دیروز شنبه 25 فروردین، سالروز تولد مریلا زارعی بود؛ بازیگری که از سال 1374 به عرصه بازیگری قدم گذاشت و از همان ابتدا بعد از بازی در چند نقش کوتاه، توانست قدرت بازیگریاش را به کارگردانهای مطرح سینما و تلویزیون ثابت کند. او از جمله بازیگرانی است که با اکثر کارگردانهای تراز اول ایران همکاری کرده و در چند پروژه همراهشان بوده است. این روزها شاهد هنرنمایی او در دو سریال «افعی تهران» به کارگردانی سامان مقدم و «جنگل آسفالت» به کارگردانی پژمان تیمورتاش هستیم و بهزودی بازی او را در سریال «ازازیل» حسن فتحی هم خواهیم دید.
به گزارش فیلمنیوز، در این پرونده به بهانه تولد مریلا زارعی سراغ همکاریهای مشترک این بازیگر محبوب با کارگردانهای مطرح سینما و تلویزیون ایران رفتهایم.
حسن فتحی | 4 سریال و یک فیلم
مریلا زارعی بیشترین همکاری را از میان کارگردانهای مطرح با حسن فتحی داشته. او چهار بار مقابل دوربین این کارگردان رفته و درحال حاضر هم در سریال «ازازیل» مشغول همکاری با اوست. اولین بار در مجموعه «هوای تازه» با او همکاری کرد. «هوای تازه» مجموعه تلویزویونی بود که سال 1375 به کارگردانی حسن فتحی و محمد رحمانیان ساخته شد و زارعی یکی از بازیگرانش بود. زارعی بعد از «هوای تازه» در سریال «فردا دیر است» حسن فتحی هم به عنوان بازیگر مهمان حضور پیدا کرد. علاوه بر همکاریهای تلویزیونی این بازیگر و کارگردان، زارعی در فیلم سینمایی «کیفر» هم به تیم بازیگران پیوست و یکبار دیگر مقابل دوربین حسن فتحی رفت. او برای بازی در این فیلم، دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر گرفت. بعد از این همکاری موفق دیگر فرصتی پیش نیامد که زارعی برای فتحی بازی کند تا اینکه بالاخره در «جیران» این فرصت فراهم شد. او در نقش مهدعلیا یکی از برگ برندههای اصلی این سریال بود و توانست نقشی ماندگار در کارنامهاش رقم بزند. زارعی این روزها مشغول کار در پروژه «ازازیل» به کارگردانی حسن فتحی است؛ سریالی پربازیگر که برای شبکه نمایش خانگی تولید میشود
ابراهیم حاتمیکیا | 4 فیلم
اولین همکاری مریلا زارعی با ابراهیم حاتمیکیا سال 1386 در یکی از اپیزودهای فیلم «دعوت» اتفاق افتاد؛ همکاری که بعد از آن در سه فیلم دیگر هم تکرار شد. «دعوت» جزو آثار موفق حاتمیکیا نبود و به همین دلیل هم بازی زارعی چندان در این فیلم دیده نشد. همکاری زارعی با حاتمیکیا سه سال بعد در فیلم «گزارش یک جشن» تکرار شد. این فیلم بعد از نمایش در بیت و نهمین جشنواره فیلم فجر برای همیشه به محاق توقیف رفت. بعد از آن در سال 1392 برای فیلم «چ» این همکاری ادامه پیدا کرد. زارعی در این فیلم با گریمی متفاوت در نقش زنی کرد به نام هانا ظاهر شد که شخصیت اثرگذاری به نظر میرسید. آخرین همکاری این بازیگر و کارگردان، سال 1394 در فیلم «بادیگارد» اتفاق افتاد. زارعی در این سال سه فیلم بازی کرد که بادیگارد یکی از آنها بود. در «بادیگارد» نقش راضیه، همسر حیدر ذبیحی را داشت که تا پایان فیلم پای تمام حرفهایی که پشتسر همسرش میزدند ماند و از او حمایت کرد؛ برخلاف انتظار، این نقش موفقیتی برایش به همراه نداشت و حتی با انتقادهایی روبهرو شد به طور کلی هیچیک از سه همکاری با حاتمیکیا برای مریلا زارعی سیمرغی به همراه نداشت.
تهمینه میلانی | 3 سه فیلم
هر سه همکاری مریلا زارعی با تهمینه میلانی جزو آثار مهم کارنامه این بازیگر بودند و و باعث شدند بیش از پیش در مرکز توجه قرار بگیرد. زارعی سال 1377 درحالی جلوی دوربین میلانی برای فیلم «دو زن» رفت که هنوز به آن صورت شناخته نشده بود. او در این فیلم همبازی نیکی کریمی بود. سه سال بعد مجددا در فیلم «واکنش پنجم» با تهمینه میلانی همکاری کرد. اینبار نقش پررنگتری داشت. زنی جسور که با فرشته همراه میشد تا اجازه ندهد پدرشوهرش بچهها را از چنگش بیرون بیاورد. سومین همکاری زارعی با میلانی دو سال بعد از «واکنش پنجم»، در «زن زیادی» اتفاق افتاد. میلانی اینبار نقش اصلی فیلمش را به زارعی داد. نقش معلمی که از دست شوهر بیقید و بندش به تنگ آمده بود و از فرصتی که برای انتقام پیش میآمد به خوبی استفاده میکرد. ماحصل همکاری زارعی و میلانی این بود که زارعی به واسطه این دو نقش بیشتر شناخته شد و برای بازی در «زن زیادی» نامش در فهرست نامزدهای سیمرغ قرار گرفت.
اصغر فرهادی | 2 فیلم
مریلا زارعی در دو فیلم مهم کارنامه اصغر فرهادی یعنی «درباره الی» و «جدایی نادر از سیمین» بازی کرد. گرچه نقشش در هر دو فیلم فرعی بود اما هم به این دلیل که خودش بازی قدرتمندی به نمایش گذاشت و هم به واسطه اهمیت فیلمها موفقیت زیادی نصیبش شد. زارعی سال 1387 در فیلم «درباره الی» نقش شهره را داشت. زنی خانواده دوست که شوخ و شنگی سایرین را نداشت و به نسبت متفاوت به نظر میرسید. وقتی هم که احساس میکرد خانوادهاش در معرض خطر قرار گرفته دیگر نمیتوانست شرایط را تحمل کند. او مدام همسرش پیمان را از مداخله در امور نهی میکرد و میخواست هرطور شده از آن شرایط بیرون بیاید. زارعی برای بازی در این فیلم نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن از بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر شد. نقش زارعی در «جدایی نادر از سیمین» کوتاه اما اثرگذار بود. معلم مدرسه دختر خانواده که پایش به ماجرای دعوای نادر و راضیه باز میشد. او به همراه سایر بازیگران فیلم، برنده خرس نقرهای جشنواره برلین شد.
مسعود کیمیایی | 2 فیلم
مریلا زارعی دو فیلم هم برای مسعود کیمیایی بازی کرد. سال 1382 نقشی متفاوت و اثرگذار در فیلم «سربازان جمعه» داشت. خیلیها معتقد بودند یکی از نقاط قوت فیلم بازی زارعی در نقش یک زن زجر کشیده که به جرم قتل همسرش به زندان افتاده به ایفای نقش پرداخت. درخشش بی نظیر او در این فیلم با وجود کوتاهی نقش موجب شد تا در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن شود و در ادامه در جشن خانه سینما هم تندیس بهترین بازیگر مکمل زن را از آن خودش کند.. او یک سال بعد از «سربازان جمعه» در فیلم «حکم» به شکل افتخاری در دوسکانس جلوی دوربین مسعود کیمیایی رفت.
پوران درخشنده | 2 فیلم
مریلا زارعی با پوران درخشنده هم در دو فیلم همکاری داشت. اولی «هیس دخترها فریاد نمیزنند» بود؛ فیلمی مهم و اثرگذار درباره کودکانی که مورد تعرض یا تجاوز قرار میگیرند و مجبور به سکوت هستند اما این مسئله تا بزرگسالی روی زندگیشان سایه میاندازد. زارعی در این فیلم نقش وکیل دختری را داشت که شب عروسیاش به خاطر مواجه شدن با آزار یک کودک توسط سرایدار خانه دست به قتل میزد و هیچکس آسیبهای روانی که از کودکی در ذهن داشت را جدی نمیگرفت. زارعی برای این فیلم نامزد سیمرغ شد. یکبار دیگر هم در فیلم «زیر سقف دودی» با پوران درخشنده همکاری کرد؛ فیلمی که جزو آثار مهم درخشنده نبود اما زارعی بازی موفقی از خود به نمایش گذاشت و به خاطر آن سیمرغی مشترک با لیلا حاتمی گرفت.
سیروس مقدم | 2 سریال
مریلا زارعی در «پلیس جوان» و «دریاییها» با سیروس مقدم همکاری کرد. سال 1380 در «پلیس جوان» نقش خبرنگاری را داشت که پا به پای پلیس در تکمیل پازل پروندهی خلافکارها کمک میکرد و اطلاعاتی دست اول به دست میآورد. درست است که خیلی وقتها مزاحم تلقی میشد و همه میخواستند از دستش فرار کنند اما کمکهای زیادی به آنها کرد. زارعی تا حدی از الگوی کلیشهای خبرنگارهایی که در فیلمها و سریالها شاهد بودیم فاصله گرفته بود و از این جهت مورد توجه قرار داشت. «دریاییها» جزو آثار موفق کارنامه سیروس مقدم نبود اما در زمان خودش مخاطبان زیادی داشت. زارعی به همراه پژمان بازغی، بازیگران نقش اصلی این سریال بودند. بعد از «دریاییها» دیگر همکاری بین زارعی و مقدم شکل نگرفت.
مهدی فخیمزاده | یک فیلم و یک فیلم-سریال
زارعی با مهدی فخیمزاده هم در 2 پروژه همکاری کرد. مهمترینشان «ولایت عشق» بود که سال 1379 ساخته شد. زارعی نقش دختری به اسم گلناز را در این سریال داشت اما نقشش آنطور که باید پررنگ نبود. او چند سال بعد در فیلم-سریال «همنفس» هم حضور پیدا کرد. در این فیلم نقش پزشک این خانواده را داشت. «همنفس» درباره زن و شوهری بود که هردو دچار بیماری روانی بودند و دکتر معتمدی رئیس بیمارستان تلاش میکرد آنها را به زندگی امیدوار کند. «همنفس» ابتدا به صورت فیلم سینمایی اکران شد و سپس نسخه سریالی آن روی آنتن رفت. هیچیک از همکاریهای زارعی با فخیمزاده منجر به موفقیت زیادی در کارنامهاش نشد.
سید رضا میر کریمی | یک فیلم
مریلا زارعی در کارنامهاش یک همکاری موفق هم با سید رضا میرکریمی دارد. او در فیلم دختر عهدهدار یکی از نقشهای محوری داستان است. زنی تنها که مدتهاست از خانواده و برادر بزرگترش فاصله گرفته و حالا به واسطه یک اتفاق باید پناهی باشد برای برادرزادهاش باشد . کسی که انگار تصویری از گذشته را پیش روی او گذاشته است. زارعی در ایفای نقش عمه فرزانه توانسته به بهترین شکل ممکن موقعیت زنی تنها که تلاش کرده در همه این سالها با مشکلات زندگیاش بجنگد و خودش را سرپا نشان دهد به تصویر بکشد. او با تحلیل درست این کاراکتر تصویری ملموس از یک زن مقتدر اما تنها را به باور مخاطب مینشاند. تسلط او روی لهجه و استفاده درست از آن موجب شده تا مخاطب فرزانه را بیش از پیش باور کند.