حامد بهداد و سحر دولتشاهی را در اکثر مواقع به عنوان بازیگران آثار اجتماعی میشناسیم؛ بازیگرانی که بارها در چالش با نقشهایی جدی قرار گرفته و بارها در این عرصه موفقیتهایی به دست آوردهاند. آنها چند سال پیش در سریال «میخواهم زنده بمانم» به کارگردانی شهرام شاهحسینی همبازی شدند و حالا اینبار در کمدی «مفتبر» با نقشهایی کاملا متفاوت کنار هم قرار گرفتهاند. بخش مهمی از موفقیت فیلم «مفتبر» به بازی بهداد و دولتشاهی کنار هم برمیگردد.
به گزارش فیلمنیوز، به بهانه اکران فیلم «مفتبر» به کارگردانی عادل تبریزی و استقبال بالا از این فیلم، مروری داریم بر نقشهای کمدی دو بازیگر اصلی آن.
حامد بهداد | 5 فیلم کمدی
حامد بهداد از اواخر دهه نود وارد سینما شد خیلی زود توانست به عنوان یک ستاره به جایگاه ویژهای در بازیگری دست پیدا کند. در این سالها او در کنار نقشهای جدی، چند باری هم سراغ ایفای آثار کمدی رفته است؛ بعضی از آنها آثار موفقی از آب درآمدهاند و برخی دیگر صرفا به عنوان تجربهای متفاوت در کارنامه او به ثبت رسیدهاند.
مفتبر | عادل تبریزی | 1402
بعد از بازی در فیلم «گیجگاه»، حامد بهداد در فیلم کمدی «مفتبر» هم با عادل تبریزی همکاری کرد. اینبار جنس کمدیاش متفاوت بود و با قرار گرفتن در قالب دو نقش کاملا متفاوت، تضاد جالبی ایجاد کرد. بهداد در این فیلم از یک سو نقش خوانندهای لمپن و خالتور را بازی کرده و از سوی دیگر ایفاگر نقش کاراکتری جدی از طبقه اجتماعی بالاست. چالش اصلی نقش زمانی است که باید در نقش هرکدام از این شخصیتها رفتاری متفاوت از خود بروز دهد. همین تفاوتهاست که محور اصلی کمدی را شکل میدهد. او بعد از تجربه مشترک همکاری با سحر دولتشاهی در سریال «میخواهم زنده بمانم»، اینبار در جایگاهی متفاوت کنار او قرار گرفته و زوج جالبی را با او تشکیل داده است.
گیجگاه | عادل تبریزی | 1399
حامد بهداد بعد از بازی در فیلمهای کمدی «مارموز»، «چه خوبه برگشتی» و «دایره زنگی» در فیلم کمدی «گیجگاه» هم تجربه جدیدی در این عرصه به ثبت رساند. او در این فیلم یک معلم ادبیات عاشقپیشه در فضای نوستالژیک دهه شصت است. معلمی که از یک سو به کاراته علاقه زیادی دارد و کلاس برگزار میکند و از سوی دیگر عشق سینماست. در این بین به مادر یکی از هنرجوهایش علاقهمند شده و تلاش میکند نظر او را جلب کند. برای جلبتوجه به شیوههای مختلفی اقدام میکند و هربار موقعیت جذابی توسط او خلق میشود. قرار گرفتن او در این دو موقعیت متفاوت و شیوه رفتاری که برای خودش در نظر گرفته بود باعث شد گیجگاه به کمدی بامزهای تبدیل شود و مخاطبان زیادی را جلب کند. همراهی او با باران کوثری اینبار هم موفقیتآمیز بود.
مارموز | کمال تبریزی | 1396
در فیلم کمدی «مارموز» به کارگردانی کمال تبریزی، حامد بهداد نقش مردی به نام قدرتالله را بازی میکرد که علیرغم سوابق نامناسب خود، سودای نمایندگی مجلس را داشت. بهداد سعی کرده بود هم در سبک لباس پوشیدن و هم لحن صحبت کردن، در قالب یک شخصیت سیاسی کمخرد قرار بگیرد که رفتارش پر از بلاهت است اما خودش را در جایگاهی بسیار بالا میبیند. «مارموز» فیلم مهمی در کارنامه کمال تبریزی نبود و نتوانست انتظار مخاطبان را از یک کمدی سیاسی برآورده کند. با اینحال حضور بهداد تا حدی توانسته بود اوضاع این فیلم را سروسامان دهد.
چه خوبه که برگشتی | داریوش مهرجویی | 1392
بهداد دو سال بعد از «نارنجیپوش»، در «چه خوبه که برگشتی» مجددا با داریوش مهرجویی همکاری کرد و اینبار با گریمی متفاوت، در موقعیتی کمدی قرار گرفت. در این فیلم نقش یک دکتر دندانپزشک به اسم فرزاد را داشت که با موهای سفید و شکم بزرگ اول فیلم به ایران برمیگشت و رابطه او با دوست صمیمیاش به خاطر حضور یک زن به چالش کشیده میشد؛ چالشی کودکانه که موقعیتهاب بامزهای ایجاد میکرد. این وضعیت با ورود یک شیء عجیب شبیه یک بشقابپرده به اوج میرسید. «چه خوبه که برگشتی» جزو فیلمهای موفق کارنامه مهرجویی نبود اما تجربهای جدید به نظر میرسید و در کارنامه بهداد هم اتفاق قابلقبولی بود.
دایره زنگی | پریسا بختآور | 1386
حامد بهداد نقشی کوتاه در انتهای فیلم «دایره زنگی» داشت. داستان درباره دختری جیببر بود که از پسرها سوءاستفاده میکرد و پول و ماشینشان را میدزدید. ابتدای داستان با پسر سادهای که کارش راهاندازی دیش ماهواره بود همراه میشد و یک صبح تا بعدظهر را کنار او در آپارتمانی پرجمعیت و شلوغ سپری میکرد. او در طول روز به نحوی سر از خانه هریک از آنها درمیآورد و چیزی میدزدید. تا اینکه در پایان روز، تمام چیزهایی که از پسر دزدیده بود را به او پس میداد و با دزدیهایی که از خانهها کرده بود سر از خیابان درمیآورد. سوار ماشین پسری پولدار با بازی حامد بهداد میشد و او را هم تلکه میکرد. بهداد به قدری در ایفای نقش یک پسر پولدار اهل عشقوحال درست ظاهر شده بود که همراهیاش با کوثری در این سکانس با اینکه طولانی نیست اما در ذهن همه مانده است.
سحر دولتشاهی | 2 فیلمسینمایی و 2 سریال
سحر دولتشاهی از اواسط دهه هشتاد به سینما و تلویزیون راه پیدا کرد و این دو دهه در فیلمها و سریالهای مختلف حضور چشمگیری داشت. اکثر آثارش متعلق به سینمای اجتماعی بودند و فقط چندباری پا از این حیطه بیرون گذاشت و در نقشهای کمدی هم ظاهر شد. دولتشاهی این روزها با فیلم کمدی «مفتبر» روی پرده سینماهاست. در این فیلم با حامد بهداد زوج جالبی تشکیل داده است. نگاهی داریم به تجربههای این بازیگر در آثار کمدی.
مفتبر | عادل تبریزی | 1402
سحر دولتشاهی در فیلم «مفتبر» به کارگردانی عادل تبریزی نقش نامزد هومن، شخصیت اصلی را دارد؛ دختری به اسم نیلوفر که هیچگاه در جریان جابهجایی شوهرش با کامران قرار نمیگیرد. به نظرش این تغییر رفتار غیرمنطقی نیست و اتفاقا از اینکه همسرش خیلی راحت و بیتکلف رفتار میکند خوشش میآید. او در قالب دختری ساده و زودباور ظاهر میشود که از هرچیزی خیلی زود خوشحال میشود و دنبال جستجو پیرامون واقعیت ماجراها نیست. حتی وقتی متوجه میشود نامزدش با مرد دیگری عوض شده، باز هم واکنش زیادی ندارد و به جای فکر کردن به ثروت و جایگاه بالا، خوشیهای روزمره و عاشقانه را ترجیح میدهد. دولتشاهی در کمدیدرام «مفتبر» فضا را برای نمایش عاشقانه مهیا میکند و جنس بازیاش کاملا با الگوی این جنس از کمدی همخوانی دارد.
ساخت ایران۲ | برزو نیکنژاد| 1397
به نظر میرسد بازی در سریال «ساخت ایران2» به کارگردانی برزو نیکنژاد، برای سحر دولتشاهی بیشتر حکم یک زنگ تفریح را داشت. نقش بیتا نه پیچش خاصی داشت و نه ایفای آن تبحر زیادی میطلبید اما از این جهت اهمیت داشت که بعد از مدتها از قالب نقشهای جدی بیرون آمد و تجربه متفاوتی را رقم زد. او در نقش دختری ظاهر شده بود که از کودکی همراه غلامحسین با بازی امین حیایی بزرگ شده و همیشه تحت حمایت او بوده و غلامحسین همیشه تلاش کرده او را خوشحال کند. غلامحسین به بیتا علاقهمند بود و تلاش میکرد هرطور شده توجه او را به خودش جلب کند اما نه سبک زندگی و نه رفتار و منش غلامحسین شباهتی به بیتا نداشت و از این جهت برای رسیدن به او مدام سرخورده میشد.
بارکد | مصطفی کیایی | 1394
«بارکد» به کارگردانی مصطفی کیایی، یک فیلم کمدی انتقادی است که در عین بامزهگی، حرفهای مهمی برای گفتن دارد. ماجراهای فیلم در ارتباط میان سه شخصیت اصلی با بازی بهرام رادان، محسن کیایی و سحر دولتشاهی پیش میرود؛ سه شخصیت که هرکدام ویژگیهای منحصربفردی دارند و در ارتباط با هم موقعیتهای جذاب مختلفی را شکل میدهند. دولتشاهی نقش دختری به نام نازی را دارد که به عنوان نامزد حامد معرفی میشود اما آنطور که باید حمایت او را نمیگیرد و مجبور است برای عملی کردن هدف او دست به کارهای مختلفی بزند. «بارکد» یکی از مهمترین فیلمهای جشنواره سیوچهارم فیلم فجر بود و توانست شمایلی جدید از بازی سحر دولتشاهی پیش روی مخاطبان بگذارد.
مسافران | رامبد جوان | 1388
سحر دولتشاهی در سریال «مسافران» به کارگردانی رامبد جوان نقش سرهنگ ناهید را بازی کرد؛ یکی از چهار موجود فضایی که در کالبد انسانی به زمین آمده بودند و در خانهی فرید زندگی میکردند. آنها در هر قسمت با شگفتی جدیدی در رابطه با زندگی آدمهای زمینی روبهرو میشدند و گزارشی به فضا (کنفدراسیون راه شیری) میفرستادند. ناهید سردستهی تیم بود و با رفتار تهاجی و محکمش اجازهی خطا به کسی نمیداد و با همین جدیتش موقعیتهای کمدی زیادی را رقم میزد. در طول سریال به واسطهی زندگی کنار زمینیها کمکم خلقیاتش را تغییر میکرد و بعضی جاها نمیتوانس جلوی احساساتش را بگیرد. جالب اینجا بود از آنجایی که آنها هیچ تصوری از رابطهی مادر و فرزندی نداشتند در این سریال ناهید به عنوان مادر خانواده معرفی شده بود. دولتشاهی پیش از بازی در «مسافران»، نقش کوتاهی در قسمتهای پایانی سریال «کتابخانه هدهد» بازی کرد اما «مسافران» اولین سریالی بود که دولتشاهی در آن نقشی پررنگ داشت.