با پخش سه قسمت ابتدایی فصل سوم «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی، فاز جدیدی از سریال پیش روی مخاطبان قرار گرفته است. مهمترین تغییری که در این دو قسمت شاهدیم، بازی آرش مجیدی به جای شهاب حسینی در نقش رهی است. شاید در وهله اول تطابق این دو بازیگر برای یک نقش عجیب به نظر برسد اما پس از دو قسمت اول عادت میکنیم و میتوانیم آرش مجیدی را در قالب رهی بپذیریم. با اینحال عامل اصلی تفاوت این فصل با فصل اول و بخش ابتدایی فصل دوم، در این است که با تماشای آن شگفتزده نمیشویم. فصل سوم «سرزمین مادری»، مختصات استاندارد یک سریال تلویزیونی را دارد اما خاص نیست و مخاطبان را به وجد نمیآورد.
به گزارش فیلمنیوز، «سرزمین مادری» در فصل اول روی ماجراهای زندگی رهی از سال 1320 تا شروع نوجوانی دست گذاشته بود. در فصل دوم شاهد بخش جوانی این بازیگر بین سالهای 1332 تا 1342 بودیم و حالا در فصل سوم، ماجرا به سال 1354 رسیده است.

فصل سوم درحالی شروع میشود که رهی را درحال کار در یک کتابفروشی میبینیم. او با اینکه دانشگاه نرفته و تحصیلات عالی ندارد، به خاطر کتابهای زیادی که خوانده مورد توجه قرار گرفت و دانشجویان پای صحبتهایش مینشینند. او که از همسرش جدا شده به خانه اوسحسین برگشته و در غیاب مادر و خواهرها، کنار او زندگی میکند. اختلافنظرها با اوسحسین کماکان به قوت خود باقی است و اینبار رهی باید تلاش کند برادرش معتادش را هم به زندگی برگرداند. با ورود عباس، دوست قدیمی و مجاهد رهی، زندگی آنها تا حدودی تغییر میکند.
یکی از عوامل مهم محبوبیت سریال در فصل یک، ملموس بودن شخصیت رهی بود. یک پسربچه باهوش و درعینحال احساساتی که زیر بار حرف زور نمیرفت و مقابل همه میایستاد. شخصیت جذاب رهی در بستر پرچالشی که در آن پیش میرفت آنهم با بازی درخشان علی شادمان باعث شد نتوانیم از دنبال کردن سریال دست بکشیم. اوایل فصل دوم شخصیت رهی کماکان با همان ویژگیها و سرسختیها معرفی میشد و باز هم تا حد زیادی برایمان باور پذیر به نظر میرسید. با پررنگ شدن فضای سیاسی سریال، حضور رهی در بزنگاههای مختلف بیشتر شد و این مسئله زندگی و رفتارش را تحتتاثیر قرار داد. همه این موارد باعث شد رهی به تدریج تغییر کند و از آن شخصیت ملموس ابتدایی فاصله بگیرد. درواقع ارتباط بسیاری از مخاطبانی که از نقطه شروع با این سریال همراه شده بودند رفتهرفته با آن کم شد. حالا در نقطه شروع فصل سه، هنوز وضعیت تغییری نکرده و نمیدانیم آیا کمال تبریزی باز هم میتواند در ادامه غافلگیرمان کند یا خیر.

آرش مجیدی شمایلی آرام و منطقی از رهی ترسیم کرده است. برخی از کاربران فضای مجازی بازی او را در نقش رهی پسندیدهاند و برخی دیگر نوشتهاند شهاب حسینی شمایلی دقیقتر از آینده رهی نوجوان را پیش رویشان گذاشته و مجیدی با آنچه در ذهن داشتهاند فاصله دارد.
فعلا دو قسمت از سریال روی آنتن رفته و هنوز برای نتیجهگیری درباره کلیت آن زود است. باید ببینیم این شخصیت و بهطور کلی ماجرای «سرزمین مادری» به چه سمتی خواهد رفت.
قسمت سوم را دیشب تو سایت تلویبیون گذاشتند.
اتفاقا تو این فصل با اینکه همچنان مثل دوفصل قبل جوشیه اما به نظرم بازم مثل فصل یک شخصیتش دوست داشتنی شده در صورتی که تو فصل از بعد قسمت قسمتهای هفت وهشت فصل دو یعنی بعد ازدواجش که فعالیت های سیاسیش شروع شدخیلیا با شخصیتش مشکل پیدا کردند ومیگفت شخصیتش تو فصل اول بهتر بود البته تو فصلم کنی عیر طبیعی بود که بچه با اون سن وسال اون قدر تحلیل سیاسی داشته باشه ولی الان تو این فصل به نظرم مظلومیت فصل یک را داره واتفاقا تو این فصل پی ت نه محبوبیت کمی از دست هی تو فصل دوم را دوباره برگردونه.
تو فصل دوم شهاب حسینی یا بهتره بگم نویسنده از رهی یک شخصیت کمی بی مسئولیت نسبت به خانه وخانواده با نمایش گذاشت ب خلاف فصل اول که رهی با وجود سن کم خیلی حس مسئولیت بالایی نسبت به خانوادش وخواهر وبرادر دختر عمو ک چیکش داشت اما تو فصل عوض سده ورفتار تندی بازنش داست البته همون طور که گفتم خود من خیلی حس بدی نسبت بهش نداشتم ولی بقیه این طور بودند که البته بخشیدن با رفتار وافکار سیاسی رهی ودوستان تو فصل دوم ربط داشت که یک مخالفش بودند اما این فصل با توجه له بالا رفتن سن وکسب تجربه واینکه رفتاراش تو فصل دوم باعث از دست رفتن زن وزندگی سد همین به نظرم باعث تغییرش شده.
کجای کارید منالان تو سایت تلویبیون دیدم که قسمت چهار راهم گذاشته بعد سما هنوز دوقسمت را فقط دیدید؟
کاش پیامهارا عمومی میگذاشتند که همه ببینند.