مسعود اطیابی کارگردان تعداد زیادی از پرفروشترین و پرمخاطبترین کمدیهای سینمای ایران ، بازهم در عرصه سریال سازی نتوانست عملکرد قابل قبولی داشته باشد و با «اکازیون» شکست دیگری را هم در کارنامه خود ثبت کرد.
به گزارش فیلمنیوز ، مسعود اطیابی بعد از دو سریال شکست خورده «جادوگر» و «نیسان آبی 2»، بار دیگر شانس خود را در عرصه سریال سازی با ساخت «اکازیون» امتحان کرد اما اینبار هم نتوانست اتفاق خاصی را رقم بزند. او پیش از این در تلویزیون هم سریالهای ناموفق و شکست خورده «سهمی برای دوست» و «کامیون» را هم ساخته بود. در ادامه به شکلی گذرا دلایل شکست سریال آخر او را بررسی کردهایم.
محتوا | حمزه صالحی نویسنده آثاری همچون «فسیل»، «تگزاس ۲»، «دینامیت» و … نگارش فیلمنامه «اکازیون» را برعهده داشت که محور آن قصه زندگی مردی به اسم رحیم (ایمان صفا) است. او از یک شب تا صبح، سرنوشت خود را برای نوهاش تعریف کرد و مشخص شد دایی محسن (هادی کاظمی) با نقشههای عجیب خود، چگونه خانواده را توی دردسر انداخته بود. قصه به دهه 70 فلشبک خورد و ماجراهای مختلف سوژه شد. از منظر روایت، «اکازیون» نمره قبولی نمیگیرد؛ چون اغلب گرهافکنی و گرهگشاییهای آن بر مبنای کلیشه بنا نهاده شد. کمدی کلامی و موقعیت سریال هم فاقد قدرت کافی برای خنداندن مخاطب بود. بیانصافی است اگر به چند مورد اشاره نکنیم و مثلا شخصیت رضا ناجی و سلام گفتنهای بیش از حد او را نادیده بگیریم. یا از زنپوشی کاظمی در قسمت اخیر استفادهای خوب شد.
ساختار | مسعود اطیابی، کارگردان فیلمهای پرفروش «هتل»، «تگزاس»، «بخارست»، «دینامیت» و … کارنامهای ضعیف در شبکه خانگی دارد. حالا «اکازیون» پس از «جادوگر» و «نیسان آبی 2» تازهترین کمدی شکست خورده او محسوب میشود. اطیابی سراغ نوآوری در روایت نمیرود و حتی جنس موسیقی استفاده شده در اغلب آثارش شبیه هم است. او در «اکازیون» نتوانست شخصیتهایی بکر خلق کند و بازیهایی متفاوت از بازیگران بگیرد. ملاحت کسانی مثل هادی کاظمی یا نعیمه نظامدوست هم حاصل ویژگی شخصی و تجربه پرشمارشان از حضور در آثا کمدی است. در این میان شخصیت معتقد غلامرضا نیکخواه بیش از دیگر کاراکترها یادآور کلیشههای پیشین بود و ظرفیت این بازیگر به درستی به خدمت کمدی سریال درنیامد. «اکازیون» در کارنامه بازیگران آن اتفاقی ویژه و متفاوت محسوب نمیشود اما سمانه پاکدل تغییری اساسی نسبت به آثار پیشین داشت .
سریال «اکازیون» از محصولات اختصاصی «نماوا» ست که همزمان با آغاز سال جدید انتشار خود را آغاز کرد. در این سریال هشت قسمتی بازیگرانی چون سید هادی کاظمی، ایمان صفا، سمانه پاکدل، رضا ناجی، سام نوری، نعیمه نظام دوست و رضا نیکخواه بازی داشتند.
اتفاقاسریال اکازیون بسیارقشنگ وجالب بود
افتضاح و فوق العاده کلیشه ای با فیلمنامه ای فوق العاده ضعیف مثل همه آثار اطیابی چه سینمایی چه سریال.
سلام
بنظر من سریال خوبی بود ،بعد از مدتها فیلم و سریال های طنزی که بسیار سخیف ، بی ادبانه بود و نمی شد در کنار خانواده و با بچه ها دید .ما این سریال را با بچه ها دیدیم و کلی خندیدیم .
به شدت سریال کلیشه ای بود
خیلی افتضاح بود
میخوام یه چیزی بگم به بازیگرای ایرانی.
شمادستمزدتونومیدین،ماشین خارجی میخرین.
من چرادستمزدموبدم،فیلم ایرانی ببینم؟
بنظرشمامن اگه فیلم ایرانی ببینم وشماباپول بلیط من ماشین خارجی سواربشین،من بیشعورنیستم؟
بنظر من کمدی گذرا و جالبی بود.مثل سریال آنتن.کوتاه و مختصر ولی خنده دار که خیلی از سریال های طولانی تر هرچه میگذره مسخره تر میشن.
سریال بهتری نسبت به سریال های طنز دو سال اخیر بود ولی مثل اکثر ساخته های کمدی کشورمون بیشترش لودگی بود تا طنز متفکرانه!
بهترین سریالی بود ک تا حالا ساخته شده من موندم اینا ب چی نمره میدن پس.«جادوگر» هم از سریالهای عالی بود ما منتظر ادامه سریالاتون هستیم.
نظر این چوپون ها رو ولش کنید. عالی بودید بقرآن
من سریالی خنده دار تر از اکازیون ندیدم