محمدمهدی عسگرپور، رئیس هیات مدیره خانه سینما گفته فهرست ممنوعالفعالیتهای سازمان صداوسیما کم نیست و با وجود اینکه مدیران میگویند در به روی همه باز است اما یک تعداد هنرمند امکان ورود به آن را ندارند. او توضیح داده زمان حضورش در سازمان، کارگردانهایی مثل عباس کیارستمی و جعفر پناهی با این رسانه همکاری میکردهاند.
به گزارش فیلمنیوز، محمدمهدی عسگرپور، کارگردان سینما و تلویزیون و مدیرعامل خانه هنرمندان با حضور در برنامه «جامجم» شبکه یک، از عملکرد صداوسیما گلایه کرده و گفته هیچ ارزیابی روی محتویات آثار وجود ندارد.
عسگرپور درباره اثر گذاشتن تلاطمات سیاسی روی حضور هنرمندان در صداوسیما گفته: «ما در کشوری زندگی میکنیم که صداوسیما کاملاً دولتی است و طبق قانون، شبکه خصوصی هم وجود ندارد. میگوییم صداوسیما به کجا پاسخگوست؟ وقتی درباره ارتقاء صحبت میکنیم باید ببینیم در دنیا چه کار میکنند. بالاخره تلویزیونهایی که در دنیا آثار محتوایی مختلفی را منتشر میکنند چگونه خودشان را ارزیابی میکنند و چگونه متوجه افت خود میشوند. ممکن است ما بگوییم آنها کلاً بر مبنای منافع مالی یا ملی و یا ترکیبی از هر دو هستند، اما ما در اینجا با یک خروجی مواجه هستیم؛ سازمانی که تلاطمات سیاسی به شدت روی همه چیزش تاثیر میگذارد و بعضا باعث میشود یک تعداد هنرمند دیگر نتوانند واردش شوند البته میگویند در باز است و میتوانند وارد شوند اما میدانیم که واقعاً باز نیست.»
او به مسئله ممنوعالتصویرها و ممنوعالعفالیتهای این سازمان هم ورود کرده و توضیح داده: «فهرست ممنوعالفعالیتهایمان در سازمان صداوسیما کم نیست. همین الان وقتی ما میخواهیم سریالی بسازیم باید ظاهرا کد ملی همه داده شود تا استعلام گرفته شود و بعد کار را جلو ببریم؛ البته من فعلاً توفیق کار با تلویزیون را ندارم.»
عسگرپور از شرایط زمانی گفته که خودش مدیر گروه کودک شبکه دو بوده و وضعیت به شکل دیگری مدیریت میشده: «من زمانی مدیر گروه کودک شبکه دو بودم و آن موقع مسئولیت آنچه تولید و پخش میشد با من بود و من مقام پاسخگو بودم. به همین دلیل است که فیلمساز تکلیفش با ما روشن بود. ما آن زمان با مرحوم کیارستمی کار کردیم. آقای جعفر پناهی بادکنک سفید را برای تلویزیون ساخت و خیلی تولیدات دیگر بنام و خوب با فیلمسازان مطرح. نکته اینجاست آنها آن زمان میدانستند که باید با بنده به یک تفاهم برسند اما الان من نمیدانم مدیر گروه چقدر اختیار دارد، مدیر شبکه چقدر. در صداوسیما نسبت نیروهای تولیدی به پشتیبانی یک به حدود ۱۷ – ۱۸ است و بلکه بیشتر؛ یعنی این سازمان یک نفر تولیدکننده دارد و ۱۸ نفر از آن پشتیبانی میکنند! پس صداوسیما نمیتواند کار کند و اساساً ساختارش غلط میشود.»
این کارگردان تاکید کرده که زندگی واقعی مردم در سریالهای تلویزیونی بازتاب داده نمیشود و تاکید کرده: «حداقل سریالهای سالهای اخیر که من تعقیب کردهام به نظرم نسبت زیادی با زیست مردم ندارد. اگر به سریالهای پخش شده در این سالهای اخیر توجه کنیم و بیاییم یک کار تحقیقاتی انجام بدهیم که به چه موضوعاتی پرداختهاند و بعد برویم در سطح جامعه و مسائل مردم را ببینیم متوجه میشویم بخش زیادی از موضوعاتی که در زندگی روزمره مردم وجود دارد اساساً در تلویزیون شکل نمیگیرد و اصلا از ابتدا شکل نمیگیرد.»
عسگرپور در بخشی هم به از بین رفتن بحث صداقت در این رسانه اشاره کرده و گفته: «وقتی این تفاوتها روز به روز بیشتر میشود میتوانیم این تئوری را استخراج کنیم که انگار سازمان صداوسیما اصلا به مسائل مردم توجه ندارد. این بیتفاوتی شاید کمی آزاردهنده شده است. به نظرم آنچه که از بین رفته بحث صداقت در رسانه است که اگر از بین برود دیگر به آمارها هم توجه نمیشود ولو اینکه حتی به واقعیت هم نزدیک باشند.»
بعد از حامد عنقا و محمود گبرلو، این هفته محمدمهدی عسگرپور در برنامه «جام جم» شبکه یک وارد بحث گلایهآمیز از تلویزیون شد و باید دید نتیجه این گلایهها به کجا خواهد رسید.
عسگرپور که در حال حاضر ریس هیات مدیر خانه سینما و مدیر عامل خانه هنرمندان ایران است تا کنون برای تلویزیون سریالهای «گلهای گرمسیریی»،«جراحت» ، «شیدایی» و «رهایم نکن» را کارگردانی کرده است.