مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی اعلام کرده مشکلی برای اکران فیلمهایی با حضور بازیگران قانونشکن وجود ندارد اما در صورتی که تصویرشان روی پوسترها یا بیلبوردها باشد، حساسیتها نسبت به آن بالا میرود. به گفته او درحال حاضر فقط 15 فیلم توقیفی وجود دارد.
به گزارش فیلمنیوز، روحالله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی در گفتوگو با ایرنا اعلام کرده در حال حاضر حدود 150 فیلم اکران نشده وجود دارد که از این تعداد 40 فیلم مسئلهدار تشخیص داده شدهاند.
کاهش تعداد توقیفیها | سهرابی درباره فیلمهای توقیفی چند سال اخیر سینمای ایران گفته: « ما چیزی حدود ۴۰ فیلم مسالهدار طی سالیان اخیر داشتیم که تلنبار شده بود و دارای مشکلات مضمونی و محتوایی، اختلافات تهیهکننده و مالک فیلم، قانونشکنی عوامل مانند بازیگر و . . . بود. با دستور ریاست سازمان سینمایی و تلاش همکارانمان، هم به لحاظ مضمونی، فیلمها را مراقبت کردیم و اصلاحاتی دادیم و هم نشستهایی با برخی عوامل درگیر در پروژهها داشتیم و نقش میانجی را ایفا کردیم که سبب شد تا آن ۴۰ فیلم، به حدود ۱۵ فیلم برسد و مشکلات تعداد قابل توجهی از آثار، مرتفع شود.»
آمار فیلمهای اکران نشده | او درباره تعداد فیلمهای اکران نشده توضیح داده: «قریب به ۱۵۰ فیلم از قبل به ما رسید که به دلیل تولید خارج از ظرفیت، همزمان شدن با موضوع کرونا و دو سال عدماکران فیلمها، این تلنبار شدن در صف اکران باعث شد ما میراثدار تعداد زیادی فیلم اکران نشده باشیم و به همین دلیل مجبور شدیم در یک سال اخیر با مدیریت اقتضایی، از تعداد آثار در صف اکران کم کنیم.»
مواجهه جدید تهیهکنندگان و بازیگران | او درباره مواجهه تهیهکنندهها با بازیگرانی که پیش از به سرانجام رسیدن پروژه قانونشکنی میکنند گفته: «به نظرم بازیگران یا عواملی که پیش از به سرانجام رسیدن یک فیلم، قانونشکنی کنند باید دستمزدی که از آن پروژه گرفتهاند را برگردانند تا بخشی از خسارت تهیهکننده را جبران کنند. بنابراین تهیهکنندگان هر چقدر هم بگویند که نمیتوانند از بازیگرشان مراقبت کنند، به شخصه معتقد هستم با اتحاد و انسجامی که بین تهیهکنندگان است، میتوان سروسامان مشخصی به این صنف داد. البته یک تعداد بازیگر هم هستند که شاید به این تعهدات تن ندهند که در ادامه مسیر، مجبور میشوند همکاری کرده یا از عرصه خارج شوند.»
شرط اکران فیلمهای بازیگران ستارهدار | سهرابی درباره اکران فیلمهایی با حضور بازیگران ستارهدار هم گفته: «اگر ما فیلمی اکران کنیم که آن عامل قانونشکنش روی پرده تبلیغ شود و بهعنوان ابزار تبلیغاتی روی پوسترها و بیلبوردها برود، حساسیتها ضریب میگیرد لذا هر مدیری ترجیحش این است که با مراقبت و مدیریت، این کارها را پیش ببرد وگرنه به لحاظ مضمونی، هیچ فیلمی منجر به اتفاق عجیب و غریبی در جامعه نشده ولی مسائل و ملاحظات پیرامونی فیلمها، یک مدیر را در موقعیتی قرار میدهد که نتواند به آن چیزی که علاقه قلبیاش است، عمل کند.»
پیگیری پرونده سینماگران| سهرابی اعلام کرده که در یک سال اخیر مدام پیگیر پرونده سینماگران بوده است: «ما طی یک سال اخیر که برخی از سینماگران، درگیر بودند، مرتب پیگیر مسائل قضایی این افراد بودیم. خیلی از جلسات را در سازمان سینمایی، با نمایندگان تامالاختیار دادستانی کل کشور برگزار کردیم. بعضی از جلسات هم در قوه قضاییه یا دادستانی بود. طی این جلسات درباره تکتک پروندهها و افراد، صحبت شد و نامههای مختلفی در جهت حلوفصل مسائل و رفع سوء تفاهمات یا مشکلات به قوه قضاییه، مراجع ذیصلاح و مراجع امنیتی ارسال کردیم. به شما اطمینان میدهم سازمان سینمایی از تمام ظرفیتهای خود برای کمک به سینماگران استفاده کرد. در بسیاری از موارد موفق بود اما در برخی موارد هم متاسفانه جرم ارتکابی آنقدر محرز و عمیق بود که حلوفصل آن از عهده سازمان خارج بود.»
بازگشت با ابراز پشیمانی | او تاکید کرده بازیگرانی که از ایران خارج شدهاند هم در صورت ابراز پشیمانی میتوانند برگردند و ادامه دهند. سهرابی گفته: «به نظر من حتی الان هم برخی افرادی که رفتهاند، امکان اینکه با تدبیری مراقبت شوند و برگردند، وجود دارد مشروط بر آنکه اعلام کنند آن مسیری که طی شده، مسیر اعتقادی و قلبی نبوده و در اثر قرار گرفتن در موقعیت و جو خاصی رقم خورده است. برخی از افرادی که آن طرف هستند، چنانچه ابراز ندامت و پشیمانی کنند و از فعالیتهای قبلی دست بکشند و در جهت جبران رفتارهای خود تلاش کنند هنوز هم امکان پیگیری و رایزنی با مراجع تصمیمگیر فراهم است تا در صورت موافقت، به عرصه حرفهای ورود کرده و فعالیتشان را از سر بگیرند هر چند این مسیر یک مسیر سخت و پرپیچوخم است.»