«90» عادل فردوسیپور، مهمترین و پرمخاطبترین برنامه تلویزیون بود که هنوز هم بعد از حدود 5 سال، مخاطبان نتوانستهاند با حذف آن کنار بیایند. در این مدت بارها درباره دلایل توقیف این برنامه صحبت به میان آمده اما هیچکدام از آنها قانعکننده نبوده است. حالا علیاصغر پورمحمدی، چهره موثر صداوسیما که دوره ریاستش در شبکه سه، یکی از مهمترین دوران این شبکه بود و در دورهای ریاست شبکه پنج، معاونت سیما و قائممقامی وزیر فرهنگ و ارشاد را به عهده داشت توضیحاتی درباره دلایل خداحافظی تلویزیون با «90» ارائه کرده است. پورمحمدی خودش معتقد است که «90» نباید تعطیل میشده و راه مذاکره باز بوده است.
به گزارش فیلمنیوز، علیاصغر پورمحمدی در مجله تصویری «قاف»، مصاحبه مفصلی درباره مشکلات تلویزیون با عادل فردوسیپور و تمایل روسای سازمان به تعطیلی این برنامه انجام داده است.
خارج شدن از عدالت و انصاف | برنامه 90 یک جاهایی از دایره انصاف خارج میشد. مثالهایی درباره این وجود دارد. بهعنوان نمونه یک نفر از یک دهات یا شهری آمده بود در شهر یا زمین چمن گوسفندانش را پرانده بود. یک نفر گفته که اگر در این زمین گوسفند بچرانی، این زمینها بهتر درمیآید. این یک تفکر بوده. حالا این خلاف بوده یا هر چیزی بوده، ما باید درباره آن چند دقیقه حرف بزنیم؟ ارزش صحبتکردن درباره این کار 45 دقیقه نیست و این زمان برای آن زیاد است. یا مثلا ساعت یک بامداد درباره آقای کفاشیانی که 9 شب خواب است، صحبت میکنند. ایشان را ساعت یک و 2 دقیقه بامداد روی خط میآورند که جواب بدهد. تا ایشان میخواهند حرف بزنند، میگویند وقت نداریم و برو پی کارت. این کارها دور از عدالت و انصاف بود. اینها روی هم انباشته شدند و یک فهرست بلندبالا بودند.
تمایل ضرغامی به تعطیلی 90 | فردوسیپور به تذکرات گوش نمیداد. آقای ضرغامی در دوره خودشان چند بار خیز برداشتند که برنامه 90 تعطیل شود. به ما گفتند شما یک برنامه سینمایی آماده کنید که 90 پخش نشود. باز دو، سه ساعت مانده به برنامه میگفتند 90 پخش شود. برنامه 90 هم جوری نبود که یک مدیر شبکه بخواهد آن را تعطیل کند. من و مدیر گروه ورزش، آقای محمد حسین آقازمانی همیشه شنبه، یکشنبه، دوشنبه با ایشان کلکل داشتیم اما گوش نمیکردند. آقای ضرغامی میخواستند این برنامه برای اصلاحشدن مدتی تعطیل شود و نباشد اما نشد.
شکایت نهادهای امنیتی و قضایی از 90 | اغلب اشکالات برطرف میشدند اما باز هم برنامه اشکال داشت. از نظر مقامات نهادهای امنیتی و قضایی به برنامه اشکالاتی وارد میشد که مثلا توهین شده و امثال اینها. ما مردمی مسلمان هستیم. آقای فردوسیپور در شب ولادت حضرت زهرا (س) لباس مشکی پوشیده بودند، چون آقای ناصر حجازی مرحوم شده بودند. آقای حجازی از چهرههای برجسته فوتبال ایران و قابل احترام هستند اما ولادت حضرت زهرا مهمتر است. من بهعنوان مجری تلویزیون باید به مناسبتهای ملی و جشنها و اعیاد مذهبی جلوی دوربین احترام بگذارم و لباس مناسب بپوشم و وقتی پشت دوربین بودم، هر کاری دلم خواست بکنم. یکی از خطاهای بزرگ ایشان این بود. کوتاهی هم مربوط به مدیر ورزش یا پخش بود که اجازه داد این برنامه روی آنتن برود. قبل برنامه باید میگفتند ایشان لباسش را عوض کند، بعد برنامه روی آنتن برود. این مساله کوتاهی عوامل پشت صحنه هم بود.
خیز برداشتن سرافراز و علیعسگری برای تعطیلی 90 | در زمان آقای سرافراز اردیبهشت ماه بود که گفتند برنامه 90 باید تعطیل شود. من گفتم بگذارید تا خرداد این فصل برنامه تمام شود. چند وقت بعد هم ایشان استعفا دادند و رفتند. تقریبا ایشان یک سال یا بیشتر مدیر تلویزیون بودند. در زمان ایشان محدودیتهای دیگری هم اعمال شد. در دوره علیعسگری هم این بحثها ادامه داشت و سازمان از عملکرد ایشان راضی نبود.
تعطیلی 90 در دوره علی فروغی | بین آقای فروغی و فردوسیپور اختلافات بالا گرفت، بهطوریکه فروغی مجبور شد برنامه را تعطیل کند. این تصمیم فروغی نبود. تصمیم سازمان بود. میخواهم بگویم سابقه چندین ساله وجود داشت که قرار بود برنامه 90 تعطیل شود اما قرعه این کار به نام آقای فروغی خورد. ممکن بود در دوره من هم این اتفاق بیفتد. اگر من بودم شاید یکجوری با آقای فردوسیپور کنار میآمدم. به ایشان میگفتم شما باید مثل آدم بنشینید و زمان برنامه این است و این کارها را نباید بکنید و آیتمها اینهاست و اگر قبول میکرد، ادامه میدادیم ولی ایشان با آقای فروغی به کلکل هم افتادند و بهانههایی برای تعطیلی درست شد. در جامعه ما کاسهکوزهها را سر فروغی میشکنند اما این تصمیم نباید به آقای فروغی نسبت داده شود، چون تصمیمی فرافروغی بود. این تصمیم سازمان بود.
اشتباه بودن تعطیلی 90 | من اگر بودم 90 را تعطیل نمیکردم و یکجوری حلش میکردم، چون به نظرم فردوسیپور میتوانست خود را در دایره اصلاحات سازمان قرار دهد. من همیشه به هنرپیشهها و مجریان و گویندگان میگویم اینجا ضوابط و چهارچوبهایی دارد که اگر میتوانید آنها را قبول کنید و در سازمان کار کنید وگرنه بروید بیرون کار کنید. کسی که شما را مجبور نکرده.
ایراد سیاسی شدن 90 | برنامه 90 میتوانست به پیشرفت ورزش فوتبال کمک کند. نمیگویم همه فوتبالیها بلکه بخشی از فوتبالیها میگفتند که برنامه 90 تاثیری در فوتبال نداشته است. اگرچه بعضی از مربیان و سرمربیان میگفتند این برنامه به فوتبال ضربه زد. به نظرم اینطور نبود، فقط اشتباه آقای فردوسیپور این بود که این برنامه را سیاسی کرد اما آدم درستکار و پاکی بود و هیچ رقم رشوه نمیگرفت و نمیشد او را خرید. از همه مهمتر اهل نماز، روزه و خدا و پیغمبر بود. کشور و جمهوری اسلامی را هم دوست داشت. اینها مهم بودند. اگر این برنامه سیاستزده نمیشد، شاید هنوز هم این برنامه ادامه داشت.
برنامه «نود» با اجرا و تهیهکنندگی عادل فردوسیپور یکی از برنامههای پر سابقه تلویزیون بود که اسفند 1397 برای همیشه تعطیل شد.
حالا دیگه هر برنامه ای بالاخره عمری داره باید یه روز تموم بشه
نظر هارو که چاپ نمیکنید ولی ما حرف مون رو میزنیم این افراد که شخصیت های محبوب مردم رو حذف میکنن خودشون حذف شده هستن البته استوره هایی مثل عادل فردوسی پور با این سخنان این فرد نا آگاه که همه چیز رو به امام و اعمه ربط میدن که دورویی خودشون رو پشتش پنهان کنن و رشوه و رانتی که از باشگاه ها و باشگاه داران گرفتن با حدف عادل جان جبران کردن وگرنه مردم میدونن خود این فرد هیچ دانشی در مورد شبکه داری نداره
این مواردی که ذکر شد برای تعطیلی کارتون پلنگ صورتی هم کافی نبوده است .
واقعا متاسفم براتون تو این مملکت فقط مفت خوری رو یاد گرفتین چون فردوسی پور بله قربانلو نبود و مردمی بود حذفش کردین
خداروشکر که تعطیل شد. یکی از اصلیترین دلایل عقب ماندن هوش اجتماعی در ایران بود.
خب هرچی که گفتی که بر علیه خودتون بود نه عادل و اینکه همه میدونن بعد پخش فیلم فحاشی عراقی ها تو استادیومی که ایران براشون ساخته بود ۹۰ برای همیشه تعطیل شد تو این مملکت راست گویی هزینه داره
با سلام بیایید برنامه ۹۰را به رفراندوم بگذارید تا عادل بداند که نباید پا را از گلیم خرش درازتر کند
از ترستون چرا نطرات مردم رو توی این مطلب چاپ نکردین چون میدنید که همه میدونن فقط بهانه های الکی میاریدشما میلتون باشه یه برنامه هست نباشه نیست میدنستید که 90 همه دستهای پشت پرده رو رو میکنه و رسوا میشید و به هیچ کدومتون باج نمیداد اگه به لباس باشه که میثاقی یازده ماه از سال مشکی میپوشه توی کدوم قانون گفته یکی از اعضای خانواده بمیره یک هفته اون برنامه روی آنتن نره مگه خونه شخصیه صدا سیما گزارشگر وسط بازی یکیش میمیره ادامه میده
سلام
به نظر من اون زمانی کار فردوسی پور تموم شد که به نمایندگان مجلس در رابطه با بردن تیم های تهران به قم ایراد گرفت و با تمام وجود از مجلسی ها انتقاد کرد و معلوم شد که بعضی ها در مجلس چه نامردی هایی که نمی کنند اونجا بود که یکی از ستونهای ماندگاریش در برنامه نود زده شد به نظر من شخصی رک گو بود و به هیچ حروم خوری راه نمیداد که کاری که اونها می خواهند انجام دهند فردوسی پور یک مرد در تاریخ خودش بود وسلام
عادل فردوسی مثل دم مارمولک سریع رشد میکنه و جایگزین میشه حتی اگر از ته قطعش کنند الان هم میتونه بیاد خودشو سریع بازیابی کنه و محتوا سازی و مرید سازی و دنبال کننده البته شاید چون نسل دهه نودی ذائقه اش تغییر کرده