در چهارمین قسمت از سریال «گناه فرشته» روزنامهنگاری به نام محمود واعظ نمایش داده شد که برخی گریم و نامِ آن را اشارهای به ماشاالله شمسالواعظین دانستند و این مسئله چنان برای جامعهی مطبوعاتی گران آمد که انجمن صنفی روزنامهنگاران بیانیه داد ، اما واکنش این روزنامهنگار پیشکسوت به ماجرای پیش آمده متفاوت بود، او در این باره گفته که هیچ گونه دلخوری از عوامل سریال ندارد و عنوان کرده که باید با سعه صدر اجازه دهیم مسائل بازگو شود.
به گزارش فیلمنیوز، «حامد عنقا» سالها روزنامهنگاری کرد، بعدها در عرصه فیلمنامهنویسی و تهیهکنندهگی فعالیت کرد و به تازگی هم پا به وادی کارگردانی گذاشته که ماحصلش ساخت سریال «گناه فرشته» است ، سریالی که در قسمت چهارمش با ورود روزنامهنگاری به نام «واعظ» به متن داستان وارد حاشیه و جنجال شد. این جنجال با صدور بیانیهای از سوی انجمن صنفی روزنامهنگاران به اوج خود رسید که در نهایت واکنش خود ماشالله شمش الواعظین را به دنبال داشت. در ادامه مروری داریم بر همه این اتفاقها.
اول | انجمن صنفی روزنامهنگاران و یک توصیه به عنقا : «تخریب شمسالواعظین در گناه فرشته» این تیترِ مطلبی (بهتر است بگوییم بیانیهای) بود که انجمن صنفی روزنامهنگاران نوشت و در آن فراموش نکرد که تاکید کند عنقا، کارگردانی اصولگرا است؛ در این بیانیه آمده بود: «در این سریال، با تخریب روزنامهنگاران و معرفی آنها به عنوان کسانی که طرفدار حقیقت نیستند و باجگیرند، با تیپسازی از محمود (ماشاالله) شمسالواعظین ، شخصیتی باجگیر به نام محمود واعظ خلق شده که هم نام و هم چهرهی او یادآور آقای شمس الواعظین روزنامهنگار پر افتخار ایرانی است که سردبیر روزنامههایی چون جامعه و توس و عصر آزادگان و مجله کیان بود.»در پایانِ این بیانیه به این کارگردان توصیه شد تا از سرنوشت همکاران سابق خود عبرت بگیرد: «اگر قرار بود با تخریب روزنامهنگاران، کسی برای خود افتخاری خلق کند، الان سعید مرتضوی اسکار داشت. شماها میروید و روزنامهنگاران شریف این کشور میمانند. چنانکه مرتضویها نیز رفتند..»
دوم | انجمن صنفی روزنامهنگاران و ابرازِ یک نگرانی بزرگ : اعضای هیات مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران به این بیانیه اکتفا نکردند و بارِ دیگر نسبت به این اتفاق اعتراض کرده و با محکوم کردن آن، این اتفاق را تعرض به این حرفه قلمداد کردند. آنان این شبیهسازی را تعرض به ساحت روزنامهنگاری دانستند و بر ضرورت حمایت از روزنامهنگاری در کشور که پرچمدار شفافسازی و مبارزه با فساد بوده و هست، تاکید کردند.آنان تعرض به روزنامهنگاران برجسته را بخشی از اقدامات هماهنگ علیه جریان رسانهای ضدفساد و روشنگر دانستند.
سوم | واکنش ماشالله شمش الواعظین : در این میان اما خودِ شمس، واکنشی صلحآمیزتر نشان داد و گفت هیچگاه به اتفاقات و انتقاداتی که بر او انجام شده، واکنشی نداشته است. او دربارهی این سریال نیز گفت: «برای این ماجرا، نهتنها از منظر ساحت شخصی اصلا دلخوری ندارم که برای بیش از هم مسئلهای نداشتم و ندارم. بدون هیچ تعارفی، سابقه ۴۵ ساله من نشان میدهد که به هیچ نقد و حتی اتهام شخصی پاسخ ندادهام.» این روزنامهنگارِ پیشکسوت تاکید کرده است: «وقتی ما در حوزههای عمومی قلم میزنیم و قداستزدایی میکنیم، باید بپذیریم که خودمان هم در معرض نقد عمومی قرار بگیریم. امتیازهایش را میبریم و باید این سعهی صدر را هم داشته باشیم که اگر به خودمان نکتهای گفته شد، اجازه دهیم طرح شود و خود افکار عمومی دربارهاش قضاوت میکنند.»
تمام این اتفاقات در حالی رخ میدهد که هنوز عواملِ این سریال واکنشی نسبت به این قضیه از خود نشان ندادهاند.