در بخش اول از گزارش اسامی مرتبط با اعداد درباره علت نامگذاری و اهمیت اسم اعداد در فیلمهای «روز صفر»، «ابد و یک روز»، «ساعت پنج عصر»، «متری ششونیم» و «50 کیلو آلبالو» نوشتیم. در این بخش مروری داریم بر شش فیلم دیگر که در اسامیشان از عدد استفاده شده.
شیار ۱۴۳ / نرگس آبیار / 1393
نرگس آبیار اسم فیلم «شیار 143» را از یک گودال به همین نام در مناطق جنگی گرفته است. یکی از محدودههایی که در مناطق جنگی برای مینیابی و یافتن اجساد کشتهشدگان در جنگ مورد تفحص و کاوش قرار گرفت و در این فیلم هم پیکر پسر شهید مفقودالاثر الفت در این منطقه پیدا شد. پس از گذشت 15 سال از پایان جنگ، این گودال شناسایی شده و بقایای پیکرهای شهدا از داخل آن بیرون آمده بود.
هفت دقیقه تا پاییز / علیرضا امینی / 1388
عدد هفت از دو جهت در این فیلم اهمیت دارد. اول اینکه هفت دقیقه مانده به تولد دختر فوت شده خانواده؛ مسئله اصلی فیلم فاش میشود. بعد تصمیم میگیرند همه چیز را فراموش کنند و فقط به تولد فکر کنند. در این هفت دقیقه ریسهها را وصل میکنند و شمعها را روی کیک میگذارند. نکته بعدی را میشود از روی تعداد شمعهای روی کیک فهمید. شش شمع روی کیک روشن میشود به نشانه اینکه دختر اگر زنده بود حالا وارد هفت سالگی میشد.
بیست / عبد الرضا کاهانی / 1387
اهمیت انتخاب عدد 20 در فیلم عبدالرضا کاهانی به مدت زمانی است که سلیمانی، صاحب تالاری که ماجراهای فیلم در آن اتفاق میافتد برای کارکنان تعیین میکند تا برای خودشان دنبال جا بگردند. او به دلیل مسائل شخصی تصمیم میگیرد که تا 20 روز دیگر تالارش را تعطیل کند و از آنجایی که زندگی کارکنان به حیات این رستوران وابسته است، این مسئله روی زندگی تکتکشان اثر میگذارد.
عیار ۱۴ / پرویز شهبازی / 1387
داستان فیلم «عیار 14» پیرامون موضوع طلا و در رابطه با زندگی یک طلافروش است. نام فیلم هم از این جهت انتخاب شده که سالها پیش منصور چند طلای تقلبی با عیار 14 برای فروش به طلافروشی فرید میآورد و فرید هم او را به پلیس لو میدهد. منصور به زندان میافتد و فرید فکرش را هم نمیکند که به این زویها آزاد شود. با شنیدن خبر آزادی منصور، فرید تصمیم میگیرد با طلاها بههمراه دختر مورد علاقهاش فرار کند.
صد سال به این سالها / سامان مقدم / 1386
عدد در نام این فیلم، به همان جمله مشهور «صد سال به این سالها» برمیگردد و درواقع به این معناست که صد سال بهتر از این سالها پیش رویت باشد. جالب اینجاست که فیلم مشکلات، مصائب و بدبختیهای زندگی زنی به نام ایران را در سه دهه تعریف روایت میکند و در کل این سه دهه همهچیز رو به بدی میرود و عملا هیچ سالی نیست که بهتر از سالهای قبل باشد.
نان، عشق و موتور ۱۰۰۰/ ابوالحسن داودی / 1380
موتور 1000 اشاره به موتوری تندرو دارد که گروه فشار در فضای سیاسی آن دوره برای انجام سریع نقشههایشان به آن نیاز داشتند. شخصیت برزو که نمایندهای از مردم عادی جامعه به حساب میآید بدون اینکه در جریان اختلاف میان احزاب باشد، تلاش خودش را میکند تا این موتور به بهترین شکل کار کند. فیلم پر از کلکلهای طرفداران دولت اصلاحات و جناح مخالف است که به زبان کمدی مطرح میشود.