زندهیاد علی حاتمی، سال 1366 زمان پخش سریال «هزار دستان» در مصاحبهای روی اهمیت تلویزیون به عنوان یک رسانه فراگیر تاکید کرده و گفته که مخاطبان سریالها برایش اهمیت بسیاری دارند. او گفته با وجود ساخت فیلمهای سینمایی مختلف، برای کارهایی که در تلویزیون میسازد، دقت و وسواس بیشتری قائل است. به بهانه سالروز درگذشت این هنرمند بزرگ، بخشی از گفتههایش را درباره تاثیر بسیار مهم تلویزیون مرور میکنیم.
به گزارش فیلمنیوز، علی حاتمی زمان پخش سریال «هزاردستان» در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرد و در گفتوگو با جمشید گرگین درباره اهمیت رسانه تلویزیون گفت.
حاتمی گفته بود: «کار تلویزیون مخاطب بیشتری دارد و تاثیرگذارتر است. به این دلیل که تعداد زیادی تماشاچی در آن واحد یک برنامه تلویزیونی را میبیند. حتی برای فیلم سینمایی باید بروند و فیلم را انتخاب کند و ممکن است بپسندند یا نپسندند اما برای سریال تلویزیونی در خانه خودشان نشستهاند و برنامه حاضر و آماده برایشان پخش میشود. این به لحاظ فرهنگی و هنری میتواند بسیار اثرگذار باشد.»
حاتمی تاکید کرده که برای ساخت یک اثر تلویزیونی نسبت به فیلمهای سینمایی انرژی بیشتری میگذارد. او گفته: «من وسواس و دقت بیشتری برای کارهایی که برای تلویزیون انجام میشود قائل هستم.»
او گفته مسئله سریالهای تلویزیونی در کشورهای غربی با ایران فرق میکند. چون مجموعههایی که آنها میسازند حالت پاورقی روزنامه را دارد اما او در «هزاردستان» کاملا وقت و انرژی زیادی گذاشته است.
حاتمی در بخش دیگری از صحبتهایش توضیح داده که منتقدان نمیتوانند آثارش را با هیچ سریالی در کشورهای مختلف دنیا مقایسه کنند و گفته: «من کارهایم بی الگوست. خوب یا بد شبیه هیچ کار دیگری نیست. پس تکلیف منتقدان با این کار معین و روشن نیست. یعنی میزانی در دستشان نیست که با کارهای مختلف جهان مقایسهاش کنند. چون ویژگی کار ایرانی را دارد.»
او درباره قصهپردازی این سریال هم توضیح داده: «در قصه پردازی هم به سبک قصههای ایرانی عمل کردهام. با اینکه میگویند قصه آشفتهگی دارد، باید بگویم این یک نوع تکنیک قصه نویسی شرقی است. اصلا ماهیت قصه هزاردستان مثل هزارویک شب است. به همین دلیل هم با هزار شروع شده یعنی هزار تا دستان هزار تا داستان.»
زندهیاد علی حاتمی 14 آذر سال 1375 از دنیا رفت و گنجینه بسیار ارزشمندی از آثارش را برای ما بر جا گذاشت.