بسیاری از ستارههای محبوب سینما که بارها و بارها به خاطر بازی در نقشهای مثبت مورد توجه قرار گرفتهاند در کارنامه بازیگریشان یک یا چندبار سراغ نقشهای منفی هم رفتهاند؛ نقشهایی که بعضی اوقات به شاهنقش آنها تبدیل شده.
به گزارش فیلمنیوز، به بهانه انتشار فیلم سینمایی «سارا» به کارگردانی داریوش مهرجویی در فیلمنت و نقش منفی جذاب زندهیاد خسرو شکیبایی در این فیلم، مروری داریم بر مهمترین نقشهای منفی ستارههای محبوب سینما. برخی از ستارهها بیش از یک نقش منفی بازی کردهاند اما این ده نقش به انتخاب تحریریه فیلمنیوز، گلچین شدهاند.
عزتالله انتظامی| هزاردستان| 1366
نام نقش: خان مظفر
درباره نقش: «خان مظفر» در سریال «هزاردستان» شخصی در ظاهر پیرمردی است مدافع حقوق مردم که اواخر عمرش را در گراندهتل میگذارند اما در پشت پرده تمام اتفاقات سیاسی و اجتماعی روز نقش دارد. برخی این شخصیت را برگرفته از شخصیت عبدالحسین میرزا فرمانفرما میدانند اما خود علی حاتمی در جایی او را چکیدهای از تمام خاندانهای حکومتگر ایران معرفی کرده. خان مظفر مردی قدرتمند است که یک جورهایی نظمیه را تحت نظر دارد. مردی زیرک و سیاس که ثروت بیکرانی دارد. با اینکه در کل سریال به نسبت کمرنگ است و کم صحبت میکند اما از همه جا باخبر است.«هزاردستان» دومین همکاری انتظامی و علی حاتمی است. انتظامی طوری به خان مظفر جان داد که مخاطب سایه قدرت و نفوذ او را در تکتک سکانسها حس میکند و کمکم متوجه میشود با چه موجود خطرناکی روبهروست.
خسرو شکیبایی| سارا | 1371
نام نقش : گشتاسب
درباره نقش: خسرو شکیبایی بعد از درخشش در فیلم هامون، در «سارا» با نقش گشتاسب، در قالب شخصیتی منفی فرو رفت. گشتاسب هم به عنوان کارمند بانک به دنبال کسب منافعش بود و با جعل امضا و درست کردن پاپوش میخواست به مقامی برسد و هم از سادگی و موقعیت یک زن مستاصل برای بهرهکشی استفاده میکرد. سارا سالها پیش به خاطر بیماری همسرش از گشتاسب پول گرفته بود و در ازای پول به او سفته داده بود. برای اینکه هیچکس سر از این قرض در نیاورد، امضای پدرش را جعل کرده بود و حالا بعد از چند دسال درست زمانی که همسر سارا قصد داشت گشتاسب را اخراج کند، او را تهدید میکرد که ماجرا را به همسرش اطلاع میدهد. تهدیدها و مزاحمتهای بیجا و ترس و اضطرابی که در سارا به وجود میآورد باعث شده بود بسیار منفور به نظر برسد.
محمدرضا فروتن | دو زن | 1377
نام نقش: حسن
درباره نقش: نقش حسن در فیلم «دو زن» به کارگردانی تهمینه میلانی یکی از انتخابهای جاهطلبانه محمدرضا فروتن در دوره اول بازیگری بود. او زمانی این فیلم را پذیرفت که به عنوان بازیگری خوشقیافه، یکی از عوامل موفقیت فیلمها در گیشه بود. فروتن اینبار در جلد مردی لات فرورفت که عشق و تعصب افراطی او را کور کرده بود. این شخصیت اما تفاوت اساسی با شخصیت شکاک «قرمز» داشت. حسن در فیلم «دو زن» فردی مزاحم و شرور بود که برای رسیدن به معشوق دست به هر کاری میزد. فروتن شمایل یک مرد خشن را طوری بازی کرد که مخاطب او را باور میکرد. طراحی میلانی و درک درست فروتن باعث شد ریسک آن در انتخاب یک شخصیت خشن جواب دهد.
علی نصیریان| شهرزاد| 1394
نام نقش: بزرگ آقا
درباره نقش: نقش بزرگ آقا در سریال «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی، افتخار دیگری در کارنامه علی نصیریان بود. بزرگ آقا فرد ثروتمند و بانفوذی بود که نقش مهمی در کودتای 28 مرداد 1332 داشت. او فرمان جنایت یا قتلهای زیادی را صادی میکرد. درواقع یکجور پدرخوانده بود و آدمها را با پول یا تهدید میخرید. فرد شروری بود که پشت ظاهری آرام و منطقی، از هیچ شرارتی رویگردان نبود. حتی به زندگی دختر خودش هم اهمیتی نمیداد. شهرزاد را ز نامزدش جدا میکرد و به عقد دامان خودش درمیاورد و برای دخترش هوو درست میکرد. این شخصیت هیچ نوع عواطف پدرانهای نداشت. در واقع به نوعی یک تجاوزگر بود. او به حقوق دخترش، حقوق برادرزاده اش و هرکسی که میلش میکشید تجاوز میکرد و هیچ قانونی هم جلودارش نبود. با این حال شخصیت درجه یکی بود و احساسات پنهانیاش را به محبوبیت رساند.
لیلا حاتمی | من| 1394
نام نقش: آذر
درباره نقش: لیلا حاتمی سالها در نقش زنان و دختران ساده و مهربان ایفای نقش کرده بود تا اینکه در «من» تغییر رویه داد. آذر در فیلم «من» یک خلافکار حرفهای است. همه رقم کارهای خلاف قانون را انجام میدهد. از از فروش مشروبات الکلی گرفته تا قاچاق انسان و … او کارش را خوب بلد است و به هیچ چیز جز پول فکر نمیکند. از کسی رودست نمیخورد. اعتماد بنفسش بسیار بالاست و به راحتی میتواند از پس دلالیهای بزرگ بربیاید. آنقدر حرفهای رفتار میکند و مثل ابخوردن کارهای خلاف انجام میدهد و خم به ابرو نمیآورد که مخاطب از یک جایی به بعد شیفته شخصیتش میشود. این شخصیت در مرز ظریف میان پررویی و جسارت و اقتدار و زنانگی و احساسات عاطفی حرکت میکند و از این جهت از تصویر کلیشهای خلافکار آشنایی زدایی میکند. آنقدر پرقدرت است که مخاطب انگار دلش میخواهد در تمام خلافها با او به مرحله بعد برود و زورآزمایی او را با اتفاقهای بعدی ببیند.
امیر اقایی| آقازاده| 1399
نام نقش: نیما بحری
درباره نقش: نیما بحری یکی از مهمترین نقشهای کارنامه امیر آقایی بود. نیما به عنوان یک آقازاده، رانتخواری میکرد، از هنر برای دستیابی به منافع مالی سوءاستفاده میکرد، با باند قاچاق دختران ایرانی به خارج از کشور همدست بود و مهرههایی که برایش تهدید به حساب میآمدند از میان برمیداشت. به طور کلی برای رسیدن به آمال و آرزوهای خود هیچ مرزی قائل نبود. حتی حاضر میشد یک زندگی را تباه کند و مزاحمها را از سر راه خود کنار بزند. با همه نقاط تیرهای که در شخصیت نیما وجود داشت اما این شخصیت سیاه سیاه نبود. درواقع شخصیتی تنها و پر از عقده به نظر میرسید. در کودکی یتیم شده، زندگی سختی داشت و از تربیت درست برخوردار نبود. مسیر داستان آقازاده بهگونهای پیش رفت که مخاطب مواجههای چندگانه با شخصیت نیما داشت. ابتدا به دلیل رفتارهای خبیثانهاش منفور بود. کمی بعد سرسختیاش از او چهرهای نسبتا محبوب ساخت.
نوید محمدزاده| قورباغه| 1399
نام نقش: نوری
درباره نقش: نوید محمدزاده در نقش نوری نقش منفی مهمی را تجربه کرد. نوری قاچاقچی مواد مخدر بود. به راحتی آدم میکشت و با ماده معجزهآسایی که در اختیار داشت میتوانست هرکسی را به انجام هرکاری وادار کند بدون اینکه گیر بیفتد. نوری از کودکی احساسات و عواطف عجیب و غریبی داشته. در بچگی مدرسهشان را آتش میزد. در جوانی به دو نفر پول میداد که پدرش را با بیل جلوی روی خودش بکشند و در حرکاتش احساساتی به چشم نمیخورد. صورتی بیاحساس داشت، زیاد حرف نمیزد و به کسی اجازه نمیداد با او صمیمی شود. نوری گوشت تلخ بود و رفتار خشونتباری با دیگران داشت اما از آنجایی که خیلی تنها بود و همه علیهاش توطئه میکردند تا حدی حمایت مخاطب را برمیانگیخت.
جواد عزتی| زخم کاری| 1400
نام نقش: مالک
درباره نقش: جواد عزتی که تا سالها به عنوان کمدین شناخته میشد و در اثار جدی هم شخصیتی مثبت داشت، در سریال «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان نقش منفی درجه یکی را با کاراکتر مالک به نمایش گذاشت. مالک ابتدا حاج عمو را به قتل رساند. بعد پسرعموی ناتنیاش نجفی را نابود کرد. بعد برای ایجاد رعب و وحشت میان خانواده خانعمو، دستور داد خدمتکار خانهشان را به قتل برسانند و بعد سعی کرد با احساسات منصوره بازی کند و وارد رابطه با حسابدار شرکت شود و … با وجود تمام این اعمال خشونتباری که انجام داد باز هم جذابترین شخصیت سریال بود و از این جهت که بسیار احساساتی بود و از جانب همسرش مورد ظلم قرار داشت و همچنین از این جهت که عذاب وجدان روز به روز حالش را خرابتر میکرد همه طرفدارش بودند. البته بخشی از این محبوبیت به گذشته تلخ او هم برمیگشت.
حامد بهداد| میخواهم زنده بمانم| 1400
نام نقش: امیر شایگان
درباره نقش: حامد بهداد بعد از سالها فعالیت در سینما و تلویزیون و شبکه خانگی، در سریال «میخواهم زنده بمانم» به کارگردانی شهرام شاهحسینی، یک کاراکتر منفی دوستداشتنی را به نمایش گذاشت. شایگان فرد بانفوذی بود که در ابتدای دهه شصت از خانوادههای زندانیان پولهای کلان میگرفت و توی پروندهها دست میبرد یا خانههای مصادرهای را در ازای قیمتهای گزاف به صاحبانش برمیگرداند. آنقدر قدرت داشت که کسی جرئت نمیکند خلاف گفتههایش دست به اقدام بزند. همهی اطرافیانش را میخرید و به راحتی آدم میکشت. او برای رسیدن به قدرت، با همسرش ازدواج کرده بود به او علاقهای نداشت. به همین دلیل هم دختری را که نامزد داشت به زور مجبور به ازدواج با خودش کرد. گذشته تلخ شایگان و دردهایی که در زندگی تجربه کرده بود و همچنین احساساتی که بروز میداد باعث شد شخصیتی منفی اما دوستداشتنی شناخته شود.
پارسا پیروزفر| یاغی| 1401
نام نقش: بهمن
درباره نقش: پارسا پیروزفر جزو بازیگرانی است که مخاطبان تصویری همیشه مثبت از او در ذهن دارند. اینبار اما وضعیت فرق میکرد. در سریال «یاغی» به کارگردانی محمد کارت، پیروزفر نقش مرد قدرتمندی به نام بهمن را بازی میکرد. او ابتدا به عنوان مردی حمایتگر و مهربان معرفی میشد که جز کمک به نوجوانان فرودست جامعه و رساندن آنها به آرزویشان فکر دیگری در سر ندارد. رفتهرفته اما با کشف رازهایی درباره زندگیاش متوجه میشدیم که تمام حمایتها پوششی برای قاچاق مواد است و از بچههای تیم ملی کشتی برای منافع خودش استفاده کرده. او حتی به همسرش هم رحم نکرده. قاتل پدر همسرش است و برای اینکه از شر همسر قبلیاش رها شود او را سالیان سال به حبس انداخته.
چطور نقش قباد رو ننوشتید ؟!!جذابترین کارکتر سینما و تلویزیون
سلام . ببخشید قباد مال کدوم فیلم هستش لطفا بگید با تشکر .
سریال شهرزاد