با آغاز نیمه دوم دهه هفتاد، پنج بازیگر پا به عرصه سینما گذاشتند که خیلی زود عنوان «سوپراستار» گرفتند؛ هدیه تهرانی، مهناز افشار و بهرام رادان!
خبرگزاری مهر به بهانه حضور فیلم های این سه بازیگر در جشنواره امسال گزارشی را منتشر کرده و به بررسی شانس های آنها برای دریافت سیمرغ بلورین بازیگری امسال پرداخته است.
بهرام رادان
رادان از معدود بازیگرانی است که خیلی زود مهر تائید داوران جشنواره فجر را مقابل نام خود دید. این اتفاق در سه سال ابتدایی آغاز مسیر بازیگری و با «شمعی در باد» رقم خورد و طولی نکشید که با «سنتوری» تکرار شد و دومین سیمرغش را به دست آورد. رادان از بازیگران پرکار جشنواره امسال است اما تفاوت اصلی رادان با دیگران این است که در هر سه فیلم نقش اصلی بازی کرده: «آشفتگی» فریدون جیرانی، «ایده اصلی» آزیتا موگویی و «سونامی» میلاد صدرعاملی.
اما آنطور که شنیده میشود، «آشفتگی» و «سونامی» پرچالشترین نقشهای رادان در چند سال اخیر هستند. در اولی نقش نویسندهای را بازی میکند که درگیر اتفاقات هولناکی میشود و در دومی ایفاگر نقش یک کاراتهکار است که در آستانه قهرمانی به دلیل مصلحت ملی شکست میخورد.
بسیاری از منتقدانی که بازی بهرام رادان را در «آشفته گی» دیدند معتقدند که بازی او در فیلم جیرانی به یکی از مهم ترین فیلم های کارنامه کاری او تبدیل خواهد شد و خیلی هم دور از انتظار نیست که او امسال با سومین سیمرغ اش به خانه برود.
هدیه تهرانی
یک سال بعد از ورود به سینما صاحب اولین سیمرغش شد. این اتفاق برای هدیه تهرانی سال ۷۷ و با «قرمز» فریدون جیرانی رقم خورد و پس از آن در جشنواره بیست و چهارم دبل کرد و به خاطر بازی در «چهارشنبهسوری» اصغر فرهادی بار دیگر به سیمرغ دست یافت. در جشنواره سیوهفتم تهرانی با دو فیلم پا به رقابت گذاشته است؛ یکی «روزهای نارنجی» اولین ساخته آرش لاهوتی است و دیگری «مسخرهباز» همایون غنی زاده!
در «روزهای نارنجی» تهرانی نقش زنی میانسال از طبقه کارگر را بازی میکند که حالا در قامت کارفرما قرار است بخش تازهای از تواناییهای خود را اثبات کند. البته «روزهای نارنجی» در بخش نگاه نو جشنواره فجر به نمایش درآمده و خبری از سیمرغ بلورین بازیگری در این بخش نیست.
اما در «مسخرهباز» او با تیپ و ظاهری کاملا متفاوت ظاهر شده است. تجربهای که بهواسطه نگاه خاص همایون غنیزاده به سینمای متفاوت و فانتزی، سبب درخشش ویژه بازیگرانش نیز شده حال باید دید برای بازی در این فیلم ها شانس دارند به روی سن اختتامیه جشنواره فجر برود.
مهناز افشار
در کارنامه افشار یک سیمرغ بلورین نقش مکمل برای «سعادتآباد» دیده میشود و یک دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن از بخش نگاه نو برای «برف روی کاجها»!
افشار پرکارترین بازیگر زن جشنواره امسال است که سه فیلم در بخش مسابقه دارد که در هر سه فیلم نقش اصلی بازی کرده است؛ «آشفتگی»، «قسم» و «ناگهان درخت»!
تعدد نقشهای اصلی معمولا موقعیتی دوگانه برای بازیگران در ویترین فجر ایفا میکند. از طرفی شانس دیده شدن آنها چه از سوی مخاطبان چه از طرف داوران را بالا میبرد و همزمان به واسطه تکرار حضور در موقعیتهای مختلف ناخواسته گرفتار ارزیابی مقایسهای میشود؛ مهناز افشار نیز در جشنواره امسال همین موقعیت را دارد و باید دید بازی های او تا چه اندازه می تواند نظر داوران جشنواره را جلب کند.