مرجان فاطمی | پس از پخش دو قسمت از سریال «خونسرد»به کارگردانی امیر حسین ترابی ، حالا میتوان این موضوع را بررسی کرد که سریال ترابی اقتباسی است از سریال امریکایی «دکستر» یا کپی نعل به نعل آن. فیلمنیوز این موضوع را بررسی کرده است.
به گزارش فیلم نیوز ، «خونسرد» به کارگردانی امیرحسین ترابی به نوعی ایرانیزه شده سریال آمریکایی مشهور «دکستر» است. معمولا عادت کردهایم وقتی نام نسخه ایرانی یک اثر به میان میآید با اثری کاملا کپیبرداری شده مواجه باشیم اما با بررسی دو قسمت ابتدایی «خونسرد» و مقایسه آن با «دکستر» به نتایج دیگری میرسیم. شباهتها و تفاوتهای میان این دو قسمت را بررسی میکنیم.
شخصیت محوری | خب همانطور که مشخص است شخصیت «کسری» با بازی امیر آقایی از روی دکستر سریال آمریکایی برداشته شده. «دکستر مورگان» با بازی مایکل سی هال، تحلیلگر امور خون در پزشکی قانونی است که برای بخش جنایی پلیس میامی کار میکند. به این واسطه به طور مستقیم در جریان پروندههای مختلفی در اداره پلیس قرار میگیرد. ضمن اینکه پدرش پلیس بوده و خواهرش هم یک افسر تازهکار است. کسری با بازی امیر آقایی در «خونسرد» هم پزشک پزشکی قانونی است و پروندههای جنایی مستقیما زیر دستش است. ضمن اینکه با «امیرعلی طلوعی» با بازی شهرام حقیقت دوست که سرگرد اداره آگاهی است دوستی دیرینه دارد.
ویژگی ظاهری و رفتاری | دکستر پسری جوان و خوش قیافه است و ظاهرش کوچکترین شکی را برنمیانگیزد. به دونات علاقهمند است و سعی میکند همکارانش را هم بینصیب نگذارد. معمولا خوشرو است و با همه گرم میگیرد. ستوان به او علاقهمند است اما تا جایی که میتواند از او فرار میکند و با زن جوانی که اتفاقا همسرش را خودش به قتل رسانده ارتباط دارد. معمولا دنبال خوشگذرانی نیست و در همه حال به این فکر میکند که چطور باید وظیفه انسانیاش را نجام دهد. کسری با بازی امیر آقایی به لحاظ ظاهری هیچ شباهتی با دکستر ندارد. موهایش را از ته زده و محاسن تقریبا پر پشتی دارد. با این حال به عنوان پزشکی خوشقیافه شناخته میشود. او همسر دارد و یک خواهر که تا حدی درگیر زندگی آنها هم میشود.
انگیزه قتل از کودکی | دکستر شخصیتی پیچیده است که در همان یکی دو قسمت اول تا حد زیادی خودش را معرفی میکند. اولین بار وقتی سگ همسایه را به این دلیل که زیاد پارس میکرده و نمیگذاشته مادر بیمارش بخوابد میکشد، پدرش از رازش مطلع میشود. هرچه بزرگتر میشود حیوانهای بیشتری را میکشد اما از آنجایی که نمیخواهد پدر و مادرش را ناراحت کند سراغ کشتن انسان نمیرود. اولین بار این پدرش است که به او انگیزه میدهد به جای پلیس وارد میدان شود و قاتلانی که از شکافهای سیستم قانونی گریختهاند را خودش به سزای اعمالشان برساند. میان کودکی دکستر و کسری شباهتهایی وجود دارد. ابتدای قسمت دوم بخش کوتاهی از کودکی کسری را میبینیم. او همراه خواهرش در جنگل نشسته و وزغی را به میخ کشیده و میخواهد شکمش را پاره کند. این نشان میدهد که تمایل به قتل از کودکی در کسری وجود دارد. حالا هم که دغدغهاش نابودی افرادی است که پلیس برای محاکمه آنها دستدست میکند و به این زودیها قرار نیست نابود شوند.
شیوه معرفی | دکستر از همان ابتدا خودش را معرفی میکند. در سکانس ابتدایی او را درحالی میبینیم که سیمی دور گردن یک مرد انداخته و او را به سمت مخفیگاهش هدایت میکند و بعد میکشد. بعد شروع میکند به معرفی خودش. از گذشته و تفکرات و مشکلاتش، مستقیم و صریح حرف میزند. این مسئله باعث میشود که مخاطبان کاملا این شخصیت را بشناسند و به همراه او لحظه به لحظه پیش بروند. در قسمت ابتدایی «خونسرد» کسری را به عنوان دوست امیرعلی و همچنین پزشک پزشکی قانونی میشناسیم که تا حدی با پرونده شاهسواری و تجارت دختران گره میخورد. درواقع در قسمت اول تمرکز اصلی روی امیرعلی است و فقط شمایی کلی درباره کسری پیش رویمان قرار میگیرد. معرفی اصلی کسری از قسمت دوم شروع میشود. او با ماشین وارد محوطهای مرموز میشود و در صندوقی بزرگ که امیر شاهسواری به زور در آن جا داده شده باز میکند. بعد او را به صندلی میبندد و ابتدا از او اقرار میگیرد و بعد رگ دستهایش را میزند. وقتی کارش به پایان رسید شروع میکند به شستن و تمیز کردن خونها.
ساختار سریال | در سریال «دکستر» تمام داستان حول محور این شخصیت جریان دارد. درواقع ما با این شخصیت وارد پروندههای قتل مختلف میشویم و مدام درباره نقشههای جدیدش برای کشتن افراد میشنویم و از چندوچون سایر شخصیت ها سر در میآوریم. سریال «خونسرد» در دو قسمت ابتدایی، بیشتر از اینکه روی شخص تکیه کند، تاکیدش روی پروندههاست. از همان ابتدا ما با ماجراهای مختلف آشنا میشویم و سپس شخصیت کسری را میشناسیم. درواقع در دو قسمت ابتدایی کسری به عنوان بخشی از پروژه تعریف میشود نه تمام آن.
پروندهها | نکته قابل توجه اینجاست که پروندههای دو قسمت ابتدایی شباهتی به پروندههای قسمتهای ابتدایی دکستر ندارد. امیرحسین ترابی قتلهای کسری را به ماجرای تجارت دختران و اعضای بدن و قاچاق پیوند زده؛ ماجراهایی که اخیرا دربارهاش صحبتهای زیادی میشود. درحال حاضر فقط از ویژگیها و گذشته دکستر برای ساخت شخصیت کسری استفاده شده و فعلا در داستان استقلال کامل وجود دارد.
خیلی تاثیرگذار بود….! فقط کاش قبلش یک بار سریال دکستر رو دیده بودید حدودا ۷۰ درصد اطلاعات مرتبط با سریال دکستر هیچ ربطی به سریال دکستر نداشت و ساخته ذهن خلاق نگارنده بود. مثلا دکستر در حالی که میتونست اما به خاطر کد هری شوهر متجاوز ریتا رو نکشت و فقط برایش پاپوش درست کرد که بیافته زندان و از ریتا و بچه ها دور بشه، شوهر ریتا توی زندان توی درگیری کشته میشه. هری پدر دکستر نیست، پدرخوانده اش هست، دکستر سایکوپتی هستش که توسط یک نوروساینتیست و به کمک هری تربیت میشه، اونم بعد از اینکه از روی نقاشی هاش میفهمن به کشتن علاقه داره و البته با توجه به فاجعه قتل مادرش که دکستر مجبور شده چند روز توی خون کنار جسدش باشه! دکستر اصلا وظیفه انسانی براش مهم نیست اون با یک کد تربیت شده و وظیفه داره بر اساس اون کدها جلو بره! شخصیت دکستر کاملا منزوی هستش و اصلا اهل بگو و بخند و توی جمع بودن نیست، عاشق دونات هم نیست، دونات گرفتن بخشی از پوشش دکستر برای توی جمع بودن و ارتباط گرفتن هستش و اینکه معلوم نشه با بقیه فرق داره.
مهمترین مشخصه دکستر هم عدم توانایی درک احساسات به هر نوعی و به طور خاص دوست داشتن هست.
بابا منتقد، تو باید بری جای مسعود فراستی تو برنامه ی هفت فیلم ها و سریالها رو نقد کنی، بیخیال با تو بحث سینما مناقد میشید تو فوتبال فرگوسن میشین و تو بحث اقتصادی اقتصاد دان میشین و تو بحث سیاسی کارشناس مسائل سیاسی و خاورمیانه میشید؟ بچه بیا پایین سرمون درد گرفت؟؟؟؟
ممنون از این مطلب کاربردی