تقریبا تا به اینجای کار می توان گفت سریال «مختارنامه» به کارگردانی سید داوود میرباقری پر تکرار ترین مجموعه تلویزیونی ایرانی در رسانه ملی بوده است. دلیل آن هم برمی گردد به موضوع جذابی که این سریال دارد؛ «سرنوشت قاتلان امام حسین علیه السلام» با رهبری مختار ثقفی، که شاید بسیاری تا پیش از پخش سریال نسبت به آن آگاهی نداشتند و نمی دانستند بر سر این اشقیاء چه آمده است.
مجموعه ای که در دوران ریاست سید عزت الله ضرغامی بر سازمان صداوسیما تولید و پخش شد و بازیگران آن همگی از بهترین هنرمندان سینما و تلویزیون بودند و هنوز هم پس از گذشت یک دهه هر بار که از تلویزیون پخش می شود مشتریان پر و پا قرص خود را دارد و بسیاری به تماشای آن می نشینند.
خبرگزاری فارس به بهانه پخش مجدد این سریال از تلویزیون، سراغ محمود فلاح تهیه کننده کارکشته آن رفته و از او خواسته ناگفتههایی از دوران تولید «مختارنامه» را برایمان بگوید.
تقریبا از سال ۸۱ کار تولید «مختارنامه» به صورت جدی آغاز شد و آن موقع بنا بود مرحوم سیف اله داد سریال را کارگردانی کند: ابتدا هم با ایشان صحبت شد ولی در ادامه به خاطر رفاقتی که از قبل با داوود میرباقری هم داشتم با او مشورت هایی انجام دادم. میرباقری از ساخت سریال خیلی استقبال کرد. هرچند که آن زمان تازه از تولید سریال «امام علی» (ع) فارغ شده بود و اتفاقا به خاطر مسائل مالی که با صداوسیما داشت خیلی تمایل به همکاری با تلویزیون نداشت. در نهایت از میرباقری دلجویی شد و میرباقری کار نگارش «مختارنامه» را آغاز کرد و بلافاصله کار پیش تولید هم آغاز شد و حسن میرباقری و محمد بیرانوند هم او را همراهی می کردند.
او در ادامه می گوید فیلمبرداری سکانس های مربوط به جنگ و شهادت مختار حدود دو ماه طول کشید: آخرین صحنه و سکانسی که از مجموعه «مختارنامه» فیلمبرداری شد مربوط به نبرد آخر و جنگ مختار در مسجد بود که اتفاقا بسیار تاثیرگذار هم به تصویر درآمد. بخش های مربوط به شهادت مختار و جنگ سختی که با دشمنان داشت بسیار ویژه و سخت ساخته شد و خدا را شکر خیلی هم ماندگار به تصویر درآمد. فیلمبرداری این بخش از «مختارنامه» حدود یک ماه طول کشید و در این مدت ما به اندازه تولید یک فیلم سینمایی کار کردیم. البته این را هم بگویم که همین قسمت های آخر طی چند مقطع اتفاق افتاد که البته مخاطب متوجه این تغییر نمی شود.
فلاح همچنین درباره صحنه های مربوط به حضرت ابوالفضل در سریال «مختارنامه» گفت: صحنه های مربوط به حضرت ابوالفضل علیه السلام به دستور سید عزت الله ضرغامی و با نظر ایشان به کار اضافه شد. اصلا فیلمبرداری «مختارنامه» تمام شده بود و همه به تهران برگشته بودیم که این تصمیم گرفته شد. به همین دلیل یک تیم دوباره به شاهرود برگشت. یک نخلستان که حدود ۱۰۰ کیلومتر با شهر فاصله داشت محل تصویربرداری ما بود. این صحنه ها به سختی گرفته شد. بخش هایی هم در کویر شاهرود ضبط شد که بسیار طاقت فرسا بود که در نهایت هم به پخش نرسید.
درباره صحنه های مربوط به حضرت ابوالفضل علیه السلام و بخش هایی که پخش نشد باید بگویم که اگر بخواهیم آنها به روی آنتن برود باید خیلی جاهای آن را تغییر داد و به روی آنتن برد. در حقیقت باید حذفیاتی انجام داد و روی آن کار کرد تا قابل پخش از تلویزیون شود. به آن شکلی که ساخته شده بعید می دانم کار مناسب پخش از تلویزیون باشد و قطعا و حتما نیاز به تغییر دارد.
او در پایان خاطرنشان کرد: وقتی سریال «مختارنامه» کلید خورد ۶۲ سالم بود و و قتی تمام شد دیگر هفتاد ساله بودم. کار تولید سریال بسیار سخت بود و سر ساخت آن ۳ بار سکته کردم. حتی عمل باز قلب هم داشتم اما محکم می گویم که این سریال با عشق بسیاری ساخته شد و هر بار که آن را می بینم فکر می کنم که می شد به موارد دیگری هم پرداخت که توجه نشده است.