جواد عزتی و امیر جعفری را میتوانیم جزو زوجهای کمدی موفق سینما بنامیم. آنها همکاریشان را از تلویزیون شروع کردند و بعد از دو تجربه مشترک، در فیلمهای کمدی «زاپاس»، «اکسیدان» و «چهارانگشت» همبازی شدند. در دو فیلم آخر، عمده موفقیت فیلمها و فروش بالای آنها بدون شک به خاطر جذابیت همین زوج بود.
به گزارش فیلمنیوز، در «دوباره دیدار» این هفته نگاهی داریم به فعالیتهای مشترک زوج کمدی امیر جعفری و جواد عزتی در سینما و تلویزیون.
کمربندها را ببندیم | مهدی مظلومی | 1383
اولین تجربه همکاری جواد عزتی و امیر جعفری در سریال «کمربندها را ببندیم» به کارگردانی مهدی مظلومی اتفاق افتاد. البته شاید زیاد نتوان نامش را همکاری گذاشت چون بازی مقابل هم نداشتند. شاید فقط مخاطبان پیگیر تلویزیون که بازپخش این سریال را تماشا کردهاند، بازی جواد عزتی را در نقش دستیار کاپیتان «اف» در سریال «کمربندها را ببندیم» به یاد بیاورند. عزتی در این سریال نقش بسیار کوتاهی داشت و امیر جدیدی در کنار فتحعلی اویسی ایفاگر نقش اصلی بود. جعفری بعد از «بدون شرح» با این سریال توانست جایگاهش را تثبیت کند اما بازی عزتی در آن چندان تاثیری در محبوبیتش نداشت.
چاردیواری | سیروس مقدم | 1388
امیر جعفری و جواد عزتی چند سال بعد در سریال «چهاردیواری» سیروس مقدم مجددا همکار شدند. اینبار حضورشان کنار هم بیشتر بود و در نقش دو برادر به نامهای نادر و ناصر همبازی بودند. نقش اصلی سریال نادر با بازی امیر جعفری بود؛ پسری که برای مهاجرت تن به یک ازدواج صوری داده و زندگیاش تحتتاثیر قرار گرفته بود. نقش عزتی به اندازه جعفری پررنگ نبود؛ او بیشتر طرف پدرشان را میگرفت و با او همراه میشد تا اینکه بخواهد در نقش برادر به نادر نزدیک شود. در این سریال امیر جعفری با سعید اقاخانی زوج جذابی تشکیل داده بود و عزتی حضور به نسبت کمرنگی داشت.
زاپاس | برزو نیکنژاد | 1394
اولین تجربه همکاری سینمایی امیر جعفری و جواد عزتی به بازی آنها در فیلم «زاپاس» به کارگردانی برزو نیکنژاد برمیگردد؛ یک کمدی روستایی پربازیگر که امیر جعفری به عنوان نقش اصلی آن شناخته میشود. او نقش مربی تیم فوتبال محلی یکی از شهرهای شمالی را دارد و برای موفقیت این تیم دست به هر کاری میزند و تمام زندگیاش به نحوی تحت تاثیر مسابقه و آوردههای مالی که احتمال میدهد برایش داشته باشد قرار میگیرد. تصمیمهای او در جایگاه مربی، مستقیما زندگی دختر و داماد آیندهاش را هم تحت تاثیر قرار میدهد. جواد عزتی در این فیلم نقش داماد امیر جعفری را دارد؛ یک فوتبالیست ساده و کمادعا که نمیتواند مقابل اوامر پدر نامزدش حرفی بزند. بخش مهمی از کمدی به خاطر ویژگیهای شخصیتی امیر جعفری و سختگیریها و رفتارهای عجیبوغریبش با جواد عزتی شکل میگیرد. «زاپاس» فیلم کمدی چندان موفقی نبود و در جدول فروش سال 1395 در جایگاه دهم فروش قرار گرفت. فیلمهای کمدی «من سالوادر نیستم»، «پنجاه کیلو آلبالو»، «بارکد» و «خوب، بد، جلف»، کمدیهایی بودند که آن سال فروش بالاتری از «زاپاس» داشتند.
اکسیدان | حامد محمدی | 1396
امیر جعفری در فیلم «اکسیدان» به کارگردانی حامد محمدی، بار دیگر زوج بامزهای را با جواد عزتی تشکیل داد. بازی آنها کنار هم موقعیتهای کمدی جذابی را رقم زد و بخش مهمی از فروش فیلم هم به همین مسئله بستگی داشت. جعفری در این فیلم نقش مردی زبل و رند را بازی کرده که مواجههاش با عزتی در جایگاه یک آدم بیچاره که مدام در موقعیتهای عجیب گیر میافتد تضاد جالبی ایجاد میکند. آنها در جایگاه ابله و ابلهتر مدام خرابکاری میکنند و وارد تنگناهای جدیدی میشوند. درست است که جنس بازی جعفری با آثاری که پیشتر از او شاهد بودهایم تفاوت چندانی ندارد اما قرار گرفتنش کنار عزتی وضعیت جدیدتری ایجاد کرده است. درواقع میتوان گفت جعفری و عزتی برگ برندههای اصلی این فیلم هستند و بخش مهمی از دلیل توجه مخاطبان به این فیلم به واسطه حضور آنها بوده است. «اکسیدان» سال 1396 یک میلیون و 300 هزار مخاطب را به سینماها جذب کرد و با فروش 10 میلیارد تومانی، چهارمین فیلم پرفروش این سال شد.
چهار انگشت | حامد محمدی | 1397
بعد از موفقیت فیلم «اکسیدان»، حامد محمدی برای فیلم «چهار انگشت» هم از زوج امیر جعفری و جواد عزتی دعوت به همکاری کرد. اینبار چرخشی در ویژگیهایی شخصیت وجود داشت. جعفری در قالب مردی ظاهرا مومن اما ریاکار به میدان آمده بود و عزتی برخلاف «اکسیدان» سادگه نبود رند و زرنگ به حساب میآمد. «چهارانگشت» روی سوژهای به نسبت تکراری بنا شده بود و موقعیتهای کمدی آن هم چندان مخاطبان را راضی نکرد. زوج امیر جعفری و جواد عزتی هم آنطور که باید جذاب و متفاوت ظاهر نشدند. «چهار انگشت» به اندازه فیلم «اکسیدان» در اکران موفق نبود و مورد استقبال قرار نگرفت. در گیشه هم فقط حدود 900 هزار نفر در اکران سال 1398برای تماشای آن به سینماها رفتند یعنی چهارصدهزار نفر کمتر از مخاطبان «اکسیدان». این فیلم با 10 میلیارد فروش با متوسط قیمت بلیت 12 هزار تومانی، در جایگاه نهم جدول فروش ایستاد.