در قسمت اول سریال «آکتور»، نوید محمدزاده را در گریمهای متفاوتی میبینیم. یکی از ویژگیهای نقشهای مهم کارنامه این بازیگر، تفاوت چهره و قرار گرفتن در قالبهای مختلف است. به بهانه شروع سریال «آکتور» گریمهای مهم این بازیگر را مرور میکنیم.
به گزارش فیلمنیوز، محمدزاده از جمله بازیگرهایی است که برای فرو رفتن در قالب نقشها حاضر است دست به هرکاری بزند. در «ابدویکروز» بسیار لاغر شد و برای «سرخپوست» 12 کیلو افزایش وزن داشت. او حالا در آکتور با شکلوشمایل جدیدی به میدان آمده است.
♦ ابد و یک روز| سعید روستایی| 1394
نام نقش: محسن
ویژگی گریم: محسن را در «ابدویکروز» در نقش یک معتاد از ریختوقیافه افتاده میبینیم. لاغر است و پای چشمهایش گود افتاده و در عین حال موهای جلوی سرش ریخته. معمولا لباسی گشاد و کثیف به تن دارد و رکاب زیرپوشش از زیر یقهاش پیداست.
اهمیت گریم برای نقش: نوید محمدزاده در «ابدویکروز» معتادی دوستداشتنی و قابل ترحم است. با وجود اینکه وضعیت بدی دارد و مدام دستگیر میشود و از کمپ اعتیاد فرار میکند اما بیشتر از برادر بزرگترش به فکر خانواده است. او معمولا از خانواده جداست و در تنهاییاش سر میکند اما وقتی پای حق خواهرش به میان میآید نشان میدهد که مهربان و احساساتی است و حاضر است هر کاری بکند. محمدزاده با این گریم و لباس، بخوبی هم حس ترحم را منتقل میکند و هم رسیدن به انتهای خط.
♦ لانتوری | رضا درمیشیان | 1394
نام نقش: پاشا
ویژگی گریم: محمدزاده در فیلم «لانتوری» با ریش و موهای فر نامرتب و بلند ظاهر شده و نقش یک تبهکار و فردی دور از اجتماع را بازی میکند. چهرهاش او را از سایر مردم و اطرافیان خودش جدا میکند.
اهمیت گریم برای نقش: پاشا سردسته باند تبهکاری است؛ گروهی که از دوران کودکی و در پرورشگاه بیعدالتیهای اجتماعی را تجربه کردهاند و حالا گرد هم جمع شدهاند تا اخاذی کنند و به بچههایی که مشابه خودشان بزرگ میشوند یاری برسانند. نقطه قابل توجه این گریم جایی است که او با همین شکلوقیافه عاشق دختری دانشجو میشود. دختری ساده با زندگی آرام که هیچ اشتراکی با پاشا ندارد. برای همین هم به او نه میگوید و همین هم باعث میشود پاشا به فکر انتقام و اسیدپاشی روی صورتش بیفتد. پاشا با اینکه در ظاهر و رفتار موجه به نظر نمیرسد اما به خاطر گذشته تلخ و آسیبهایی که از سر گذرانده دلسوززی مخاطب را برمیانگیزد.
♦ خشم و هیاهو| هومن سیدی| 1394
نام نقش: خسرو
ویژگی گریم: خسرو یک ستاره موسیقی است. معمولا او را با ظاهری متفاوت از آدمهای معمولی میبینیم. موهایش کوتاه است و تهریش دارد. معمولا عینکی گرد با شیشههایی به رنگ صورتی روی صورتش است و وابسته به اینکه در خانه باشد یا روی سن اجرا کلاههایی مختلف روی سر میگذارد. اینها به همراه لباسهای مختلفی که به تن میکند بیشتر به چشم میآید.
اهمیت گریم برای نقش: خسرو شهرت زیادی دارد و بهرغم داشتن زن و فرزند عاشق دختری میشود و همین زمینه سقوطش را فراهم میکند. نوید محمدزاده سعی میکند مقابل مردم شیک به نظر برسد اما در واقعیت رحم و انصافی ندارد. هیچ چیز جز جایگاهی که به دست آورده برایش مهم نیست و برای حفظ این جایگاه و خراب نشدن وجههاش پیش مردم حاضر است دست به هر کاری بزند. گریم او کاملا با این وجه رفتاری جور در میآید.
♦ بدون تاریخ بدون امضا | وحید جلیلوند| 1395
نام نقش: موسی
ویژگی گریم: موسی مردی از طبقه فرودست جامعه است و او را با موهایی فرفری و سبیلی روی صورت میبینیم.
اهمیت گریم برای نقش: ابتدای فیلم او را روی موتور به همراه خانوادهاش میبینیم. بعد از مرگ پسرش از اینکه به خاطر تنگدستی، مرغ مرده برای خانوادهاش آورده، به عذابوجدان دچار میشود و جنجال به پا میکند. گریم موسی از یک طرف او را به عنوان مردی متعلق به طبقه فرودست معرفی میکند و از طرف دیگر کاملا با روحیه پرخاشگرانهای که در طول فیلم از او میبینیم همخوانی دارد. محمدزاده فرازوفرودهای احساسی شخصیت موسی را بسیار باورپذیر اجرا میکند.
♦ خفگی | فریدون جیرانی | 1395
نام نقش: مسعود
ویژگی گریم: مسعود در «خفگی» موهایی جوگندمی و ریشهایی مرتب دارد و معمولا صورتش بیحرکت است و احساسی بروز نمیدهد.
اهمیت گریم برای نقش: مسعود برای اینکه بتواند پولهای همسرش را به جیب بزند او را به عنوان دیوانه به بیمارستان روانی میفرستد و به سرپرستار بیمارستان ابراز علاقه میکند و میگوید اگر وانمود کند زنش بیمار روانی خطرناک است با او ازدواج میکند. مسعود به عنوان شخصیتی مرموز معرفی میشود که حتی ابراز احساساتش هم عجیب به نظر میرسد. او در کمال خونسردی نقشهاش را پیش میبرد و دست به هر کاری میزند.
♦ مغزهای کوچک زنگزده| هومن سیدی | 1396
نام نقش: شاهین
ویژگی گریم: شاهین از نظر ذهنی عقبمانده است . زخمی عمیق روی پیشانیاش دیده میشود و دندانهایش تا حدی جلوست. موهایش را کوتاه میکند و همیشه تاکید دارد که روی زخم پیشانیاش را بپوشاند.
اهمیت گریم برای نقش: چهره شاهین کاملا مشکلات ذهنیاش را به نمایش میگذارد. او در خانوادهای خلافکار در حلبیآباد زندگی میکند و باوری عمیق به برادرش دارد. همواره سعی میکند دنبالهروی او باشد. هیچ وقت به ذهنش هم نمیرسد که برادرش به او دروغ گفته و هویتش را از او پنهان کرده. رفتار او در نیمه دوم فیلم تا حدی متفاوت میشود و شاهین از فردی دنبالهرو به قهرمان زندگی خودش تبدیل میشود.
♦ سرخپوست | نیما جاویدی| 1397
نام نقش: نعمت جاهد
ویژگی گریم: نوید محمدزاده اینبار بالاتر از سن خودش ظاهر شد. موهایی جوگندمی دارد و شقیقههایش کاملا سفید است. موهایش را به سمت بالا شانه زده و سبیل مرتبی روی صورتش است. محمدزاده برای این نقش 12 کیلو افزایش وزن داشته.
اهمیت گریم برای نقش: نعمت جاهد تازگی ترفیع گرفته و رئیس یک زندان شده. او مردی صاحب پرستیژ است و لباس درجهدارها را به تن دارد و سعی میکند جدی و رسمی به نظر برسد. این گریم با توجه به جایگاه و ویژگیهایی که دارد کاملا متناسب است. او در این جایگاه اجتماعی در یک زندان دورافتاده عاشق میشود و برای نمایش شمایل یک مرد عاشق و درعینحال متعهد به جایگاه نظامیاش بسیار موفق عمل میکند.
♦ قورباغه | هومن سیدی | 1399
نام نقش: نوری
ویژگی گریم: نوید محمدزاده در «قورباغه» با دو گریم ظاهر میشود. یکی از آنها متعلق به دوره جوانی است که در آن صورتش را تراشیده و موهایش را فرق کج باز کرده و یک عینک ساده هم روی صورتش است. چند سال بعد او را درحالی میبینیم که ریش گذاشته و موهایش را هم به سمت بالا شانه زده. معمولا بیرون از خانه او را با یک عینک شش گوش میبینیم.
اهمیت گریم برای نقش: نوری قاچاقچی مواد مخدر است. به راحتی آدم میکشد و با ماده معجزهآسایی که در اختیار دارد میتواند هرکسی را به انجام هرکاری وادار کند بدون اینکه گیر بیفتد. از کودکی احساسات و عواطف عجیب و غریبی داشته. در بچگی مدرسهشان را آتش میزند. در جوانی به دو نفر پول میدهد که پدرش را با بیل جلوی روی خودش بکشند و در حرکاتش احساساتی به چشم نمیخورد. صورتی بیاحساس دارد، زیاد حرف نمیزند و به کسی اجازه نمیدهد با او صمیمی شود. هیچ دوستی ندارد و همیشه تنهاست. هردو گریم با این ویژگیها کاملا همخوانی دارد.
♦ آکتور| نیما جاویدی| 1401
نام نقش: علی
ویژگی گریم: محمدزاده را در طول قسمت اول با چند گریم مختلف میبینیم. ابتدا سبیل پرپشتی روی صورت دارد و با شمایل خلافکارها به میدان میآید. در ادامه سبیلی روی صورت میگذارد تا نقشی را روی صحنه بازی کند. سپس او را در نقش یک کارکر تاسیساتی میبینیم که تهریش دارد و با لباس کار به خانه بزرگی میرود. او در حالت عادی چهرهای معمولی دارد اما به فراخور تغییر گریم میدهد.
اهمیت گریم برای نقش: علی یک آکتور است و این مهمترین دلیل برای پذیرش این گریمهاست. از آنجایی که زندگیاش با بازیگری گره خورده مدام تغییر نقش میدهد تا به شکلهای مختلف خرج زندگیاش را بگذراند. حالا باید دید این گریمها در ادامه داستان را به چه سمتوسویی خواهد برد.