کمال تبریزی که این روزها فیلم «دستانداز» را روی پرده دارد، اعلام کرد که «خیابانهای آرام» توقیف دائمی شده و در آرشیوی قرار گرفته که دیگر امکان نمایش ندارد. او گفته که از سریال «سرزمین کهن» هم هیچ خبری نیست.
به گزارش فیلمنیوز، کمال تبریزی به بهانه اکران فیلم «دست انداز» مصاحبه مفصلی با ایسنا انجام داده و علاوه بر این فیلم، به نکات مهمی درباره «خیابانهای آرام»، «سرزمین کهن»، «شیشلیک» و «گزارش یک جشن» اشاره کرده است.
تبریزی درباره اینکه وضعیت توقیف «خیابانهای آرام» به کجا خواهد رسید، گفته: «خیابانهای آرام» که به نظر میرسد توقیف دائمی شده.»
او توضیح داده: « از آقای رضوی (تهیهکننده) شنیدم که فیلم را واگذار کرده و هزینههای ساخت آن را گرفته است. الان هم فیلم در آرشیوی رفته که دیگر امکان نمایش آن نیست در صورتی که به نظرم به راحتی میتوان آن را اکران کرد اما دیگر راه آن را بستهاند و به نظر میرسد بایگانی شده است.»
به گفته کمال تبریزی، علاوه بر فیلم «خیابانهای آرام»، «گزارش یک جشن» ابراهیم حاتمیکیا هم همین وضعیت را دارد. هزینههایش به تهیهکننده بازگشت داده شده و خودش در آرشیو است.

تبریزی گفته پیش از «خیابانهای آرام» در زمان ساخت «لیلی با من است» و «مارمولک» هم چنین مشکلاتی را تجربه کرده: « بیشترین سختی را در ساخت برای فیلم «لیلی با من است» تجربه کردم و عذاب کشیدم تا توانستم آن را بسازم چون فیلم اولم بود. این سختترین فیلمی است که ساختهام و حتی یادم میآید یک روحانی به وزارت ارشاد میآمد و میگفت من نمیگذارم تو این فیلم را بسازی. اما در بخش اکران و نمایش، «مارمولک» سختترین فیلمم تا به حال است»
با وجود اینکه مدیران صداوسیما مدام از پخش «سرزمین کهن» صحبت به میان میآورند، تبریزی در این باره توضیح داده: «هیچ خبری نیست و فقط اعلام میکنند که میخواهیم آن را پخش کنیم اما با من صحبتی نشده است.»

این کارگردان درباره فیلم «شیشلیک» محمدحسین مهدویان و توقیف طولانیمدت آن هم گفته: «چقدر «شیشلیک» فیلم خوبی بود و چقدر در حق آن ظلم شد. من به مهدویان هم گفتم که ای کاش این فیلمنامه به دست من میرسید و خودم آن را میساختم. آن وقت کاری میکردم که با فیلم اینطور برخورد نکنند چون «شیشلیک» به لحاظ ساخت و مدل تکنیک و کانسپتاش خطاهایی دارد که همانها سبب شدند فیلم اینطور مهجور بماند وگرنه بسیار موضوع جذابی دارد و برای اینکه اکران شود خیلی به روز است.»
از اشتباه بودن توقیف فیلمها صحبت به میان آورده و گفته: «متاسفانه انگار کسی به این فکر نمیکند که برای یک کشور خیلی بد است که فیلمی توقیف شود و در توقیف بماند! اصلا چطور یک سیستم میتواند از نمایش یک فیلم سینمایی بترسد و آن را نمایش ندهد؟ میگویند آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است. اگر واقعاً ما اینطوری (که در فیلم نشان داده میشود) نیستیم چه اشکالی دارد یک نفر فیلم منتقدانه هم بسازد؟ وقتی یک فیلم سینمایی را توقیف میکنید بیشتر این معنا برداشت میشود که حرف آن فیلم درست است یا حرفی میزند که امکان بروز آن در جامعه وجود دارد در غیر اینصورت دلیلی برای توقیف آن وجود ندارد.»
تبریزی درباره تاکشوی «طناز» هم توضیح داده: «نمیدانم چرا در یک جاهایی اینقدر سخت گرفته میشود و چرا عدهای حتی نمیخواهند یا پیش قدم نمیشوند که درباره شعارهایی که در جامعه مطرح است گفتگو شود! فکر میکنم کمبود یا عدم توانایی در پاسخگویی گروه مرجع نسبت به آثار صوتی و تصویری برای تولید و پخش چنین برنامههایی مشکل اصلی باشد، چون حتی نمیبینیم یک «هارد تاک» جدی داشته باشیم که وارد حیطههایی شود که ممکن است حرفهای مگو در آنها زده شود. به نظرم یک نگاه اشتباه، سهل انگارانه و سطحینگر نسبت به این نوع موضوعها وجود دارد که مانع ساخت برنامه هم میشود و تا جایی که میدانم در این زمینه هم ساترا مانع ادامه تولید برنامه شد؛ هر چند آن ۶ قسمتی که تولید و پخش شد، به جای خاصی نرسیده بود که مشکل ساز شود ولی نمیدانم چرا ادامه پیدا نکرد.»