بعد از انتشار نامه رسمی رئیس صداوسیما به رئیسجمهور و درخواست علنی او مبنی بر فیلتر کردن پلتفرم فیلیمو، انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی با انتشار نامهای سرگشاده نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند.
به گزارش فیلمنیوز، در نامهای که پیمان جبلی، رئیس صداوسیما در روز 26 دی برای رئیسجمهور فرستاده و نسخهای از آن در سایت دیدهبان منتشر شده، جبلی صراحتا اعلام کرده: «خواهشمند است در خصوص مسدود کردن خدمات دامنه اینترنتی مذکور و حذف کلیه آثار فاقد مجوز از ساترا از جمله سریال سقوط و …. در تمامی پلتفرم ها دستور اکید صادر فرمایید.»
او در این نامه ضمن توضیح درباره عملکرد فیلیمو تاکید کرده: «این پلتفرم با برهم زدن رویههای ممیزی محتوا، مالا تامین مالی چهرههای بعضا مغرض را که محلی برای حضور در رسانه ملی و یا تولیدات سینمایی دارای مجوز از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارند برعهده گرفته است. به عنوان مثال و از قرار اطلاع برخی از چهرهها که حضور در جشنواره فیلم فجر و یا تولیدات رسانهملی به اصطلاح تحریم کردهاند در حال حاضر با بازی در آثار این پلتفرم و یا دریافت پیشپرداختهای قابلتوجه ضمن دهنکجی به ارکان نظام، از این طریق به حیات سیاسی خود ادامه میدهند.»
بعد از انتشار این نامه، انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئویی برخط نامهای سرگشاده به رئیس صداوسیما نوشتند و در آن توضیح دادند: «تا لحظه تحریر این متن، امیدوار بودیم و منتظر؛ منتظر تکذیب یا تصحیح شایعه درخواست جنابعالی برای فیلتر کردن یکی از اعضای این صنف، اما دریغ و درد که انتظارهای ما بینتیجه ماند و آن نامه، «خبر» بود، نه شایعه. نامهای محرمانه (!) بود نه حرفی درگوشی.»
در این نامه نوشته شده که شرکتهای ویاودی از پیمان جبلی تشکر کردهاند و در دلیل این امر هم آوردهاند: « بله، متشکریم چون در این زمانه سخت ـ که باران مشکلات از هر سو بر اقتصاد غیردولتی میبارد ـ به ما یادآوری کردید که ارزش این همه تلاش برای حیات فرهنگی در کشور چقدر است. متشکریم که به ما و همه مردم یادآوری کردید دغدغه رییس رسانهملی در این اوضاع فرهنگی آشفته و پرخطر، نه همراهی و کمک به حفظ و حفاظت از منظومه فرهنگی ایران، که تحریم و تهدید به تعطیلی است.»
در ادامه به مشکلات اقتصادی و معیشتی اشاره و تاکید شده: « کیست که نداند رکود سینما و نمایش خانگی چه ضربه مهلکی به پیکره فرهنگی کشور و هنرمندان زده، کیست که معضلات اقتصادی ناشی از بیثباتی ارز و افسار گسیختگی تورم را بر شاغلان همه حوزهها منکر شود. حالا، در میانه این بلوای اقتصادی باید این تنگراه موجود در حوزه فرهنگ را هم بست و برای تعطیلی یکیشان نقشه کشید و نامه نوشت؟آیا با بستن و فیلتر کردن، به دستاوردهای آن رسانه محترم افزوده میشود؟ برگه افتخار دیگری به انبوه دستاوردهای فرهنگی شبکههای مختلف تلویزیونی افزوده میشود؟ مخاطبان صداوسیما افزایش مییابد؟ پاسخ این سوالات را هم میدانیم، شما هم خوب میدانید آقای رییس.»
سپس این سوال مطرح شده که: «چطور میتوان نظارت بر یک صنف نوپا و محبوب و خصوصی را به نهادی سپرد که نه تنها قانون مصوب و مشخصی برای نظارت در این بخش ندارد، بلکه ضوابط حرفهای و معقولی نیز برای نظارتِ مدنظر خود ـ به شکل شفاف و قابل رویت و نظارت مردمی ـ تدوین و ارائه نکرده است. همچنان که هیچ تعریفی از «صوت و تصویر فراگیر» ندارد؟»
و در پایان نامه آمده: «با همه افسوس باید از رئیس رسانه ملی بابت افشای این نامه سپاسگزاری کنیم، چون به اعضای انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی برخط نشان داد که هیچ حامی جز مردم ندارند.»
از زمان انتشار سریال «سقوط»، ساترا بارها مخالفتش را با انتشار این سریال ابراز کرده و به شیوههای مختلف تهدید کرده که مسئله را به طریق قانونی پیگیری خواهد کرد. با این حال چهارشنبه 5 بهمن، انتشار قسمت چهارم سریال سقوط با استقبال زیادی روبهرو شد.