طناز طباطبایی و صابر ابر از جمله بازیگرانی هستند که همکاری زیادی مقابل هم تجربه کردهاند. با این حال همه همکاریهایشان موفق از آب در نیامده و بعضی از آنها چندان هم مورد پذیرش مخاطبان و منتقدان نبودهاند. از میان پنج همکاری که از این دو بازیگر به خاطر داریم، «بیرویا» به کارگردانی ارین وزیردفتری و «رخ دیوانه» به کارگردانی ابوالحسن داوودی، نسبت به سایرین موفقیت بیشتری داشتند.
به گزارش فیلمنیوز، مهمترین همکاری میان این دو بازیگر سال 1400 در فیلم «بیرویا» اتفاق افتاد. آنها نقش مقابل هم را داشتند و مواجههشان به اتفاق مهمی در کارنامه هردو بدل شد.
بیرویا | آرین وزیر دفتری | 1400
یکی از مهمترین همکاریهای طناز طباطبایی و صابر ابر در فیلم «بیرویا» به کارگردانی آرین وزیردفتری شکل گرفت. آنها در نقش زوجی به نام بابک و رویا ایفای نقش کردند؛ زوجی که در آستانه مهاجرت بودند و یکمرتبه زندگیشان با ورود دختر جوانی دستخوش تغییر میشد. رویا عمل جراحی چشمی در پیش داشت و بعد از عمل یک مرتبه متوجه میشد جایگاهش را در زندگی از دست داده و جایش با دختری جوان عوض شده. بازی صابر ابر در مقابل رویا اهمیت زیادی داشت. رویا با تمام وجود تلاش میکرد ثابت کند آنها اشتباه کردهاند و بابک با خونسردی و جدیت، وانمود میکرد اتفاقی رخ نداده و رویا از اول هم متعلق به آن زندگی نبوده است. درحالی که مخاطبان از ابتدای فیلم با شخصیت رویا همراه شده بودند، جنس بازی ابر بعد از عمل جراحی، تعادل ذهنی آنها را بهم میریخت. سردی و جدیت ابر در مقابل التماسها و گریههای طباطبایی، موقعیت وهمبرانگیزی را ایجاد میکرد و باعث جذابیت بیشتر فیلم میشد. طناز طباطبایی برای بازی در این فیلم برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره چهلم فجر شد. «بیرویا» به خاطر انتشار نسخه قاچاق، روی پرده نرفت و به صورت مستقیم سر از اکران آنلاین درآورد.
رخ دیوانه | ابوالحسن داوودی | 1393
در فیلم «رخ دیوانه» به کارگردانی ابوالحسن داوودی، طباطبایی و ابر عضو یک گروه دوستی فیسبوکی بودند که هرکدام با مشکلاتی در زندگی روزمرهشان دستوپنجه نرم میکردند. آنها بعد از یک قرار دستهجمعی به خاطر یک بازی وارد موقعیت عجیبی میشدند و زندگیشان بیشتر بهم گره میخورد. طباطبایی در این فیلم نقش یک دختر معتاد ثروتمند را داشت؛ یک کاراکتر جسور که سایه گذشته تلخش دست از سرش برنمیداشت. هم طباطبایی و هم ابر در قالب نقشهایشان درگیر یک بازی طراحی شده توسط مسعود میشدند و زندگی تکتکشان دستخوش تغییراتی میشد. «رخ دیوانه» برای طباطبایی اتفاق ویژهای بود. او این نقش را طوری بازی کرد که هم معصومیت و سادگی ماندانا به تصویر کشیده میشد هم بدجنسی و هم اعتیادش به مواد. او برای «رخ دیوانه» نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره سیوسوم شد.
ویلاییها | منیر قیدی| 1395
ماجرای فیلم دربارهی زندگی خانوادههای فرماندهان سپاه و ارتش است که در ویلاهایی نزدیک شهرک اندیمشک زندگی میکردند و هر روز منتظر رسیدن خبری درباره همسرانشان در جبهه بودند. طناز طباطبایی نقش مادر دو فرزند خردسال را داشت که به خاطر علاقه آنها به پدرشان مجبور شده بود پا به این شهرک بگذارد. رفتار و عقایدش با بقیه فرق داشت و مدام در فکر رفتن بود. طباطبایی در این فیلم نقش پررنگی داشت برخلاف صابر ابر که مدت زمان حضورش در فیلم بیشتر از چند سکانس محدود نبود. ابر نقش همسر فرمانده این پایگاه را داشت که گهگاه سر میزد و برایشان خبر میآورد. بازی چندان تاثیرگذاری نداشت اما بهرحال «ویلاییها» هم جزو همکاریهای مشترک آنها به حساب میآید. این فیلم سال 1396 اکران شد و موفقیتی در گیشه نداشت.
میلیونر میامی | مصطفی احمدی | 1395
یکی از متفاوتترین همکاریهای طباطبایی و ابر را در فیلم «میلیونر میامی» شاهد بودیم؛ یک کمدی گروتسک که پر از موقعیتهای کمدی بامزه بود و در عینحال شباهتی به کمدیهای زمان اکران خودش نداشت. داستان روی محور یک صحنهزنی برای دریافت پول از بیمه پیش میرفت. ابر نقش مردی شیرینمغز را داشت که مدام دست به خودکشی میزد و دلش میخواست جنازهاش سوخته شود تا به عرش اعلا برسد و از سوی دیگر مردی به نام کسرا با همراهی وکیلش نیاز به یک جنازه سوخته داشتند تا برای گرفتن پول از او استفاده کنند. در این بین پای دختری به اسم مهسا با بازی طباطبایی هم به میان میآمد که او هم تا حدی شیرینمغز معرفی میشد و مدام به خاطر نظرهای عجیبش ماجرا را به سمتی دیگر میبرد. هردو آنها در این فیلم گریمهای متفاوتی داشتند و جنس بازیشان تا حدی کاریکاتوری به نظر میرسید. «میلیونر میامی» با اینکه ایده جالبی داشت و روی گونه جدیدی از کمدی پیش میرفت اما در اجرا قدرتمند نبود و چندان مورد توجه قرار نگرفت و سال 1397 در گیشه موفقیتی نداشت.
روسی | امیرحسین ثقفی | 1396
در فیل «روسی» ناهید طباطبایی نقش زنی به نام مرجان را دارد که همسر مردی به نام توماج است. توماج از زندان بیرون میآید و میفهمد کسی به همسرش تجاوز کرده. مرجان از قدیم به مردی به نام یوسف علاقهمند بوده که از قضا برادرش با بازی صابر ابر، دوست صمیمی توماج است. روابط میان شخصیتها موقعیتهای جالبی را میسازند. «روسی» هم مثل آثار قبلی امیرحسین ثقفی، فضای خاص خودش را دارد و اکثر مخاطبان نمیتوانند با آن ارتباط بگیرند. اینبار سوژه داستان و موقعیت طناز طباطبایی در آن فضای به نسبت مردانه، تا حدی موقعیت را برای جلب توجه بیشتر فراهم کردهاند. این فیلم سال 1398 اکران شد و فروش آن حتی به یک میلیارد هم نرسید.