مدیر جشنواره بینالمللی فیلم ونیز درباره حضور چهار فیلم از سینمای ایران در دوره ۷۹ این رویداد به عنوان اتفاقی باورنکردنی صحبت به میان آورده و گفته امتیازها صرفا زیباییشناختی است و امتیازی برای فیلمسازان ایرانی قائل نیستند.
به گزارش فیلمنیوز، آلبرتو باربرا، مدیر جشنواره بینالمللی فیلم ونیز گفته: «تعداد باورنکردنی فیلم از فیلمسازان ایرانی متقاضی حضور در جشنواره بودند که بخصوص با پیچیدگیهای سیاسی و اجتماعی در ایران و شرایط فیلمسازان قابل توجه است! اما همانطور که اغلب اتفاق میافتد، سختترین لحظات زمانی است که کارگردانها میتوانند بهترین هنر خود را با استفاده از استعارهها بیان کنند که از طریق آن پیچیدگی موقعیتی را که آنها را احاطه کرده است، روایت میکنند.»
او گفته: «این یک پدیده بسیار خاص و مهم است و ما باید به آن توجه کنیم، بویژه با توجه به رشد و تجدید سینمای ایران و همه کارگردانان و فیلمنامهنویسان جدیدی که در حال ظهور هستند. ولی ما به همه به یک اندازه توجه میکنیم و انتخابهایی که انجام میدهیم صرفاً زیباییشناختی است و نه ژئوپلیتیک.»
باربرا توضیح داده که هیچ امتیاز ویژهای برای فیلمسازان ایرانی در نظر گرفته نمیشود: «ما به برخی کشورها یا انواع خاصی از سینما امتیاز ویژهای نمیدهیم. ما همه چیز را میبینیم. ما سالانه ۲۰۰۰ فیلم [بلند] میبینیم. بدیهی است که نظرات و انتخابها شخصی هستند، اما همه انتخابها صرفاً بر اساس زیباییشناختی انجام میشوند.»