در دومین روز جشنواره چهل و یگم فیلم فجر از فیلمهای «آه سرد»، «یادگار جنوب» و «جنگل پرتقال» در سینمای رسانهها رونمایی شد و دست اندارکاران این آثار با حضور در نشست خبری به سوالات اصحاب رسانه پاسخ دادند. در این روز همچنین هیات انتخاب و داوری بخش فیلمهای کوتاه و فیلمهای بخش جشنواره جشنوارهها هم معرفی شدند.
به گزارش فیلمنیوز، پنجشنبه سیزدهم بهمن ماه جشنواره فیلم فجر دومین روز خود را پشت سر گذاشت. در این روز پردیس ملت ، سینمای اصحاب رسانه روز شلوغی را با نمایش سه فیلم «آه سرد»، «یادگار جنوب» و «جنگل پرتقال» پشت سر گذاشت. همزمان با دومین روز جشنواره اعضای هیات انتخاب و داوری بخش فیلمهای کوتاه هم معرفی شدند. در این روز همچنین از فیلمهای حاضر در بخش جشنوارهجشنوارهها هم رونمایی شد.
♦11 فیلم در بخش جشنوارهجشنوارهها
۱۱ فیلم از کشورهای بلژیک، لوکزامبورگ، اندونزی، فرانسه، ژاپن، رومانی، آرژانتین، سوریه، عراق و ایران به بخش جشنواره جشنوارههای «فیلم فجر ۴۱» راه پیدا کردند.
«شورشی» به کارگردانی عادل العربی بلال فلاح از بلژیک-لوکزامبورگ ، «قبل، اکنون و بعد» به کارگردانی کامیلا اندینی از اندونزی ، «برای کشور» به کارگردانی مرشید حامی از فرانسه ، «زندگی عاشقانه» به کارگردانی کوجی فوکادا از ژاپن ، «ر.م.ن» به کارگردانی کریستیان مونجیو از رومانی، «سنت عمر» به کارگردانی آلیس دیوپ از فرانسه ، «توری و لوکیتا» به کارگردانی ژان پیر داردن-لوک داردن از بلژیک ، «دفاع شخصی» به کارگردانی آندره یا براگا از آرژانتین ،«بی سرزمین» به کارگردانی تورج اصلانی از سوریه-عراق، «شهر خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی از ایران و «زندگی و زندگی» به کارگردانی علی قویتن از ایران فیلمهای راه یافته به بخش «جشنواره جشنوارهها» هستند.
♦ رونمایی از داوران و فیلمهای کوتاه
در دومین روز جشنواره فیلم فجر ضمن رونمایی از اعضای هیات انتخاب و داوری، آثار راه یافته به بخش مسابقه فیلمهای کوتاه هم معرفی شدند.
هیات انتخاب و داوری بخش مسابقه فیلمهای کوتاه چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر متشکل از مریم اسمی خانی، دانش اقباشاوی، محمدرضا خردمندان، حسین دارابی و علی رویینتن فیلمهای راه یافته به این بخش را معرفی کردند.
«اسما» به کارگردانی مصطفی آقا محمدلو ، «اندروا» به کارگردانی امیر پذیرفته ، «برنو» به کارگردانی محمد ثریا، «جناکات» به کارگردانی عطا مجابی، «رنگارنگ» به کارگردانی محمدرضا مرادی،«غیرموجه» به کارگردانی محمدرضا خاوری، «قهوه خانه عاشیقلار» به کارگردانی رضا جمالی، «لابیرنت» به کارگردانی محسن وحدانی، «مریضخانه مرکزی» به کارگردانی وحید و نوید نامی ، «نوشابه مشکی» به کارگردانی محمدپایدار ، «وقفه» به کارگردانی مانا پاکسرشت آثاری هستند که در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه با هم به رقابت میپردازند.
♦ نشست خبری آه سرد | ناهید عزیزی: نگاه جامعه به حقوق زنان در حال تغییر است
ناهید عزیری کارگردان فیلم «آه سرد» در نشست خبری این فیلم در سینمای رسانهها عنوان کرد که نگاه جامعه به حقوق زنان در حال تغییر است.
نشست خبری فیلم «آه سرد» روز پنجشنبه سیزدهم بهمن ماه در پردیس ملت برگزارشد. در این نشست ناهید عزیری کارگردان فیلم همراه با رضا محقق تهیه کننده و ایمان صدیق بازیگر به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند. ناهید عزیزی در نشست خبری فیلمش ضمن اشاره به این نکته که نگاه جامعه به حقوق زنان در حال تغییر است درباره پرداختن به موضوع قتلهای ناموسی در این فیلم گفت :« من سعی کردم با یک دید و قصه جدید به موضوع بپردازم. درباره ریتم کند داستان من نباید پاسخ دهم هرچند بخشی از آن به سلیقه من مربوط میشود که علاقه مند به این نوع روایت همراه با طمانینه هستم.»
♦ نشست خبری جنگل پرتقال | صدر عاملی : مهمترین اتفاق این چهل و چند سال سینما بوده
رسول صدر عاملی تهیهککنده فیلم «جنگل پرتقال» در نشست خبری این فیلم ابراز امیدواری کرد که سینما به مسیرش ادامه بدهد چرا که به زعم او مهمترین اتفاق این چهل و چندسال همین سینما بوده است.
نشست خبری فیلم سینمایی «جنگل پرتقال» شامگاه پنجشنبه سیزدهم بهمن ماه در پردیس ملت برگزار شد. آرمان خوانساریان کارگردان این فیلم به دلیل کسالت در ابتدای جلسه حضور نداشت، اما در لحظات پایانی در این نشست حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد، از همین رو این نشست با حضور رسول صدر عاملی تهیه کننده پروژه شروع شد و ادامه پیدا کرد. او در این نشست اعلام کرد که داستان فیلم براساس خاطرات دوران دانشجویی او شکل گرفته و از آشناییاش با آرمان خوانساریان در جریان برگزاری جشنواره«حسنات» حرف زد. او همچنین اعلام کرد که سارا بهرامی انتخاب اول کارگردان بوده و از همین رو برای این نقش انتخاب شده است. صدر عاملی در بخش دیگری از صحبتهایش به بحث حقوق زنان هم اشاره ای داشت و گفت :« در این فیلم نشان دادیم که نباید همدیگر را زود قضاوت کنیم و باید هر روز یک گام جلو برویم. در جامعه امروز ما بارها اتفاق افتاده که یادداشتها و صداهای خصوصی را نباید منتشر کنیم، و اگر یادداشتی درباره زن زندگی آزادی مینویسیم باید حواس خودمان هم باشد که در گذشته چه کردهایم.» او در پایان صحبتهایش از سینما به عنوان مهمترین اتفاق این چهل و چند سال یاد کرد و گفت :« امیدوارم سینما به راهش ادامه دهد و میتوان گفت مهمترین اتفاقی که در این چهل و چندسال رخ داده همین سینما بوده است.»
♦ نشست خبری یادگار جنوب | پدرام پور امیری : میخواستیم یک فیلم متفوت بسازیم
نشست خبری فیلم «یادگار جنوب» با حضور حسین دوماری و پدرام پور امیری کارگردانان فیلم و مجتبی رشوند تهیهکننده پروژه بعد از نمایش این فیلم در پردیس ملت برگزار شد. در این نشست پور امیری هدف از ساخت یادگار جنوب را تولید یک اثر متفاوت عنوان کرد و گفت :« این فیلم ربطی به آثار قبلی ما نداشت و تلاش کردیم یک اتمسفر جدید را بیازماییم. هدف ما ساخت یک فیلم متفاوت بود، فیلمی که یک قدم ما را جلو ببرد.»
حسین دوماری هم درباره ترکیب بازیگران توضیحاتی ارائه داد و گفت :« انتخاب بازیگر توانایی و متفاوت بودن او مهم است چون اگر غیر از این باشد شما تبدیل به یک فیلمساز تجاری محض میشوید. درباره صابر ابر هم باید بگویم مطمئن بودیم تنها کسی که میتواند این نقش را بازی کند اوست ما میخواستیم این نقش در ذهن مخاطب ماندگار بشود و در عین حال شبیه هیچ کاراکتری نشود از این رو خواستیم گریمی را طراحی کنیم که کسی او نشناسند به نظرم هیچ کسی مثل صابر نمیتوانست این نقش را بازی کند.»
مجتبی رشوند تهیهکننده این فیلم هم اعلام کرد که «یادگار جنوب» تنها اثر مستقل حاضر در جشنواره چهل و یکم فیلم فجر است.
♦ انصراف خارجیها
پس از اعلام اسامی فیلمهای راه یافته به بخش «جشنواره جشنوارهها» چهار کارگردان حاضر در این بخش با انتشار توییتهایی خواستار حذف فیلمشان از جشنواره فیلم فجر شدند.
«توری و لوکیتا»، «قبل اکنون بعد»، «R. M. N» و «سنت عمر» فیلمهایی هستند که بنا بر یادداشت های مجازی و توییتهای سازندگانشان بدون اطلاع صاحبان آثار در لیست فیلمهای خارجی جشنواره فیلم فجر قرار گرفتهاند. لوک و ژان پییر داردن، با انتشار بیانیهای خواستار عدم نمایش فیلم اخیرشان در جشنواره فجر شدند. آنها اعلام کردهاند از حضور فیلم «توری و لوکیتا» در جشنواره فجر بیخبر بودهاند.
کامیلا اندینی کارگردان قبل اکنون بعد نیز عنوان کرده که از حضور فیلمش در جشنواره فیلم فجر بیخبر بوده است.کریتسین مونجیو کارگردان R. M. N خواستار عدم نمایش فیلمش شد. آلیس دیوپ سازنده سنت عمر، دیگر کارگردانی است که با انتشار یک یادداشت اعتراضی خواستار عدم نمایش فیلمش در جشنواره فجر شده است.