بهروز وثوقی با فیلم «قیصر» به کارگردانی مسعود کیمیایی بسیار مورد توجه قرار گرفت و سال 1349 جایزه بهترین بازیگری جشنواره فیلمهای ایرانی را از جشنواره فرهنگ و هنر گرفت؛ فیلمی که آن زمان هیچکس فکرش را نمیکرده مورد توجه قرار بگیرد و تا این حد ماندگار شود.
به گزارش فیلمنیوز، 13 تیر سال 1349 بعد از برگزاری اولین جشنواره فیلمهای ایرانی که به ابتکار وزارت فرهنگ و هنر، مجله «زن روز» مصاحبه مفصلی با بهروز وثوقی انجام داده بود. خبرآنلاین این مصاحبه را بعد از 54 سال منتشر کرده است. بخشهایی از این مصاحبه را مرور میکنیم.
بهروز وثوقی درباره پذیرش تهیهکنندگی فیلم «قیصر» گفته: «قیصر دومین فیلم مسعود کیمیایی بود. وقتی داستان آن را نوشت تهیهکنندههای زیادی آن را قبول نکردند چون فکر میکردند مثل فیلم «بیگانه بیا» با شکست روبهرو میشود. وقتی دیدم هیچ تهیهکنندهای حاضر به ساختن آن نیست تصمیم گرفتم خودم برای آن سرمایهگذاری کنم. در این میان «شباویز» گفت من هم حاضرم شریک شوم و دونفری به اتفاق برای این فیلم سرمایه گذاشتیم. فیلمبرداری به این ترتیب شروع شد و برای دیدن کپی فیلم عدهای از کارگردانان و هنرپیشهها و تهیهکنندهها را دعوت کردیم. بعد از دیدن فیلم همه مخالفت کردند و گفتند این فیلم به اصطلاح «نمیگیرد» خلاصه دل ما را حسابی خالی کردند. ولی در سانسور، فیلم مورد تشویق قرار گرفت و در مرحلهی روی اکران آمدن با موفقیتی روبهرو شد که بیش از حد تصورم بود.»

او توضیح داده که علت بیتوجهی تهیهکنندهها به فیلم، خشونت آن بوده و این باره گفته: «برای اینکه فکر میکردند صحنههای کشت و کشتار زیادی که در آن هست برای تماشاچی جالب نخواهد بود.»
وثوقی بعد از دریافت جایزه بهترین بازیگری، درباره حالوهوای زمان دریافت جایزهاش تعریف کرده: «وزارت فرهنگ و هنر تصمیم گرفته بود کسانی را که کار خود را جدی گرفته بودند تشویق کند و همین مسئله مهم بود یعنی توجه مقامات مسئول به سینمای فارسی. من شخصا خودم را میگویم. قبل از ترتیب یافتن این جشنواره یک حالت کلی رکود پیدا کرده بودم. دائم فکر میکردم چه فایده دارد که ما روزبهروز پیشرفت کنیم و کار خودمان را جلو ببریم ولی کسی متوجه نشود. و این جشنواره یک جرقه بود در تاریکی ناامیدی. جداً اون شب بزرگترین و باشکوهترین شب عمر من بود. من ده سال توی سینما کار کرده بودم و هیچوقت و به هیچ ترتیب تشویق نشده بودم. فیلمهای من معمولا فیلمهای موفقی نبودند چون بر خلاف آنچه مردم عادت داشتند و قبلا به خوردشان داده بودند فرمهای دیگری داشتند. به همین دلیل نهتنها از طرف تماشاچی تشویق نشده بودم بلکه از نظر مادی و معنوی هم بدون اجر مانده بودم.»

درباره شرایط انتخابهایش بعد از دریافت این جایزه گفته: «برای من همیشه آدم مهمتر از پول بوده و به همین جهت ترجیح میدهم با کارگردان خیلی خوبی با پول کمتر کار کنم تا با یک کارگردان متوسط ولی پول بیشتر. روی همین اصل درصد بالا رفتن دستمزد من در عرض این مدت هنرپیشگی خیلی کم بالا رفته است.»
وثوقی در بخشی از مصاحبه در پاسخ به این سوال که بهترین نقشی که بازی کرده چیست گفته: «من همیشه به آخرین نقش خودم بیشتر از بقیه علاقهمند میشوم. به این دلیل که به آن نزدیکترم. الان بعد از «قیصر» و «رضا موتوری» به نقش خودم در فیلم «پنجره» زیاد علاقه دارم. این سه رل با هم خیلی متفاوتاند ولی هر کدام برای من مظهر یک چیز جداگانه هستند. با این حال باید بگم که من هنوز کمالم را در سینما پیدا نکردهام. حتی در سینمای محدود خودمان.

در پاسخ به این سوال که دلش میخواهد به جای کدام شخصیت باشد، توضیح داده: ««بیگانه»ی آلبر کامو را خواندهای؟ من همیشه تحت تاثیر «مورسو» بودهام و هستم. مورسو برای من یک قهرمان است و من چون آدم درونگرایی هستم آدمهای اینجوری را خیلی دوست دارم.»
فیلم «قیصر» دومین ساخته سینمایی مسعود کیمیایی است که با بازی بهروز وثوقی، ناصر ملک مطیعی، جلال پیشواییان، پوری بنایی و جمشید مشایخی تولید شد و از پیشگامان موج نو سینمایی ایران لقب گرفت.