با اینکه آمار متقاضیان جشنواره فجر در هر دوره به صورت رسمی اعلام میشود و طبق آمار، متقاضیان حضور در جشنواره چهلویکم نسبت به سال گذشته، 19 فیلم کاهش داشته اما وزیر ارشاد کماکان معتقد است تعداد فیلمهای جشنواره امسال نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. نکته قابل توجه اینکه با گذشت بیش از یک ماه از پایان ثبتنام، هنوز اسامی فیلمهای متقاضی اعلام نشده و سایتهای خبری درحال گمانهزنی درباره فیلمها هستند.
به گزارش فیلمنیوز، محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت درباره جشنواره فیلم فجر گفته: «تاکنون ۷۵ فیلم به جشنواره رسیده و الان کارهای بررسی فیلمها در حال انجام است. تعداد فیلمها هم از سال گذشته بیشتر است و تعداد افرادی که دخالت دارند نیز خیلی بیشتر از سال قبل است.»
سال گذشته 94 فیلم متقاضی شرکت در جشنواره بودند و حالا این تعداد به 75 فیلم رسیده است اما آنچه بیشتر از همه اهمیت دارد این است که فیلم کدامیک از کارگردانها در جشنواره حضور دارد و علت منتشر نشدن اسامی فیلمها چیست؟
چند روز اخیر رسانههای مختلف شروع به گمانهزنی درباره متقاضیان حضور در جشنواره فجر کردهاند. مثلا فرهیختگان با توجه به اینکه بنیاد سینمایی فارابی، سازمان هنری رسانهای اوج و همچنین سازمان سینمایی حوزه هنری معمولا در هر دوره حضوری فعال در جشنواره دارند، اسامی فیلمهایی احتمالی از این نهادها را منتشر کرده. از طرف دیگر برخی سایتهای خبری دست روی فیلمهایی گذاشتهاند که تولیدشان به پایان رسیده و امکان حضور در جشنواره را دارند.
فیلمهای «ویلای ساحلی» به کارگردانی کیانوش عیاری، «قیف» محسن امیریوسفی، «سووشون» نرگس آبیار، «رکسانا» به کارگردانی پرویز شهبازی، «مومن» هادی مقدمدوست، «پیرپسر» اکتای براهنی، «کابل پلاک 10» نوید محمودی، «رگهای آبی» جهانگیر کوثری، «غریب» محمدحسین لطیفی، «استاد» بهروز افخمی، «حدود ساعت 8 صبح» منوچهر هادی، «فیل» فریدون جیرانی، «سمفونی باران» علیرضا امینی و …. از جمله فیلمهایی هستند که طبق این گمانهزنیها، احتمال حضورشان در جشنواره وجود دارد.
در این بین کیومرث پوراحمد و پرویز شهبازی اعلام کردهاند که فیلمشان به جشنواره نمیرسد و هنوز خبری درباره قطعیت حضور یا عدم حضور سایر فیلمها منتشر نشده.
معلوم نیست اسامی آثار متقاضی جشنواره فجر بنا به کدام مصلحتاندیشی منتشر نمیشود؟ نگرانی از بابت انصراف کارگردانها تحتتاثیر جو غالب یا مسائلی دیگر؟