ژاله علو بازیگر و صداپیشهای که چند نسل با صدا و چهره او خاطره دارند، روز یکشنبه 2 دی از دنیا رفت و علاقهمندانش را به سوگ نشاند؛ علو قدمهای موثری در عرصه دوبله برداشت و بسیاری از فیلمها و سریالها و کارتونهای خاطرهانگیزی که در ذهنمان مانده ماحصل تلاشهای این هنرمند محبوب است. علو یکی از مهمترین بازماندگان نسل طلایی دوبله بود که حالا دیگر خیلی از اعضای مهمش را از دست داده است.
به گزارش فیلمنیوز، ژاله علو هم به عنوان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون شناخته شده بود و هم در عرصه دوبله جایگاهی ویژه داشت. مروری داریم بر مهمترین فعالیتهای این هنرمند بزرگ.
سینما | سابقه فعالیت ژاله علو در سینما به دهه بیست برمیگردد. او بعد از ایفای چند نقش فرعی، در سال 1331 با بازی در فیلم «افسونگر» بالاخره به مخاطبان معرفی شد؛ فیلمی که در آن نقشی اصلی داشت و برای آن 3 هزار تومان دستمزد گرفت. او تا پیش از انقلاب در 40 فیلم سینمایی بازی کرد که مهمترین آنها «طوقی» به کارگردانی علی حاتمی، «داش آکل» به کارگردانی مسعود کیمیایی و … بود. خودش در مصاحبهای گفته بود که تا پیش از دهه پنجاه زیاد تمایلی به کار در سینما نداشته و حتی مدتی از بازیگری کناره گرفته است. چون معتقد بوده کیفیت کارها به نحوی است که آنها را نمیپسندد. بعد از انقلاب هم در فیلمهای «روز واقعه»، «سلطان»، «مهمان مامان»، «کارناوال مرگ»، «مسافر ری» و … و این اواخر هم در فیلمهای «مجبوریم» به کارگردانی رضا درمیشیان و «فصل ماهی سفید» به کارگردانی قربان نجفی بازی داشت.
تلویزیون | ژاله علو را بیشتر مخاطبان با بازی در نقش خاله لیلا در سریال «روزی روزگاری» به کارگردانی امرالله احمدجو به خاطر میآورند. علو در این سریال تصویری از یک زن مقتدر و در عین حال مهربان ایراین را به تصویر کشید و توانست این کاراکتر را در خاطرهها ماندگار کند. او علاوه بر این در سریالهای مهم دیگری نظیر «گرگها»، «امیرکبیر»، «گالشهای مادربزرگ»، «باغ گیلاس»، «آوای فاخته»، «این خانه دور است»، «روزهای زندگی»، «مسافر ری»، «تفنگ سرپر»، «روشنتر اط خاموشی»، «روز رفتن»، «ساعت شنی»، «شیخ بهایی» و … بازی کرد. آخرین حضور او در سریال «مختارنامه» به کارگردانی داوود میرباقری اتفاق افتاد. در سریال «سایه روشن» به کارگردانی یوسف طاهریان هم به عنوان راوی ظاهر شد.
صداپیشگی | علو اولین بار سال 1327 وارد عرصه گویندگی رادیو شد و از سال 1331 به عنوان دوبلور فعالیتش را شروع کرداو به طور همزمان فعالیتهای سینمایی و گویندگی را پیش میبرد و بعد از انقلاب یعنی از اوایل دهه شصت به عنوان بازیگر در سریالهای مختف تلویزیونی هم حضور پیدا کرد. ژاله علو اولین بار دوبله کارتون در ایران را کلید زد و بسیاری از کارتونهای والت دیسنی، مانند «زیبای خفته» و «گربههای اشرافی» به سرپرستی او انجام شد. علو همچنین مدیریت دوبلاژ سریال محبوب «سالهای دور از خانه» را به عهده داشت و از این جهت بسیار مورد توجه قرار گرفت. علو گوینده نقشهای بازیگران مطرحی مثل سوفیا لورن، سوزان هیوارد و … بود و مجموعههای کارتونی «رامکال»، «سرندیپیتی»، «بامزی»، «دهکده حیوانات»، «پت پستچی»، «الفی اتکینز» و … به سرپرستی او دوبله شد.
علو تا اواخر دهه نود کماکان به فعالیتش ادامه داد و کارنامهای پربار از خودش برجا گذاشت. روز یکشنبه 2 دیماه از جمع دوستدارانش رفت. روحش شاد.