«خاطرهبازی» نام برنامه جدید شبکه ورزش است که با اجرای جواد خیابانی روی آنتن میرود. در این برنامه او به روایت اتفاقات تلخ و شیرین تاریخ ورزش ایران میپردازد، درست شبیه کاری که خسرو معتضد در خصوص تاریخ معاصر کشورمان در برنامه «روزگاری ایران» انجام میداد.
به گزارش فیلمنیوز، جواد خیابانی در کنار اجرا و گزارشگری علاقه به مستندسازی هم دارد. روایت شفاهی تاریخ ورزش ایران یکی از دغدغههای اوست که پیشتر و در قالب یک آیتم بهبار نشست. این اتفاق در برنامه صبحگاهی شبکه سه یعنی «سلام صبح بخیر» رخ داد که خیابانی هر هفته در آن حاضر میشد و گوشهای از اتفاقات تاریخ ورزش را مرور میکرد. حالا آن ایده، گسترده شده و در قالب «خاطرهبازی با آقاجواد» بهثمر نشسته است. کاری که خیابانی در «سلام صبح بخیر» انجام داد خالی از حاشیه نبود و چند بار هم متهم به روایت نادرست شد که او با سند درصدد توضیح برآمد. آیا برنامه جدیدش هم از این دست حواشی و اعتراضات خواهد داشت؟ شاید. در این گزارش بدون قضاوت در این خصوص به عملکرد خیابانی در این برنامه پرداختهایم.
عملکرد مجری | درحالیکه اخیرا شایعه ممنوعالتصویری خیابانی بهواسطه صحبتهای انتقادیاش در برنامه اینترنتی «مهلا» به گوش میرسید، تداوم پخش برنامه «خاطرهبازی با آقاجواد» به این ماجرا پایان داده است. او مقابل دوربین حاضر میشود و به شیوه همیشگی که مبتنی بر «راحت بودن» با مخاطب است، صحبت میکند. مثلا وقتی میخواهد ماجراهای اسکوچیچ را بازخوانی کند، پس از یک مقدمه رو به دوربین میپرسد: «آیا او لیاقت سرمربیگری تیم ایران رو داشت؟» خیابانی بیانی گرم دارد و بلد است چطور مخاطب را با خود همراه کند. او حتی در بزنگاههای خاص مثل شکستها و پیروزیهای مسابقات تیمملی فوتبال به صدای خود حزن یا شادی میدهد. اینکه تلاش میکند ماجراهای مختلف را پروبال دهد و به سبک «یکی بود یکی نبود» حرفش را بزند نیز یک امتیاز است. با این حال خیابانی در این برنامه راوی صرف نیست و گرچه اطلاعاتش را براساس نشریات بازگو میکند اما از شنیدهها و خاطرات خود هم بهره میبرد و نظر شخصیاش را نیز دخیل میکند. چهبسا پروژه گافگیری احتمالی در آینده از همین ناحیه کلید بخورد! این مدل اجرا چیزی شبیه کاری است که خسرو معتضد، مورخ کشورمان در برنامههای تلویزیونی انجام میدهد و مصرانه بر موضع خویش تاکید دارد!
قوتهای برنامه | «خاطرهبازی با آقاجواد» برای کسانیکه به تاریخ ورزش علاقه دارند، حاوی نکات قابل توجهی است. مطلعان هم میتوانند با تماشای آن با گذشته تجدید خاطره کنند! اتفاق مهمتر اما جایی است که یکسری تصاویر برای اولین بار پخش میشود؛ مثل مسابقه کشتی جهان پهلوان تختی. یا در برنامه اخیر مسابقات فوتبال تیم ملی ایران با صدای گزارشگر اصلی پخش شد که نام ورزشگاه آریامهر (آزادی فعلی) هم به گوش رسید. این تمهیدات برنامه را از یکنواختی خارج میکند و صرفا معطوف به صحبتهای صرف مجری باقی نمیماند.
ضعفهای برنامه | سازندگان «خاطرهبازی با آقاجواد» فرصت کافی دارند تا اسناد خیابانی را از طریق ویدئووال یا به شیوه «فیکسفریم» پخش کنند. مجری اما به شیوه کاری که در «سلام صبح بخیر» انجام میداد، جلد مجلات را دست میگیرد و آنها را به دوربین نشان میدهد. نتیجهای که بهدست میآید شلخته است و با هویت بصری نسبتا جذاب برنامه، در تضاد. ضعف دیگر برنامه عدم استفاده از روایت دیگران است؛ خیلیها در قید حیات هستند و میتوان حرفهایشان را در قالب یک صدای کوتاه منعکس کرد. شاید «خاطرهبازی با آقاجواد» در ادامه سر و شکلی بهتر پیدا کند که خب هم به آن نیازمند است و هم برنامه را بیش از پیش قابل اتکا میکند.
برنامه «خاطره بازی» هرشب ساعت 20 با اجرای جواد خیابانی روی آنتن شبکه ورزش میرود.