فیلم سینمایی «غریب» بازگشت محمد حسین لطیفی به روزهای اوج است. او با این فیلم ثابت کرد همچنان کارگردان توانمندی است و بخوبی می تواند از پس ساخت یک اثر سخت برآید.
به گزارش فیلمنیوز، از همان روزهای نخست که محمد حسین لطیفی پا به عرصه کارگردانی گذاشت، نشان داد بلد است مخاطب را چه پای تلویزیون و چه در سالن تاریک سینما سرگرم کند. با این حال ساخته های اخیرش بویژه در سینما نشانی قابل دفاع نبودند و حالا با کارگردانی فیلم «غریب» بار دیگر قدرت خود را به رخ کشیده است.
فیلم های «سرعت»، «عینک دودی» ، «دختر ایرونی» و «خوابگاه» دختران را کارگردانی کرده بود که وجه مشترک همه آن ها تسلط کارگردان در تصویری کردن داستان های عامه پسند بر اساس قواعد ژانر است. او این کار را هم در «توفیق اجباری» کرد و فیلمش پرفروش شد. «پاریس تا پاریس»، «اسب سفید پادشاه»، «به وقت خماری» و «مرد نقره ای» اما آثار قابل دفاعی نیستند و نشانه ای پررنگ از کارگردانی به نام لطیفی در آن ها دیده نمی شود. با چنین پیشینه ای مخاطبان به تماشای «غریب» نشستند و سوال مشترک این بود که نتیجه دورخیز دوباره اش در حوزه دفاع مقدس پس از فیلم تحسین شده «روز سوم» چه شده است؟
«غریب» گوشه ای از شیوه فرماندهی شهید محمد بروجردی در کردستان را روایت می کند. شخصیت ویژه این فرمانده شاخص به همراه اتفاقات ملتهبی که در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب در کردستان رخ داد، ابزارهای مهمی هستند که موقعیت ساخت یک فیلم خاص دیگر را در اختیار لطیفی قرار داده اند. «غریب» هم دارای سکانس های جنگی متعدد است و هم لحظات حسی زیادی دارد. لطیفی در هر دو موقعیت عملکردی درخشان داشته تا جایی که علاوه بر نمایش شهید محمد بروجردی در قامت یک چریک زبده، شمایلی دلنشین از ویژگی های عاطفی و وجوه مهربان او روی پرده سینما آورده است.
حالا مخاطب با تماشای فیلم پی می برد با وجوه مختلف اخلاقی محمد بروجردی آشنا میشود . هنر سازندگان و در راس آن کارگردان در ترسیم شخصیت چند لایه شهید بروجردی بخوبی به ثمر رسیده و شانس فیلم و کارگردان آن را برای دریافت سیمرغ جشنواره دو چندان کرده است.
آیا فردا دومین سیمرغ کارگردانی به محمد حسین لطیفی می رسد؟ بر اساس نظرات مخاطبان و منتقدان درباره فیلم «غریب»، این اتفاق نزدیک به واقعیت است. فیلم «روز سوم» او در جشنواره بیست و پنجم فجر، علاوه بر نامزدی در ۱۲ بخش، در ۴ بخش بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین بازیگر نقش اصلی زن، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم برنده سیمرغ بلورین شده بود.