علی نصیریان با حضور در مراسم رونمایی از کتاب جمشید مشایخی به یادآوری خاطرات مشترکش با این هنرمند و اهمیت حضور او در سینمای ایران پرداخت.
علی نصیریان در مراسم رونمایی از کتاب جمشید مشایخی گفت: «من چهره جمشید مشایخی را بسیار دوست داشتم، چه اوایل جوانی و چه در میانسالی چهرهای مطلوب و دوست داشتنی داشت، چهرهای که یادآور صلح، انسانیت و آشتی بود. اوایل آشناییمان از او پرسیدم دوست داری نقشی در نمایشنامه من بازی کنی؟ او قبول کرد و فهمیدیم که با مبانی تئاتر آشناست. تجربههای همکاری ما ادامه داشت تا به قول پرویز پرستویی پنج تن سینما( زنده یادها انتظامی، رشیدی، مشایخی، کشاورز و من) تشکیل شد.»
نصیریان با بیان اینکه جمشید مشایخی به دانشکده هنرهای دارماتیک میرفت،گفت: «کارهای آکادمیک را نفی نمیکنم ولی مدرسه و دانشکده، بازیگر و کارگردان و هنرمند نمیسازد، بلکه فقط هدایت میکنند. آنچه که هنرآفرین است خود انسان با طبیعت ذاتی خود است. مثلا ساز زدن وسیله دارد که باید یاد گرفت ولی بازیگری با خود انسان با امکانات جسمی و روانی و فکری و فرهنگی است. کسی که به حافظ عشق دارد یعنی هنرآفرین است و مشایخی این گونه بود.واقعا او از عشقی که خداوند بر آدم داده است برخوردار بود. استعداد مشایخی را در فیلم «گاو» دیدهاید، با این که نقش زیادی نداشت ولی در همان کوتاهی نقش بسیار تاثیرگذار بود.»
نصیریان لحظه کوتاهی بغض کرد و گریست و ادامه داد: «آفرینش هنر این مرد در همان نقش کوتاهش در فیلم گاو بود و در نقش خود تعمق داشت. مشایخی از نوادر کار ما بود و در بسیاری از کارهای تلویزیون و تئاترهای سنگلج همراه ما بود و در اداره هنرهای دراماتیک کشف شد. من بسیار خوشحالم که فرزندان گرامی زنده یاد جمشید مشایخی در این مراسم حضور دارند و همت کردند که کتابی درباره او منتشر شد، این کار بسیار بجاست. آرزوی آمرزش و مغفرت برای این هنرمند دارم، تا کارهای ایشان دیده می شود،نام ایشان نیز زنده است.»