مجید مجیدی در مراسم رونمایی از پوستر جشنواره دهم با موضوع فیلمهای عاشورایی از عملکرد وسیاستهای متولیان فرهنگی به شدت انتقاد کرد و گفت :« آنها شاید آدمهای خوبی باشند ، اما اینکاره نیستند.»
به گزارش فیلمنیوز، آیین رونمایی از پوستر جشنواره تصویر دهم با موضوع فیلمهای عاشورایی با حضور کارگردانانی چون مجید مجیدی، سید رضا میرکریمی ، کمال تبریزی و…. برگزار شد. در این مراسم مجیدی درباره وضعیت ساخت فیلمهای مذهبی، عملکرد مسئولین فرهنگی در سالیان اخیر دقایقی صحبت کرد که در ادامه بخشهای مهم صحبتهای او را میخوانید.
♦ متولیان فرهنگی ما با مقوله تولید فیلمهای تاریخی – مذهبی به شکل شعاری برخورد میکنند و بنا ندارند برنامه جدی داشته باشند و فقط دستور و ابلاغیه میدهند. مثلاً وزیر میگوید چند کار فاخر ساخته شود، انگار سفارش کالا میدهند.
♦ اساساً جایگاه متولیان فرهنگی ما اشتباه است و کسانی که در رأس آن هستند به نظرم اشتباهی آمدهاند و اشتباهی گماشته شدهاند. آدمهای خوبی هستند اما اینکاره نیستند. ما هیچ وقت متولی فرهنگی خوبی نداشتیم، البته به غیر از دورههایی که آنها هم شاید امکانش را نداشتند. با این حال به نظرم در این زمینهها متولی باید برنامه داشته باشد ولی متاسفانه فکر میکنند پادگان است و بقیه هم مثل سرباز با دستور به خط میشوند.
♦ سختیهای ساخت فیلم های تاریخی – مذهبی فقط از منظر ممیزی نیست بلکه به جهت نوع پرداخت اثر هم هست. ساخت فیلم دینی امکانات و شرایطش را میخواهد که متاسفانه شرایط و سینمای ما این ظرفیت را ندارد، فیلم پیامبر هم ابتدا با لطف خدا و سپس با تلاش فردی دوستان ساخته شد. اگر آن دوران سفت پای کار نمیایستادیم شاید آن اثر هم در حد فیلمنامه باقی میماند.
♦ روش برخورد با فیلم «عنکبوت مقدس» کاملا اشتباه بود، به نظرم خیلی بیسلیقگی کردیم و بیشتر از همه مبلغ آن فیلم شدیم. البته من فیلم را ندیدم و از نظر هنری قضاوتی ندارم اما براساس نظر دوستانی که دیدهاند مطمئن هستم اثری سخیف است. ما فقط منتظر محکوم کردن هستیم و به نظرم باید یک وزارتخانه برای محکوم کردن درست کنیم مثلا وزارت ارشاد در این زمینه بیشتر فعال است تا اینکه بخواهد اثر و نگاهی را برای جامعه تبیین کند.
مجید مجیدی در حاشیه رونمایی از پوستر جشنواره درباره واکنش هنری به فیلم «عنکبوت مقدس» و اینکه روزگاری او در واکنش به کاریکاتورهای موهن دانمارکی فیلم پیامبر (ص) را ساخت، توضیح داد: فیلم پیامبر (ص) اجل از این حرفهاست و من آن را به دلیل قرائتی که از اسلام در دنیا میشد ساختم نه اینکه فقط پاسخی به چند کاریکاتور باشد و نباید سطح آن را پایین آورد.
او افزود: آن روزها معتقد بودم قرائتی که از اسلام در دنیا میشود غلط و بخش عمده آن سیاسی است و من به عنوان هنرمند بر اساس باورها و اعتقاداتم احساس کردم باید مقابل آن جریان یک نگاه دیگر را ارایه کنیم نه اینکه فقط شعار دهیم و محکوم کنیم.
♦ تا وقتی نقشه کلان فرهنگی مشخص نیست و برخورد سلیقهای باشد همین اوضاع وجود دارد مثلاً یک وزیر تا میخواهد خودش را جمع کند وزیر دیگری میآید و روزمرگی بیشتر از هر چیزی آسیب میزند.
مجیدی همچنین اعلام کرد طی روزهای آینده از طریق دبیر جشنواره ، هیات داوران و هیات انتخاب آثار سومین جشنواره تصویر دهم با موضوع فیلمهای عاشورایی معرفی خواهند شد.