سروش صحت از آن دست کارگردانهایی است که معمولا ترجیح میدهد برای شخصیتهای اصلی آثارش دست روی بازیگران موفق تئاتری بگذارد؛ بازیگرانی که از نگاه مخاطبان سینما و تلویزیون چندان شناخته شده نیستند اما در ایفای نقش مورد نظر، کاملا موفق عمل میکنند. صحت در عین ریسکپذیری، هوشمندانه عمل میکند و تا به حال همه بازیگرانش در نقش خودشان درخشان ظاهر شدهاند. به بهانه بازپخش سریال «لیسانسهها» از شبکه آیفیلم، مروری داریم بر استعدادهای کشف شده در آثار سروش صحت.
به گزارش فیلمنیوز، بهنام تشکر در «ساختمان پزشکان»، محمد نادری در «شمعدونی»، پژمان جمشیدی در «پژمان»، هوتن شکیبا و کاظم سیاحی در «لیسانسهها» از جمله بازیگرانی هستند که با آثار سروش صحت به شهرت رسیدهاند و سپس در مسیر موفقیت پیش رفتهاند.
بهنام تشکر| ساختمان پزشکان
نام نقش: نیما افشار
فعالیت قبلی: بهنام تشکر پیش از بازی در «ساختمان پزشکان» در تئاتر بازیگر مطرحی بود و در چند فیلم و سریال هم نقشهایی کوتاه بازی کرده بود اما آنچه باعث شد به عنوان یک بازیگر مطرح میان مخاطبان سینما و تلویزیون شناخته شود نقش نیم افشار در «ساختمان پزشکان» بود.
ویژگی نقش: شخصیت محوری سریال «ساختمان پزشکان» یک روانشناس بود که سعی میکرد در همه حال مسائل را با منطق و گفتوگو حل کند اما از آنجایی که اعتمادبنفس پایینی داشت و توسط اطرافیانش مدام نادیده گرفته میشد، هیچ وقت موفقیتی به دست نمیآورد. نه اعضای خانوادهاش او را درک میکردند و نه در ساختمان پزشکان کسی تحویلش میگرفت. برادرش که نه تحصیلاتی داشت و نه به لحاظ شخصیتی در جایگاه والایی قرار داشت نسبت به او بیشتر مورد توجه قرار میگرفت و او هربار در هر شرایطی شکست میخورد.
فعالیتهای بعدی: بلافاصله بعد از «ساختمان پزشکان» در سریالهای «دزد و پلیس»، «ساخت ایران»، «دودکش»، «پادری»، «دراکولا» و … بازی کرد و با خود سروش صحت هم در «پژمان» و «لیسانسهها» همکاری کرد. تشکر در سینما هم با چند فیلم «جشن دلتنگی»، «لاک قرمز» و … بازیاش دیده شد. این اواخر بیشتر او را در مسابقههای شبکه خانگی مثل «جوکر»، «شبهای مافیا»، «پدرخوانده» و … دیدهایم.
محمد نادری| شمعدونی
نام نقش: هوشنگ
فعالیت قبلی: محمد نادری پیش از اینکه در سریال «شمعدونی» برای نقش هوشنگ انتخاب شود، به عنوان نمایشنامهنویس و نویسنده مجموعه «کوچه مروارید» فعالیت کرده بود و کمی قبلتر در تلهفیلم »آبروی ازدست رفته آقای صادقی» و «شکار» سعید سالارزهی رفته بود. هیچکدام برای نادری شهرت به همراه نداشت.
ویژگی نقش: محمد نادری در آخرین لحظه برای نقش هوشنگ مظاهری سریال «شمعدونی» انتخاب شد و اینگونه ریسکی دیگر از سوی سروش صحت رقم خورد. نکته قابل توجه اینجا بود که نادری در زمان بازی در «شمعدونی» هنوز چهل سال هم نداشت اما نقش پدر خانواده را بازی میکرد و این هم ریسک را دو چندان کرده بود. هوشنگ مظاهری، به عنوان پدر یک خانواده، شخصیتی بود با کودک درون فعال که سعی میکرد رفتار و روابطی مدرن با بچههایش داشته باشد اما از آنجایی که راه و روشش را بلد نبود مدام همه چیز را خراب میکرد.
فعالیتهای بعدی: محمد نادری بعد از «شمعدونی» در بخش نمایشی «دورهمی» حضور پیدا کرد و بعدتر در «دنگ و فنگ روزگار»، «تازه وارد»، «خندوانه»، «شبهای مافیا» و … هم بازیاش دیده شد.
پژمان جمشیدی| پژمان
نام نقش: پژمان
فعالیت قبلی: پژمان جمشیدی بازیگریاش را سال 90 شروع کرد. او در سریال «ساختمان پزشکان» نقش کوچکی برعهده داشت که کمتر کسی در خاطرش مانده است. جمشیدی پیش از بازی در «پژمان»، در تلهفیلم «شرف خانواده فاضل» به کارگردانی پوریا جاویدپور بازی کرد که البته بعد از پخش سریال «پژمان» توزیع شد.
ویژگی نقش: شخصیت پژمان از چند جهت قابل اهمیت بود؛ اول اینکه پژمان جمشیدی، بازیکن سابق پرسپولیس نقش اصلی آن را به عهده داشت؛ بازیکنی که در زمان خودش، مورد توجه بود و طرفدار زیادی داشت. از طرف دیگر این بازیکن، نقش یک فوتبالیست بازنشسته را بازی میکرد که بعد از سالها بازی، حالا با اینکه جوان بود اما دیگر تیمی او را نمیپذیرفت. هیچکس او را نمیشناخت و تازه میفهمید که هیچ شهرتی میان مردم ندارد. درواقع هم بازیگر نقش پژمان جذابیت داشت و هم مشکلاتی که به واسطه بازنشستگی در معرض آنها قرار میگرفت.
فعالیتهای بعدی: بلافاصله بعد از «پژمان» در تئاتر «بادی که تو را خشک کرد، مرا برد» به کارگردانی علی نرگسنژاد روی صحنه رفت. بعد از آن در سینما و تئاتر فعالیتش را ادامه داد و مجددا با «خوب بد جلف» در مرکز توجهها قرار گرفت. «تگزاس»، «دیوار به دیوار»، «دوزیست»، «جهان با من برقص»، «زیرخاکی»، «علفزار»، «شیشلیک» و … جزو اثار مهم او در این سالها بودند. او امسال پرکارترین و پولسازترین بازیگر سینما و شبکه خانگی نام گرفت.
هوتن شکیبا| لیسانسهها
نام نقش: حبیب
فعالیت قبلی: هوتن شکیبا قبل از اینکه با «لیانسهها» به شهرت برسد، در تئاتر چهره شناخته شدهای بود و در فیلمهایی مثل «شب بیرون»، «حق سکوت» و «طبقه حساس» بازی کرده بود. نام شکیبا با صداپیشگی عروسک دیبی در «کلاهقرمزی» سر زبانها افتاد و بعد از آن با بازی در نقش حبیب سریال «لیسانسهها» به شهرت رسید.
ویژگی نقش: «چندش دوستداشتنی» شاید نزدیکترین تعریف به شخصیت حبیب باشد. پسر جوانی که نه آداب و معاشرت بلد است، نه تیپ و قیافه درست و حسابی دارد و نه هوش باالایی دارد. او حتی توانایی ابراز علاقه به دختران را هم ندارد اما در عین حال، به خاطر رفتار خارج از عرف و حرکات عجیبش محور اصلی جذابیت سریال لیسانسههاست. علاقه او به دختران و تلاش برای خواستگاری و ازدواج و از همه مهمتر شکستهای عشقی پیاپیاش باعث شده مخاطبان به زندگیاش علاقهمند باشند. در عین اینکه رفتارش همه را حرص میدهد اما جذاب است.
فعالیتهای بعدی: سال 1397 با نقش متفاوتی در «شبی که ماه کامل شد» درخشید و سیمرغ گرفت. بعد از آن با بازی در «عامهپسند»، «ابلق»، «تیتی» و «ملاقات خصوصی» خودش را در بازیگری تثبیت کرد. او سال گذشته به عنوان صداپیشه دو عروسک جذاب بچه و شاباش در برنامه «مهمونی» در مرکز توجهها قرار گرفت. در حال حاضر هم سریال «رهایم نکن» با بازی او درحال انتشار است.
کاظم سیاحی| لیسانسهها
نام نقش: رحیم
فعالیت قبلی: سیاحی به عنوان بازیگر مطرح تئاتر، از اوایل دهه هشتاد به تلویزیون آمد و در سریالهای «کوچه اقاقیا» و «بدون شرح» بازی کرد. در دهه نود با بازی در «طبقه حساس» و «یادداشتهای یک زن خانهدار» تا حدودی شناخته شد اما شهرت اصلی را بعد از صداپیشگی عروسک جیگر در «کلاهقرمزی» به واسطه بازی در نقش رحیم سریال «لیسانسهها» به دست آورد.
ویژگی نقش: رحیم نمونه بارز یک معتاد دوستداشتنی است. تا پیش از این، در سریالهای تلویزیونی، معمولا شخصیتهای معتاد را کلیشهای و منفی و سیاه میدیدیم. افرادی که یک گوشه برای خودشان ولو میشوند و توانایی صحبت کردن ندارند و خانواده آنها را طرد کردهاند. رحیم در عین اینکه معتاد است و با دوستهای معتادش رفت و آمد دارد اما رفتارش کلیشهای نیست. از همه طلبکار است و ابایی از رفتن آبرویش ندارد. برخی ویژگیهای جذاب او باعث شد که در عین حرص درآر بودن، مخاطبان را بخنداند.
فعالیتهای بعدی: سیاحی در فیلم «جهان با من برقص» همکاریاش را سروش صحت ادامه داد و بعد هم در سریال «کرگدن»، «میدان سرخ» و «جزیره» بازی داشت. سال گذشته با صداپیشگی عروسک پشه در «مهمونی»، در مرکز توجهها قرار گرفت.