روزنامه سازندگی در شماره امروز خود به شرح جزئیات جدال مسعود فراستی و حسام الدین آشنا بر سر سریال جنجالی «چرنوبیل» پرداخته که در ادامه بخش های مهم این گزارش را می خوانید:
هیچ کس فکر نمی کرد سریال پنج قسمتی «چرنوبیل» این قدر حاشیه ساز و جنجالی شود؛ «چرنوبیل» سریالی بود درباره ی انفجار در نیروگاهی اتمی به همین نام در شوروی سابق، انفجاری که به گمان برخی چند برابر انفجار بمب اتم در هیروشیما بود و می توانست کل اروپا را نابود کند. حکومت شوروی که هرگز اجازه نداده بود ابعاد این فاجعه مشخص شود؛ اما بعد از فروپاشی این کشور، مشخص شد که هیچ گزارش رسمی و دقیقی درباره ی آن وجود ندارد. همین کمبود اجازه می داد تا سازندگان آمریکایی سریال با دست بردن در واقعیت سراغ ماجرا بروند.
اما درست در روزهایی که بحث سر محتوای این سریال و موضع ایدئولوژیک آن در آمریکا بالا گرفته بود، ماجرا در ایران ابعاد دیگری گرفت. همه چیز از توئیتهای حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسی های استراتژیک، که به مینی سریال «چرنوبیل» اشاره می کرد؛ او اول، پوستر سریال را منتشر کرد و بعد به تحسین این اثر پرداخت و تماشا و عبرت گرفتن از این سریال را برای اهالی سیاست و دولت و حکومت بسیار مناسب دانست.
اما آنچه باعث جنجال شد واکنش مسعود فراستی نسبت به توئیت آشنا بود. او اعلام کرد که همانطور که ما وارد سیاست نمی شویم لطفا آقای آشنا در حوزه ما دخالت نکنند، چون این حیطه ماست نه حیطه ایشان!
فراستی در ادامه به نقد تند «چرنوبیل» پرداخت: این سریال بسیار بد است و موضوع، بسیار التهاب دارد که بسیار تیپیکال است و قادر نیست مسئله به این مهمی را منتقل کند.
همین چند جمله کافی بود تا حسام الدین آشنا هم نسبت به صحبت های فراستی موضع بگیرد: توصیه به دیدن سریال «چرنوبیل» نه از باب کیفیت هنری و یا حتی سیاسی آن بلکه توجه دادن به پیام سیاسی آن بود یعنی لزوم مشورت تخصصی، صداقت و صراحت برای پیشگیری و مدیریت بحران.
بنده از سال 1368 با برنامه سینما ماوراء نقد سینمایی و تلویزیون را آغاز کردم ولی نمی دانسیتم آن حیطه هم انحصاری است.
اکنون لازم می دانم بگویم پیام محوری این مجموعه کوچک تلویزیونی همان است که در کلیپ سقوط مورد تاکید قرار گرفت و برخی با تاویلی نابجا و ناروا از آن فرار و هشدار دهندگان ناجوانمردانه متهم به عدم وفاداری کردند.