محمدجواد نظری گلپایگانی اواخر دهه 60 با شخصیت «آتقی» سریال «آینه عبرت» به کارگردانی محسن شاهمحمدی به عنوان چهرهای ویژه به شهرت رسید و امروز، یکشنبه 14 اسفند در حالی از دنیا رفت که هنوز با آن نقش خاطرهانگیز در ذهن بسیاری از مخاطبان باقی مانده است.
به گزارش فیلمنیوز، جواد گلپایگانی پیش از بازی در «آینه عبرت»، به عنوان تهیهکننده در سینما فعالیت داشت و فیلمهای مطرحی مثل «نقطه ضعف» و «شیلات» را هم تهیه کرده بود. این دو فیلم جزو آثار مهم و پرمخاطب سینمای دهه شصت بودند که گلپایگانی در یکی از آنها یعنی «نقطهضعف» علاوه بر تهیهکنندگی، بازی هم داشت.
گلپایگانی بعد از «نقطه ضعف» در سال 1363 در فیلم دیگری با نام «مزدوران» هم بازی کرد و سپس به مدت چهار سال فعالیتهایش در این عرصه متوقف شد تا اینکه سال 1367 به دعوت شاهمحمدی وارد پروژه «آینه عبرت» شد. او در این سریال که به شکل اپیزودیک ساخته شده بود در چند نقش مختلف بازی کرد اما بازیاش در نقش پیرمرد معتادی به نام «آتقی» به چشم آمد و او را در همان سالها تبدیل به یک ستاره محبوب کرد.

گلپایگانی اگرچه شمایلی تیپیکال از یک معتاد را در این مجموعه ارائه میداد اما انقدر این تیپ را درست و با جزئیات بازی میکرد که مخاطب به راحتی جذبش میشد. محبوبیت آتقی موجب شد تا سینماییها به فکر ساخت فیلمی با حضور این کاراکتر بیفتند. ماحصل این تصمیم ساخت فیلمی با نام «آقای شانس» به کارگردانی محمدرضا زهتابی بود. این فیلم با وجود بهره بردن از کاراکتر آتقی و حضور اکبر عبدی که در آن سالها در اوج محوببیت قرار داشت، با شکست سنگین تجاری مواجه شد. آقای شانس به دلیل ضعف ساختاری درجه کیفی «ج» دریافت کرد و به همین دلیل شانس اکران در سینماهای ممتاز و درجه یک را از دست داد.
«آقای شانس» آخرین حضور گلپایگانی جلوی دوربین بود. او بعد از این فیلم بر اثر تصادفی که منجر به جرح شد به زندان افتاد. حضور در زندان موجب شد تا نتواند بدهیهایش را به موقع پرداخت کند و برهمین اساس با شکایت طبلکارها مدت حبسش تمدید شد. گلپایگانی سرانجام در سال 1393 با کمک بنیاد دیه و خیرین توانست با پرداخت بدهیهایش ا ز زندان آزاد شود.او بعد از رهایی از زندان دیگر موفق نشد فعالیتهای هنریاش را از سر بگیرد.
گلپایگانی امروز یکشنبه 14 اسفند براثر سکته قلبی از دنیا رفت. روحش شاد.