به گزارش ایلنا، اعطای صدور مجوز تولیدات شبکه نمایش خانگی به صداوسیما از جمله مباحثیست که هنوز سرنوشت آن مشخص نشده است. مخالفان این تصمیم، آن را راهی برای اعمال محدودیتهای بیشتر معرفی کرده و معتقدند که این اتفاق از تولید بسیاری از مجموعههایی که به دلیل ضوابط تلویزیون امکان پخش از رسانه ملی را ندارند، جلوگیری میکند. از سوی دیگر سینماگران، شبکه نمایش خانگی را یکی از دلایل اصلی کاهش استقبال مردم از فیلمها در سینما معرفی میکنند چراکه اکنون اغلب تولیدات شبکه نمایش خانگی از حضور بازیگرانی بهره میبرد که تا قبل از این تنها در سینما به فعالیت میپرداختند و همین موضوع سبب جذب بسیاری از مردم به سینما میشد اما حال با وجود شبکه نمایش خانگی، دسترسی به این بازیگران با سادگی بیشتری انجام میپذیرد.
بهرنگ محمدی مدیر فیلم و سریال مرکز سیما فیلم درباره مسئله مطرح شده در خصوص امتیاز اعطای مجوز مجموعههای تولید شده در شبکه نمایش خانگی به سازمان صداوسیما که به نوعی شبکه نمایش خانگی را تبدیل به زیر مجموعه صداوسیما میکند، توضیح داد: از اینکه قرار است شبکه نمایش خانگی زیرمجموعه سازمان شود، خبر ندارم. البته صحبتهایی هست ولی من جزئیات آن را نمیدانم. اما اگر قرار باشد شبکه نمایش خانگی به عنوان زیرمجموعه سازمان بیاید، خب قطعا دو اتفاق در آن رخ میدهد. اول اینکه شفافیت مالی در آن رخ داده و دوم همه مردم میتوانند آن را ببینند، چراکه الان بسیاری از تولیدات نمایش خانگی بهگونهای است که مردم واقعا میترسند آنها را ببینند.
او در پاسخ به این پرسش که اگر مجوز تولیدات شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما داده شود، مجموعهای همچون «دندون طلا» که از جمله کارهای داوود میرباقری بوده و ضوابط آن متفاوت از تولیدات تلویزیون است، میتواند مجوزهای لازم را کسب کند؟ بیان کرد: شبکه نمایش خانگی هرگز مجوز ساخت سریال نداشته است. این شبکه برای فیلمهای سینمایی تاسیس شده است. حداقل در قانون هیچ ارگانی در ایران حق ساخت سریال نداشته است. اساسنامه شبکه نمایش خانگی نیز مربوط به ساخت سریال نیست. به نوعی تلویزیون متولی ساخت سریال در کشور است. حال نمایش خانگی سریال ساخته و تلویزیون هم در دورهای به آنها کمک کرده تا کار کنند چراکه از عواملش محسوب میشده است. ولی از یک جایی به بعد آنها یادشان رفته که قرار نیست سریال بسازند، حال سریال میسازید، یکسری ضوابط را باید رعایت کنید. البته این بحث فراسازمانی است که میخواهد اتفاق بیفتد و من در جریان کامل موضوع نیستم.
مدیر فیلم و سریال مرکز سیما فیلم در ادامه بیان کرد: اکنون بزرگترین شاکی شبکه نمایش خانگی، سینما بوده و در واقع تلویزیون آنچنان کاری به آنها ندارد. واقعیت این است که آنها قرار نبوده اصلا سریال بسازند، اگر ساختند هم ضوابطی هست. فرض کنید سریالهای نمایش خانگی یک هفته دیر میآید یا وسط پخش کلا قطع میشود، شما به چه کسی میتوانید شکایت کنید؟ در تلویزیون میتوانید به در بلال مراجعه کنید یا با ۱۶۲ تماس بگیرید و بگویید چرا این سریال پخش نشد ولی آیا آنجا هم میتوانید به جایی زنگ بزنید؟