جواد عزتی حالا دیگر یکی از مهمترین بازیگران آثار کمدی و جدی سینما است؛ بازیگر پرکاری که تا به حال چند نقش مهم در فیلمهای جدی و کمدی به ثبت رسانده و در شبکه نمایش خانگی هم قدرتش را به نمایش گذاشته است. عزتی سال 1387 به سینما وارد شد و تا سال 1402 که اولین فیلمش را بسازد مسیر مهمی را در عرصه بازیگری پیش گرفت. به بهانه حضور «تمساح خونی»؛ اولین فیلم عزتی در جشنواره چهلودوم، نگاهی داریم به بخشهای مهم کارنامه سینماییاش.
به گزارش فیلمنیوز، جواد عزتی از جمله بازیگرانی است که فعالیتش را از تلویزیون شروع کرد و دهه هشتاد در چند اثر مختلف بازی کرد؛ نقشهایی کوتاه و کمرنگ که بعضیهایشان حتی در خاطرمان نمانده است. او بعد از چند سال فعالیت در تلویزیون تازه اواخر دهه هشتاد به سینما قدم گذاشت.
شروع فعالیت در سینما | اولین مواجهه مخاطبان سینما با جواد عزتی به سال 1387 برمیگردد و یک نقش کوتاه اما بامزه در «طلا و مس» به کارگردانی همایون اسعدیان. عزتی را پیش از بازی در این فیلم، در چندین سریال دیده بودیم. گرچه نقشهای پررنگی نداشت اما چهرهاش به نسبت برای مخاطبان تلویزیونی آشنا بود. عزتی بعد از «طلا و مس» در دو فیلم »شور شیرین» به کارگردانی جواد اردکانی و «همهچی آرومه» به کارگردانی مصطفی منصوریار هم بازی کرد که دستاورد چندانی برایش نداشتند. فیلم «آفریقا» به کارگردانی هومن سیدی در سال 1389 اما وجهی دیگر از توانمندیاش را اثبات کرد. او در فیلم سیدی شوخطبعی و جدیتاش را بهطور توامان به نقش تزریق کرد و باعث شد یکی از شخصیتهای جذاب این فیلم شکل بگیرد. «آفریقا» اکران نشد اما در حافظه سینمادوستان جا گرفت.
پرکار و در مسیر شهرت | جواد عزتی اوایل دهه نود با چند اتفاق مهم در کارنامهاش روبهرو شد. «فرشتهها باهم میآیند» به کارگردانی حامد محمدی فرصتی در اختیار عزتی گذاشت تا یک نقش متفاوت بازی کند؛ نقش یک روحانی که صاحب سه فرزند میشود و مستأصل میماند. عزتی میدانست چطور نقش را بامزه بازی کند که نه در تضاد با شأن روحانی باشد و نه تبدیل به کلیشه شود. او در سال 91 و 92 شش فیلم بازی کرد که «فرشتهها باهم میآیند» مهمترینشان بود. در «ساکن طبقه وسط»، «شیار 143»، «کلاشینکف»، «همهچیز برای فروش» و «جابهجا» هم بازی کرد که بهرغم کوتاه بودن نقشها بازیاش به چشم آمد.
در اوج شهرت | بازی جواد عزتی در سریال «دردسرهای عظیم» به کارگردانی برزو نیکنژاد در سال 1393 به شهرت او در میان مخاطبان و سینماگران دامن زد و باعث شد با پیشنهادهای زیادی روبهرو شود. او بین سالهای 93 تا 96 در 13فیلم حاضر بود که عدد چشمگیری است. اینها غیر از سریالهایی است که عزتی در آنها حضور داشت. در این دوره که اوج درخشش عزتی محسوب میشود، شاهد فیلمها و نقشهای متنوعی از او هستیم. از یک سو در کمدیهای پرفروشی مثل «هزارپا»، «آینه بغل»، «اکسیدان»، «زاپاس» و «در مدت معلوم» توجه مخاطبان را به خودش جلب کرد و عامل موثری در فروش گیشه شد و از سوی دیگر در فیلمهای جدی مثل «ماجرای نیمروز»، «تنگه ابوقریب» و «لاتاری» توانست قدرت بازیگری خود را به رخ بکشد. عزتی سال 1395 برای بازی در «ماجرای نیمروز» نامزد سیمرغ شد. البته در این دوره فیلم ناموفقی مثل «خرگیوش» را هم داشت که موفقیتی نصیبش نشد.
تثبیت در نقطه اوج | عزتی از سال 1396 تا به حال در نقشهای مهمی بازی کرده و توانسته جایگاهش را به عنوان بازیگر قدرتمند آثار کمدی و جدی تثبیت کند. در این دوره به واسطه بازی در فیلمهای مهمی مثل «جهان با من برقص»، «شنای پروانه»، «خورشید»، «دوزیست»، «آتابای» و «جاندار» بازی کرد؛ فیلمهایی که باعث شدند وجوه جدیدی از بازی عزتی کشف شود. حضور عزتی در آثار کمدی کمرنگتر شد و جز «چهار انگشت» حامد محمدی در اثر دیگری بازی نکرد. اوج قدرتنمایی عزتی در این مقطع برای بازی در نقش مالک سریال «زخم کاری» بود. عزتی در این سریال وارد چالشی جدی شد و شخصیتی با لایههای مختلف خلق کرد. با این حال بعد از این موفقیت با اینکه انتظار میرفت در «مرد بازنده» مهدویان هم برگ برنده دیگری رو کند اما موفقیتی به دست نیاورد و حضورش در فصل دوم «زخم کاری» هم آوردهای برایش نداشت. عزتی در این دوره هم برای فیلم «آتابای» نامزد سیمرغ شد.
ورود به عرصه کارگردانی | جواد عزتی پس از سالها موفقیت در عرصه بازیگری و ثبت چند نقش مهم در کارنامه، بالاخره امسال تصمیم گرفت آستین بالا بزند و اولین قدم را برای کارگردانی بردارد. او با اینکه مدتها بود بیشتر در فیلمهای جدی نقشآفرینی میکرد اما برای فیلم اولش دست روی یک اثر کمدی گذاشت. عزتی از آنجایی که ید طولایی در ایفای نقشهای کمدی دارد، اصول ساخت فیلم کمدی را خوب آموخته و به همین دلیل هم تلاشهایش برای «تمساح خونی» کاملا جواب داده است. او از تمام تجربیاتی که در آثار کمدی به دست آورده در جهت ساخت یک کمدی قابلقبول استفاده کرده و به روابط علیومعلولی منطقی پایبند مانده است. یکی از نکات مهم اولین فیلم عزتی، به بازی انتخاب بازیگران برمیگردد. زوج عزتی و عباس جمشیدیفر موقعیتهای مهمی را رقم میزنند و توانستهاند بهخوبی از پس ایفای نقش در موقعیتهای کمدی «تمساح خونی» بربیایند.