سریال کمدی جادوگر همانقدر که بی سروصدا آمد، بی سروصدا هم دوران پخش خود را پشت سر گذاشت و بی سروصدا تر هم به پایان رسید، سریالی که شاید اگر از تلویزیون پخش میشد با اقبال بیشتری مواجه میشد.
به گزارش فیلم نیوز، یکشنبه سی ام مرداد 1401 قسمت آخر «جادوگر» منتشر و پرونده این سریال کمدی بسته شد. سریال داستان زندگی دو جاعل به نام قدرت (احمد مهران فر) و جهانگیر (سیدجواد رضویان) را روایت می کند که برای فرار از دست پلیس عازم جنوب می شوند. اهالی جزیره گمان می کنند قدرت ، جادوگر است و او با نام مندل خان از مردم کلاه برداری می کند. از سر اتفاق و نیز خوش شانسی قدرت از هر آزمون جادوگری موفق بیرون می آید و نامش در همه شهرها سر زبان ها می افتد! این سریال چه عملکردی از خود به جا گذاشت و چه میزان از رضایت مخاطبان را به همراه داشت؟
حجم داستان | سریال «جادوگر» اردیبهشت ماه و بدون اطلاع رسانی، از طریق پلتفرم های فیلیمو و نماوا منتشر شد. این سریال از همان قسمت اول تکلیف خود با مخاطب را روشن کرد و نشان داد دنبال بیان داستانی پیچیده نیست. در ادامه هم هر قسمت از سریال به اندازه کافی داستان داشت و بیهوده کش نمی آمد. بالطبع سخت پسندها سریال هایی چون «جادوگر» را دنبال نمی کنند اما عموم مخاطب به خصوص مخاطب تلویزیون میتوانست با سرنوشت شخصیت ها و پیچش داستان همراه شود. برای اینکه بیشتر اثر تلویزیونی بود تا یک سریال برای شبکه خانگی.
سهم کمدی | «جادوگر» بیش از آن که موفق به خنداندن شود، مخاطب را با قصه خود سرگرم می کند. این ویژگی الزاما ضعف محسوب نمی شود اما برخی انتظارشان از چنین سریال هایی،برخوداری کافی از لحظه ها و دیالوگ های کمدی است. در «جادوگر» موقعیت و تیکه کلام کمدی وجود دارد؛ خاصه در قسمت های ابتدایی اما در ادامه تم معمایی و ماجراجویانه غلبه یافت. در قسمت های اخیر شباهت موقعیت های کمدی سریال از جمله فریب دختران در قامت جوان پول دار با نمونه های پیش پررنگ شده بود.
تعداد تکیه کلام | در سال های اخیر، سریال های کمدی به اندازه سابق نمی توانند، تکیه کلام وارد ادبیات روزانه مردم کنند. «جادوگر» هم فاقد این قدرت بود و حتی تکیه کلام احمد مهران فر مثل «برو، در رو» که با غلظت بیان می کرد، سر زبان ها نیفتاد. حال آن که او در سریال «پایتخت» صاحب تیکه کلام های فراگیر فراوانی است. مهران فر در «جادوگر» جمله ای به کار می برد که از ورد معروف رمال ها گرفته شده است: فال می گیرم فال پشه، آیا بشه آیا نشه. این جمله و نیز تاکید بر قدرت عنبر نسا ! هم وارد ادبیات عمومی مردم نشده.
عملکرد بازیگران | سریال «جادوگر» با حضور سه بازیگر اصلی یعنی احمد مهران فر، جواد رضویان و مریم مومن ساخته شد و دیگران حکم مهمان داشتند. در مجموع مهران فر عملکرد موفق تری از دیگران داشت و توانست گلیم خود را از آب بیرون بکشد و از شخصیت های قبلی از جمله «پایتخت» فاصله بگیرد. شیوه بیان دیالوگ ها و رفتار پرطمانیه مقابل دوربین نشان های پررنگی از تلاش مهران فر برای ایجاد فاصله با دیگر شخصیت های کمدی کارنامه اش هستند. سید جواد رضویان اما زیر سایه تیپ های کمدی قبلی بود و سهم ناچیزی از ایجاد موقعیت های کمدی داشت. او سال ها مردم را خندانده ولی در «جادوگر» نتوانست موفقیت پیشین را تکرار کند. «جادوگر» به کام مریم مومن هم بود؛ بازیگری که سال 97 با سریال «بانوی عمارت» به شهرت رسید و با نقش پری سریال «جادوگر» کمدی را هم تجربه کرد. به بازی او انتقادهای جدی وارد است اما همین که نشان داد می تواند وارد قالب های دیگر شود و حتی با رفتار و گفتار خود بخشی از فضای مفرح سریال را رقم بزند، امتیاز مثبتی برایش محسوب می شود.
آمار میزان رضایت | با نگاهی به میزان رضایت مخاطبان از «جادوگر» می توان پی برد این سریال نظر همه را جلب نکرده اما ناکام و شکست خورده هم نبوده است. قسمت اول سریال در فیلیمو 93 درصد رضایت مخاطبان را داشته است و قسمت آخر که روز گذشته توزیع شده 90 درصد. در نماوا هم قسمت اول 92 و قسمت سیزدهم 91 درصد رضایت مخاطبان را جلب کرده است. بیشترین آمار رضایت کاربران فیلمو از «جادوگر» مربوط به قسمت های سوم ، یازدهم و چهاردهم با 94 درصد است. در نماوا قسمت دوازدهم سریال با 96 درصد رضایت در صدر نشسته. کمترین میزان رضایت از سریال در این سامانه هم مربوط به قسمت نهم با 90 درصد است. در فیلمو ، کاربران قسمت نهم را کمتر از دیگر قسمت ها پسندیده اند و فقط 84 درصد رضایت به دنبال داشته.