حتی اگر کنشها و واکنشهایش نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی را قبول هم نداشته باشیم، اما نمیتوانیم اهمیت او و اظهاراتی که در جامعه مطرح میکند نادیده بگیریم؛ نمونهاش را چند سال قبل با اعلام نرفتنش به مراسم اسکار و همین چند روز پیش با یادداشتهای کوتاهی که نوشت را به راحتی میتوان متوجه شد. پس باید اعتراف کنیم که او نه تنها در سینما بلکه در جامعهای که در آن زندگی میکند هم فردی تاثیر گذار است.
ترانه علیدوستی متولد ۲۲ دی ۱۳۶۲ است. کاربران شبکههای اجتماعی بارها نوشتند که وقتی میخواست با اولین فیلمش به دنیا سینما وارد شود بسیاری او را با نام دختر حمید علیدوستی میشناختند، اما حالا حمید علیدوستی را پدر «ترانه» خطاب میکنند.
برای اولین نقشش در سینما و در سن هجده سالگی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را کسب کرد ولی پس از دریافت آن در باد سیمرغش نخوابید و برای بازی در نقشهای سینمایی عجول نبود؛ بلکه آرام آرام حرکت کرد و نقشهایش را با دقت انتخاب کرد.
شاید به همین دلیل است که وقتی سازندگان ۵ فیلم اول او را نگاه میکنیم به نام کارگردانانی همچون رسول صدرعاملی، اصغر فرهادی و مانی حقیقی میرسیم.
نزدیک به پنج سال در هیچ فیلم سینمایی بازی نکرد تا اینکه به تازگی برای بازی در فیلم «اورکا» سحر مصیبی قرار داد بست و همبازی مهتاب کرامتی شد.
او در این پنج سال به جای پرده نقرهای در شبکه نمایش خانگی بود و نقش «شهرزاد» را ایفا میکرد. سریال حسن فتحی آنقدر در میان مردم گل کرد که دیگر کمتر کسی پیدا میشد که فصلها یا قسمتهایی از آن را ندیده و نام او و «شهرزاد» را نشنیده باشند.
پست تولد ترانه علیدوستی برای روز ۲۲ دی آماده شده بود که با توجه به حوادث تلخی که در کشور افتاد با تاخیر منتشر شده است.
طرح از شهاب جعفر نژاد