«یادگار جنوب» به کارگردانی حسین دوماری و پدرام پورامیری درحال حاضر پس از گذشت دو هفته از شروع اکران، به پرفروشترین فیلم درام اجتماعی این روزها تبدیل شده است. یکی از مهمترین ویژگیهای این فیلم انتخاب درست بازیگران و موفقیت آنها در باورپذیر کردن نقش است. الناز شاکردوست، سحر دولتشاهی، پژمان جمشیدی و صابر ابر سعی کردهاند با پذیرش چالشی جدید، بازی متفاوتی به نمایش بگذارند و وحید رهبانی هم با این فیلم اتفاق مهمی را در کارنامهاش رقم زده است.
به گزارش فیلمنیوز، «یادگار جنوب» هم در ساختار و هم محتوا، اثر قابلتأملی به حساب میآید. به بهانه موفقیت فیلم در اکران نگاهی داریم به بازیهای متفاوت بازیگران در این فیلم.
الناز شاکردوست | رعنا
درست است که وحید رهبانی به عنوان شخصیت اصلی فیلم «یادگار جنوب» به مخاطبان معرفی میشود اما گره اصلی تازه با ورود شخصیت رعنا مشخص میشود و داستان به جریان میافتد. رعنا ابتدا به عنوان دختری تنفروش معرفی میشود که روزی سر راه وحید میایستد و با ورودش به زندگی او، همهچیز تغییر میکند. رفتهرفته تعریفمان نسبت به او عوض میشود و میفهمیم این وحید است که میخواهد رعنا در کنارش بماند و دلیل خاصی هم برای این کار دارد. رعنا از ابتدا تا پایان فیلم به لحاظ ظاهری و رفتاری تغییر میکند و شخصیتی پررمزوراز دارد. به تبع تغییر این شخصیت، جنس بازی شاکردوست هم مدام تغییر میکند. او در این فیلم توانسته است مدام اعتماد مخاطب را برانگیزد و سپس او را نسبت به خودش بیاعتماد کند و از این جهت یکی از مهمترین نکات فیلم را رقم زده است.
وحید رهبانی | وحید
وحید رهبانی در فیلم سینمایی «یادگار جنوب» در نقش مردی وفادار اما در عینحال خشمگین و عصیانگر به میدان آمده است. نقش مهمی به او واگذار شده و بهخوبی از پس آن برآمده است. بخش مهمی از پیچیدگی فیلم به واسطه جنس بازی رهبانی رقم میخورد. چهرهاش سرد است و ظاهرا احساسی را نشان نمیدهد اما رفتارش به نحوی است که حالات روحی این شخصیت را دقیق منتقل میکند و در ارتباط با شخصیت رعنا موقعیت دقیقی را میسازد. رهبانی به واسطه حضور پررنگ در تئاتر و تلویزیون، بازیگر شناختهشدهای است. در سینما هم با چند فیلم سینمایی از جمله «هناس» و «مصلحت» و «شیشلیک» موفقیتهایی داشته اما نقشش در «یادگار جنوب» بسیار متفاوت است و با توجه به ویژگیهایی که دارد، در ذهنها میماند. او برای بازی در این فیلم نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره چهلویکم فیلم فجر شد.
پژمان جمشیدی | صالح
پژمان جمشیدی در سالهای اخیر بارها در نقشهای جدی ظاهر شده و تجربههای موفقی هم در این عرصه داشته. نقش صالح با اینکه در امتداد نقشهای جدی جمشیدی معرفی میشود اما شمایلی از مرد جنوبی عصیانگر را هم پیش روی مخاطبان میگذارد. او از ابتدای فیلم بنای مخالفت را با وحید میگذارد و میخواهد هرطور شده او را از زندگی خواهرش بیرون کند. وقتی به نتیجه نمیرسد تصمیم میگیرد با نقشه به او نزدیک شود. یکی از بهترین بخشهای بازی او، سکانسی در انتهای فیلم است؛ جایی که خواهرش او را زندانی میکند تا به خاطر خشم زیادش از وحید به خودش آسیب نرساند و مشکلی برایش پیش نیاید. او با تمام وجود برای رهایی میجنگد و بازی موفقی به نمایش میگذارد. در جشنواره چهلویکم فیلم فجر برای بازی در این فیلم دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به نام پژمان جمشیدی ثبت شد.
سحر دولتشاهی | حرا
سحر دولتشاهی در این فیلم نقش زنی جنوبی به نام حرا را بازی کرده و برای رسیدن به این نقش ظاهرش را تغییر داده است. او با پوستی آفتابسوخته و چشمانی سرمه کشیده و پوششی متفاوت به میدان آمده و با گویشی محلی صحبت میکند. اندازه نقش کوتاه است اما در همین اندازه هم توانسته تاثیر خودش را در فیلم بگذارد. دولتشاهی بارها در موقعیتهای مختلف ظاهر شده اما در این فیلم چالش مهمی با نقش داشته است و میتوان آن را متفاوتترین نقش او به حساب آورد. حرا زنی بانفوذ در میان قاچاقچیان جنوب است و همه بسیار روی او حساب میکنند. کاربلد است و اجازه نمیدهد هیچکس سرش را کلاه بگذارد. در نقطه پایانی فیلم هم حضورش بسیار اثرگذار است.
صابر ابر | صاحبکار رعنا
صابر ابر در «یادگار جنوب» با گریمی بسیار متفاوت در نقش یک دلال جنسی نقش کوتاهی ایفا کرده. در وهله اول اصل با چهرهای کاملا متفاوت ظاهر شده که در نگاه اول اصلا قابل تشخیص نیست. او در قالب مردی حدودا 60 ساله ظاهر شده که موهای نخنمای جوگندمی دارد و صورتش پف کرده و غبغبی آویزان و پیشانی پر از چینوچروک دارد و سبیلی هم روی صورتش است. او به خانه شخصیت اصلی میآید تا در عوض ازدواج با دختری که برای او کار میکرده تهدیدش کند و از او پول بگیرد. حرکات موزون صابر ابر به همراه تغییر صدا و لحن صحبت کردنش کاملا از او شخصیتی جدید ساخته است. شاید اگه تهصدایش را نمیشناختیم و نگاهش برایمان آشنا نبود اصلا نمیفهمیدیم با صابر ابر روبهرو هستیم.
مسعود کرامتی | عموحیدر
در فیلم «یادگار جنوب» مسعود کرامتی را در قامت مرد غمگین و تنهای جنوبی به نام عموحیدر میبینیم. او پدر دختری است که وحید بسیار به او علاقهمند است و اوایل فیلم او را درحالی میبینیم که بابت به کما رفتن دخترش بسیار اندوهگین به نظر میرسد. در سکانس عروسی نامتعارف وحید با دخترش، با غم بسیار نیانبان مینوازد و و اشک میریزد. حضور کرامتی در فیلم زیاد نیست و بعد از بخش اول، بازیاش به پایان میرسد اما در همین مدت کوتاه هم نقش را بسیار ملموس از آب درآورده است.