واکنش به اظهارات جنجالی ابوالقاسم طالبی در برنامه«هفت» ، یادداشت احساسی دبیر جشنواره که به نوعی واکنش به پست تند تیز روح اله سهرابی محسوب میشد از جمله اتفاقات مهم روز ششم جشنواره بود. در این روز نمایش فیلم«هفت بهار نارنج» با بازی علی نصیریان هم حال و هوای جشنواره را تا حدودی تحت تاثیر خود قرار داد، ضمن اینکه از فیلم «روایت ناتمام سیما» هم در این روز رونمایی شد.
به گزارش فیلمنیوز، جشنواره فیلم فجر با نمایش دو فیلم «هفت بهار نارنج» به کارگردانی فرشاد گلسفیدی و بازی علی نصیریان و «روایت ناتمام سیما» ساخته علیرضا صمدی وارد ششمین روز خود شد. اما در این روز دو اتفاق مهم هم افتاد یکی واکنش به اظهارات جنجالی ابوالقاسم طالبی و دیگری انتشار نامه احساسی دبیر جشنواره فیلم فجر درباره این رویداد سینمایی. کلافگی اهالی رسانه از اعلام روزانه برنامههای بخش بین الملل هم از دیگر اتفاقات روز ششم بود.
♦ نامه احساسی دبیر در واکنش به اظهارت تند و تیز روح الله سهرابی
روح الله سهرابی یکی از مسولین سازمان سینمایی روز گذشته با انتشار توییتی واکنش تندی به سینماگرانی که به نوعی جشنواره را تحریم کردهاند نشان داد. یک روز بعد از انتشار این توییت ، مجتبی امینی نامهای احساسی منتشر کرد که میتوان آن را به نوعی واکنش به اظهارت روح الله سهرابی قلمداد کرد.
در بخشی از نامه مجتبی امینی آمده است :« بر خود فرض میدانیم که دوستان و همراهان سالهای قبل را محترم بدانیم و منتظر روزی باشیم که با فرو نشستن غبارها، اعضای خانواده سینما، همچون گذشته، یکدل در این جشن شرکت کنند که بیحضور آنان، این ضیافت حلاوت سالهای گذشته را ندارد. میدانیم که در این روزهای سخت، زیر بار فشارهای مختلف و هجمه و دیکتاتوری رسانههای غربی، هیچ گوهری به اندازه وحدت، قلبهای ما را آرام نخواهد کرد و شادی و سعادت را به کشور باز نخواهد گرداند.»
♦ واکنش به اظهارات جنجالی ابوالقاسم طالبی
ابوالقاسم طالبی شامگاه یکشنبه مهمان بهروز افخمی در ویژه برنامه هفت بود. او در بخشی از حرفهای خود واکنش سینماگران زن به مسائل اخیر کشور را به موضوع «یائسگی» آنها نسبت داد. ویدیوی این بخش از اظهارات طالبی خیلی زود در فضای مجازی وایرال شد و اقشار مختلف با توجه به دیدگاههای خود به آن واکنش نشان دادند.
در همین رابطه ایسنا به بررسی اظهارات این کارگردان پرداخت و صحبتهای او را در گفت وگو با دوتن از کارشناسان حوزه رسانه مورد تحلیل قرار داد.
مینو بدیعی ـ روزنامهنگار پیشکسوت ـ با توهینآمیز خواندن این حرفها آن هم روی آنتن تلویزیون، به اظهارات طالبی اینگونه واکنش نشان داد و گفت :« این حرفها توهین آشکار به نیمی از جمعیت کشور است. یائسگی بحثی فیزیولوژیک است که در بدن هر زنی اتفاق میافتد و در مورد مردان هم به شکل دیگری اتفاق میافتد و ارتباطی به مسئله ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ندارد. و البته خانمی که یائسه میشود، درک و شعور اجتماعی و سیاسیاش هم بالا میرود.»
همچنین حمید ضیاییپرور ـ مدرس ارتباطات ـ در پاسخ به این پرسش که آیا از منظر علوم ارتباطات، این حرفها در چهارچوب استانداردهای تولید و پخش یک برنامه تلویزیونی قرار میگیرد؟ اظهار کرد: «قطعا این حرفها در چهارچوب استانداردهای تلویزیونی قرار نمیگیرد. این نوع حرفهای قبیح و توهینآمیز که به قشر وسیعی از جامعه توهین میکند با ملاکهای تلویزیون در دنیا سازگار نیست؛ چه برسد به تلویزیون جمهوری اسلامی که باید دانشگاه باشد؛ به ویژه اینکه فضای حال حاضر جامعه، بحث توجه به زنان است و اینگونه توهینی نه تنها در شأن یک کارگردان و سایر هنرمندان نیست، بلکه در شأن تلویزیون جمهوری اسلامی هم نیست.»
♦ کلافگی در بخش بین الملل
ستاد برگزاری جشنواره برای پرهیز از ایجاد حاشیه در بخش بین الملل ، برنامههای این بخش را به شکل روزانه اعلام میکند. سیاست جشنواره در این زمینه موجب کلافگی اهالی رسانه شده است. ایسنا در این رابطه نوشته است :« روابط عمومی فیلم فجر حوالی ساعت ۱۴، یک ساعت قبل از نمایش فیلم «شهر خاموش» احمد بهرامی، برنامه روزانه بخش بینالملل را اعلام کرد.این در حالی است که این فیلم با توجه به سوابق حضورهای بینالمللیاش قطعا یکی از فیلمهایی بوده است که اهالی رسانه علاقهمند بودند آن را تماشا کنند اما اینگونه اطلاع رسانی کمی غیر منطقی به نظر میرسد، چون خبرنگاران طبق برنامه از پیش اعلام شده، برنامهریزی کردهاند که ساعت ۱۶ برای تماشای فیلم «هفت بهارنارنج» از فیلمهای بخش سودای سیمرغ در پردیس «ملت» حاضر شوند و قطعا با این اطلاعرسانی نمیتوانند خودشان را به آنجا برسانند. حتی اگر هم بتوانند خود را برای این ساعت به محل نمایش فیلم برسانند، مساله جدیدتر این میشود دستکم نیم ساعت از فیلم ساعت ۱۶ را از دست خواهند داد.»
♦ نشست خبری «روایت ناتمام سیما» | علیرضا صمدی : فیلم من تحت تاثیر فضای مجازی نیست
نشست خبری فیلم سینمایی روایت ناتمام سیما به کارگردانی علیرضا صمدی و تهیه کنندگی مجید رضابالا شامگاه دوشنبه ۱۷ بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در این نشست، علیرضا صمدی درباره این فیلم سینمایی گفت:« نگاه من به سینما این است که هر فیلمی که میسازم نسبت به خودم چند گام جلو بروم و هیچ ادعایی در فیلمسازی ندارم، تا امروز ۳ فیلم سینمایی ساختهام که هرکدام هریک فضای متفاوتی بود و دوست دارم که گونههای مختلف سینمایی را تجربه کنم.
او همچنین به تاثیر فضای مجازی در فیلمش نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت : «فضای مجازی بخشی از زندگی ما شده است، مساله این است که کنش فضای مجازی تا چه میزان در واقعیت وجود دارد. اما فضای مجازی در این فیلم برای من یک مک گافین است و بعد از آن اتفاقات اصلی رخ میدهد.»
مجید رضا بالا تهیه کننده فیلم«روایت نا تمام سیما» هم در این نشست توضیحاتی درباره همکاری با علیرضا صمدی و مشکلاتی که در مسیر تولید این فیلم داشت ارائه داد.
دمتون گرم توی این خانواده هیچ کس حرف دیگری رو نمی خونه خدا بخیر بگذرونه