سعید آقاخانی بعد از ساخت سیزده سریال تلویزیونی و یک فیلم سینمایی، حالا با سریال «راز بقا» قدم به شبکه نمایش خانگی گذاشته است. «نون.خ» به عنوان آخرین پروژه سعید آقاخانی در تلویزیون، هم به لحاظ ساختار و هم محتوا، به نسبت سایر آثارش موفقتر ظاهر شده و با ادامه پیدا کردن این اقبال در سه فصل، امضای جدیدی در کارنامه او به جا گذاشته بود. با نگاهی به دو قسمت ابتدایی «راز بقا» میتوان دریافت که آقاخانی اینبار هم قدرتمند به میدان آمده و اثرش پتانسیلهای خوبی برای جلب توجه مخاطبان دارد.
داستان و شخصیتها
«راز بقا» شروع قابل توجهی دارد و با همان غافلگیری ابتدای سریال، اولین قدم را برای درگیر کردن مخاطب برمیدارد. یکی از نقاط مثبت فیلم، خلق شخصیت جذاب رحیم است. درواقع ماجرای اصلی در ارتباط با این شخصیت و زندگی شغلی و خانوادگی و عشقوعاشقیاش پیش میرود و بخش مهمی از موقعیتهای کمدی سریال به واسطه این شخصیت شکل میگیرد. گرچه اکثر موقعیتهای کمدی روی بستر داستانی جدیدی چیده نشدهاند و غافلگیری ابتدای سریال در ادامه گسترش پیدا نمیکند اما جذابیت شخصیت رحیم توانسته است از «راز بقا»، اثری به نسبت متفاوت بسازد.
بازیگران
بهرام افشاری به عنوان یک بازیگر تئاتری موفق، اولین بار با «پایتخت» مورد توجه قرار گرفت و بعد از درخشش شخصیت «بهتاش» در فصل پنجم این سریال، موفقیتش را در فیلمها و سریالهای بعدی ادامه داد. او حالا محور اصلی سریال «راز بقا» است و در دو قسمت ابتدایی، بخش مهمی از بار جذابیت اثر را روی دوش دارد. حسن معجونی و سعید آقاخانی با اینکه در «راز بقا» بازی قابل توجهی به نمایش گذاشتهاند اما موفق به خلق شخصیت های جدید و متفاوتی نشدهاند و بازیشان درحال حاضر برگ برندهای برای این سریال نیست. باید دید در ادامه به چه سمت و سویی خواهند رفت.
کارگردانی
سعید آقاخانی حالا دیگر در کارگردانی به جایگاه خوبی رسیده و انتظارها بعد از «نون خ» از او بالاست. مخصوصا اینکه با ورود به شبکه نمایش خانگی، دستش برای قدرتنمایی بازتر است. با دو قسمت سریال نمیتوان به ارزیابی درستی رسید اما میتوان گفت که «راز بقا» یک جورهایی تکاملیافتهی آثار کمدی آقاخانی در تلویزیون است. البته هنوز برای قرار دادن آن در دو کفه ترازو با نون خ زود است.