بارها و بارها شاهد انتشار نامههای شکایتآمیز از سوی سازمانها و ارگانهای مختلف نسبت به سریالهای مختلف تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی بودهایم و حالا هم نوبت به «افعی تهران» رسیده. آموزشوپرورش از این سریال به خاطر واکنش آرمان بیانی به ناظم دوران مدرسهاش و همچنین تصویر کردن تنبیه بدنی دانشاموزان در دهه 60 در مدارس شکایت کرده و آن را هتکحرمت و اهانت به جایگاه این قشر فرهیخته دانسته است. آنهم درحالیکه پس از انتشار قسمت هشتم افعی تهران، بسیاری از مخاطبان با آرمان همذاتپنداری کرده و نوشته بودند که هنوز آسیب تحقیرهای دوران مدرسه از ذهنشان بیرون نرفته است.
به گزارش فیلمنیوز، در سالهای اخیر بارها و بارها شاهد اعتراض سازمانها و ارگانهای مختلف به سریالهای تلویزیونی و شبکه خانگی بودهایم بعضی از این شکایتها باعث شدهاند سریال در مقطعی کوتاه متوقف شود اما اکثر آنها به جایی نرسیدهاند. نگاهی داریم به اعتراضهای سازمانهای مختلف از سریالهای مهم تلویزیونی و شبکه خانگی.
افعی تهران | سامان مقدم | شاکی : آموزشوپرورش
ماجرای شکایت آموزشوپرورش از «افعی تهران» از جایی شروع شده که آرمان بیانی پیش ناظم دوران راهنماییاش، از کتکهایی صحبت به میان میآورد که از او خورده است. ناظم این برخوردها را کتمان میکند و میگوید همیشه با تنبیه بدنی مخالف بوده اما آرمان کوتاه نمیآید. مقابلش میایستد و میگوید نصف کتکهای زندگیاش را از او خورده و در ادامه هم تاکید میکند: «نمیشه آدم تو زندگیش هر گهی بخواد بخوره بعد چند سال بعد بزنه زیر همه چیز.» بعد به او پیشنهاد میدهد برای اینکه حسابشان صاف شود یکی در گوشش بزند اما این کار را نمیکند فقط وسط اتوبان و توی سرما، او را رها میکند و میرود. حالا آموزشوپرورش شکایتی تنظیم کرده که در آن آمده: «چندی پیش در یکی از سریالهای نمایش خانگی نسبت به این قشر فرهیخته، توهین و اهانت و هتک حرمتی صورت گرفته که این رفتار ناشایست موجب جریحه دار شدن احساسات عمومی جامعه به ویژه فرهنگیان شده است. جهت برخورد با این اقدام ناشایست و غیر اخلاقی نویسنده و کارگردان و عوامل سریال یاد شده، شکایت و اعلام جرم رسمی وزارت آموزش و پرورش به دادستان عمومی و انقلاب ارائه و توقف پخش سریال مورد اشاره و برخورد قانونی لازم تقاضا شده است.»
میخواهم زنده بمانم | شهرام شاهحسینی | شاکی : نیروی انتظامی
سریال «میخواهم زنده بمانم» به کارگردانی شهرام شاهحسینی هم پس از گذشت چند قسمت با اعتراض فراجا روبهرو شد و حتی به طور موقت از ادامه انتشار باز ماند. در این شکایت آمده بود که سریال تصویری تحریف شده از کمیته دهه شصت به نمایش گذاشته است و فردی فاسد را به عنوان یکی از عوامل اصلی این سازمان معرفی کرده. تا اینکه بالاخره اصلاحاتی به سریال وارد شد و شرط گذاشتند که فقط با اعمال این اصلاحات امکان انتشار ادامه آن وجود دارد. فیلیمو هم بیانیهای منتشر کرد و در آن آورد: « در دل سریال «میخواهم زنده بمانم»، اتفاقات و ماجراها تنها بر اساس ضرورتهای روایت داستانی ساخته و پرداخته شده است و این مجموعه قصد ندارد بستر تاریخی و وقایعی را که داستان در آن رخ میدهد بهطور کامل بازنمایی کند. اشارات صورت گرفته در مجموعه حاضر به سازمان «کمیته انقلاب اسلامی» تنها به ضرورت داستانی بوده و نافی خدمات این نهاد انقلابی نیست.» خلاصه اینکه ادامه سریال منتشر شد و به پایان رسید.
درحاشیه | مهران مدیری | شاکیان : سازمان نظام پزشکی و کانون وکلا
«درحاشیه» یکی از پرحاشیهترین سریالهای تلویزیونی بود و در زمان پخش با اعتراضهای مختلفی همراه شد. ماجرا درباره بیمارستانی بود که هیچیک از پزشکانش تخصص ویژهای نداشتند. مدیری قصد داشت در این کمدی تا حدی کاستیهای بخشهای درمانی را مورد نقد قرار دهد. همین شد که سازمان نظامپزشکی نامهای به رئیس صداوسیما نوشت و از اینکه سریال رابطه پزشک و بیمار را تخریب کرده گلایه کرد. از سوی دیگر وزیر بهداشت هم در نامهای به صداوسیما توضیح داد که تصویر کلی حاض از این سریال، باعث میشود مخاطبان به پزشکها و پرستارها اعتماد نکنند و اثری ناامیدکننده برجا خواهد گذاشت. بعد از جامعه پزشکی، نوبت به وکلای دادگستری رسید که نسبت به این سریال شکایت کنند. نامهای از سوی کانون وکلا به سازمان صداوسیما ارسال شد مبنی بر اینکه شخصیت علی اوجی به عنوان وکیل مهران مدیری در سریال «درحاشیه»، تصویر وکلا را زیر سوال برده و خواستار جلوگیری از ادامه هتکحرمت و حیثیت به جامعه وکلا در این سریال شد.
تنهایی لیلا | حسین لطیفی | شاکی : کانون وکلا
سریال «تنهایی لیلا» به کارگردانی حسین لطیفی هم جزو آثاری بود که در زمان پخش با شکایت وکلای دادگستری مواجه شد. بخشی از وکلای دادگستری نامهای برای رئیس صداوسیما نوشتند و تاکید کردند که در این سریال، وکلا با چهرهای وقیح و پلید به نمایش گذاشته شدهاند و اینطور القا میشود که آنها با ارتکاب جرم، سندسازی و اتهام پراکنی، به دنبال جلوه دادن قلب واقعیت هستند تا احقاق حق. محمدحسین لطیفی هم به این شکایت واکنش نشان داد و از کانون وکلا خواست اجازه دهند کار پیش برود و نتیجه را ببینند. چون به نظرشان بی انصافی است فقط با دیدن چند قسمت و صرفا از روی مصداقها، قضاوت کنند و دست به اعتراض بزنند. خلاصه سریال ادامه پیدا کرد و گلایهها هم به پایان رسید.
مرد هزار چهره | مهران مدیری | شاکی : اداره ثبت احوال
زمان پخش سریال «مرد هزار چهره» از تلویزیون، اداره کل ثبتاحوال استان فارس نسبت به تولید آن شکایت کرد. در این نامه شکایتآمیز، انتصاب شخصیت اصلی داستان به عنوان شخص کلاهبردار شیاد و متقلب در مجموعه ثبت احوال شیراز، ارائه فضای بی نظم و خارج از شان اداری در ثبت احوال شیراز و القای سوء استفاده از موقعیت شغلی توسط کارکنان اداره کل ثبت احوال شیراز و … مورد اعتراض قرار گرفته بود. جالبتر اینکه ثبت احوال استان فارس خواستار اعاده حیثیت و دریافت 21 میلیارد ریال به عنوان خسارت معنوی وارد شده به مجموعه ثبت احوال شیراز شده بود. البته این اعتراض هم به جایی نرسید و سریال ادامه پیدا کرد.