تورج الوند بعد از دو فیلم «نگهبان شب» و «اتاقک گلی» در فیلم «اپاراتچی» حضور متفاوتی دارد، او در این فیلم در نقش فیلمسازی آذزی زبان به نام «جلیل طائفی» بازی کرده که بدون داشتن سواد خواندن و نوشتن در دهه 60 فیلم میساخته. الوند با یک هدایت صحیح توانسته شخصیتی باور پذیر از این کاراکتر واقعی ارائه دهد.
به گزارش فیلمنیوز، فیلم «آپاراتچی» به کارگردانی قربانعلی طاهرفر براساس زندگی شخصیتی واقعی به اسم جلیل طایفی ساخته شده؛ یکی از فیلمسازان دهه شصت که همیشه به زبان آذری فیلم میسازد و سواد ندارد. «آپاراتچی» نام کتابی است که درباره طایفی نوشته شده و طاهرفر از روی آن اقتباس کرده است. البته بخشی از اطلاعات در گفتوگو با خود این شخصیت به دست آمده. طاهرفر علاوه بر تمرکز روی زندگی این شخصیت، شمایی از حالوهوای دهه شصت و محدودیتهای آن زمان را به تصویر کشیده است.
درباره بازیگر | «نگهبان شب» به کارگردانی رضا میرکریمی اولین تجربه بازیگری تورج الوند بود. او گفته پیش از «نگهبان شب» برای چهار فیلم دیگر هم تست بازیگری داده تا اینکه برای بازی در «نگهبان شب» فیلم از بین 13هزار نفر انتخاب شده. او در این فیلم نقش کارگر سادهای را داشت که تازه از شهرستان میآمد و در یک ساختمان نیمهکاره کار میکرد. همه به نحوی از سادگی و مهربانی او سوء استفاده میکردند رسول اما به اندازه خودش در زندگی دیگران تغییر ایجاد میکرد. الوند برای بازی در این فیلم نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره چهلم فیلم فجر شد. یک سال بعد از «نگهبان شب» در فیلم «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری ایفاگر نقش اصلی شد. فیلمی که سیمرغ بهترین فیلم اول جشنواره چهلویکم را گرفت.
مختصات نقش | فیلم «آپاراتچی» تلاشهای یک فیلمساز جوان و بیسواد را برای ساخت فیلمی درباره واقعیتهای زندگی یک قاضی به تصویر میکشد. شخصیت اصلی فیلم، یک نقاش بیسواد ساختمان اما عاشق سینماست. تورج الوند که دو بار در نقش جوانی روستایی ظاهر شده، اینبار با لهجه آذری بهخوبی در قالب نقش یک نقاش بیسواد به میدان آمده. لحن صحبت کردن و شیوه رفتار و سادهانگاریها و خوشبینیها او را کاملا به این نقش نزدیک کرده است. او اوایل دهه شصت با کمترین امکانات به همراه دوستانش چند فیلم کوتاه ساخته و حالا گمان میکند به همین راحتی میتواند با کارگردانهای درجه یک سینما وارد رقابت شود. پولی در بساط ندارد اما با تلاش زیاد از مسجد محله امکانات میگیرد تا بتواند فیلمی درباره زندگی قاضیای بسازد که همه نسبت به او بدبینند و گمان میکنند به همه حکم اعدام میدهد و نوع جرم اهمیتی برایش ندارد. او تمام مدت گمان میکند که فیلمش مورد استقبال قرار میگیرد و در جشنواره فجر برنده سیمرغ میشود اما فیلمش اثر قابلقبولی از آب درنمی آید و با این حال مورد توجه قرار میگیرد.

مختصات طراحی چهره | فیلم در حالوهوای دوران جنگ ساخته شده و طراحی چهرهها و لباسها هم مرتبط با مختصات آن دوره بوده. الوند در این فیلم با موهای فرفری و سبیل ظاهر شده و خط ریش بلندی هم دارد. لباسهای بافتنی و کت جین میپوشد و برای مراسم خاص کتوشلواری گشاد و پیراهنی خالدار به تن میکند. به طور کلی از روی گریم و لباسهای او میتوانیم جایگاه اجتماعی و زمان تولید فیلم را درک کنیم.
احتمال موفقیت | یکی از مهمترین ویژگیهای تورج الوند این است که چنین نقشهایی را بسیار ملموس و باورپذیر ایفا میکند تا جایی که فراموش میکنیم درحال تماشای فیلم هستیم. بازی او در «آپارتچی» یکی از مهمترین برگ برندههای فیلم است . اگر این فیلم در بخش مسابقه حضور داشت ، قطعا الوند راهی به جمع نامزدها پیدا میکرد، اما شاید از جوایزی که در بخش نگاه نوع مثل دیپلم افتخار برای بازیگری در فیلمهای اول بی نصیب نماند.