هنوز عصر قیصرها و قهرمانهایی که بدون اتکا به قانون، آستین بالا میزنند و به دنبال احقاق حقوق از دست رفته و انتقام خون نزدیکانشان میگردند تمام نشده. این شعار اصلی قهرمانهای دو سریال «پوست شیر» و «خونسرد» است.
به گزارش فیلمنیوز ، نعیم و کسرا، دو شخصیت اصلی سریالهای «پوست شیر» و«خونسرد» در دو موقعیت کاملا متفاوت اما با هدفی یکسان هستند. قهرمانهایی که معطل قانون نمیمانند به مانند «قیصر» وپاشنه ور میکشند تا یا انتقام بگیرند یا جامعهای آرمانی برپا کنند. در این گزارش وجوه مشترک آنها با کاراکتر«قصیر» را بررسی کردهایم.
♦ نعیم به دنبال قاتل دخترش

نعیم با بازی هادی حجازیفر در «پوست شیر» از ابتدا به عنوان شخصیتی آرام و کمحرف معرفی میشود. مردی که سالهای مهم عمرش را پشت میلههای زندان سپری کرده و تمام فکرش دیدار مجدد با دخترش بوده است. او برخلاف ظاهر ساده و مظلومش، در زندان جایگاه والایی داشته و خیلی از خلافکارها و لاتولوتهای تهران، به او مدیونند. با اینکه برای قتل دخترش در آگاهی پرونده دارد و روال قانونی یافتن معمای قتل توسط پلیس جنایی در جریان است اما حس میکند از راه قانون به این سادگیها نمیتواند به قاتل دخترش برسد. او بعد از دریافت فیلم آزار و اذیت دخترش، طغیان میکند و دیگر حاضر نیست یک لحظه هم برای انتقام تردید کند. نعیم در قسمت جدید «پوست شیر»، یک قدم از روش همیشگیاش که زدوخورد و تیزی چاقوست، جلوتر رفته و حالا مردی مسلح است که دیگر کسی جلودارش نیست.
♦ کسرا، مصلحی با گذشتهای مرموز

کسرا در سریال «خونسرد» ارتباط نزدیکی با قانون دارد و درواقع خودش هم به نحوی جزئی از سیستم قانونی کشور به حساب میآید. با این حال میداند برای خیلی از شرارتها حکم قانونی وجود ندارد یا مجرمانی هستند که میتوانند به راحتی از حفرههای قانونی استفاده کنند یا آن را دور بزنند و به راحتی ظلم کنند و زندگی بگذرانند. کسرا که خودش از کودکیاش خاطرات تلخی دارد و ذهنش به شدت مشوش است سالیان سال است برای خودش دادگاهی ترتیب داده و با مراسمی منحصربفرد، مجرمان را با لباسی مخصوص روی یک صندلی مجلل مینشاند و از آنها اعتراف میگیرد و سپس رگ دستهایشان را میزند. کسرا شخصیتی محبوب و خیر است. اطرافیانش به او اعتماد کامل دارند و آنقدر کار خیر انجام میدهد که دعای همه پشت سرش است. با این حال حتی فکرش را هم نمیکند که کار اشتباهی میکند و ذرهای تردید به دل راه نمیدهد.
دیگر قیصرهای دوران معاصر

در فیلمها و سریالهای مختلفی که سالهای اخیر تولید شده، بارها ردپای قیصر را در زندگی دنیای امروز هم دیدهایم. یکی از مهمترین آنها شخصیت حجت با بازی جواد عزتی در «شنای پروانه» بود. شخصیتی آرام و بیهیاهو که وقتی میدید همسر بیگناه برادرش به خاطر انتشار یک فیلم خصوصی، توسط برادرش به قتل رسیده است دوره میافتاد تا هرطور شده عامل بیآبرویی او را رسوا کند. یکی دیگر از نمونههای مهم قیصر در زمانه جدید، شخصیت عماد با بازی شهاب حسینی در فیلم «فروشنده» بود. عماد معلم ادبیات بود و میانهای با خشونت نداشت اما به جای اینکه پرونده تجاوز همسرش را از طریق قانونی پیش ببرد، خودش وارد میدان شد و انتقام گرفت. در فیلم «لاتاری» امیرعلی با بازی ساعد سهیلی، نقش قیصر را داشت. با اینکه خانواده دختر مورد علاقهاش تمایلی به پیگیری علت خودکشیاش نشان نمیدادند او به همراه مربیاش موسی به دوبی میرفت و با او کمک او انتقامش را از رئیس باند قاچاق دختران ایرانی میگرفت. از این جور نمونهها بخصوص در سینمای مسعود کیمیایی کم ندیدهایم. جدیدترین نمونهاش، شخصیت فضلی با بازی سعید آقاخانی در فیلم «خون شد» است. فضلی از زندان آزاد میشود و انتقام تمام بلاهایی را که سر اعضای خانوادهاش آمده میگیرد.
این هفته قسمت قسمت ششم «پوست شیر» به کارگردانی جمشید محمودی منتشر شده و سریال «خونسرد» هم به قسمت سیزدهم رسیده است.