برای همه آنهایی که آثار تلویزیون را در دهه هفتاد به یاد میآورند، «ساعت خوش» اهمیت ویژهای دارد. مهران مدیری با جمع کردن یک تیم کاربلد و حرفهای این مجموعه آیتمی کمدی را ساخت و باعث شهرت بازیگران زیادی از جمله رضا عطاران، نصرالله رادش، سعید آقاخانی، ارژنگ امیرفضلی، نادر سلیمانی، حمید لولایی، یوسف صیادی و … شد؛ بازیگرانی که بسیاری از آنها توانستند بعدها از این شهرت استفاده کنند و در سینما و تلویزیون به جایگاه ویژهای برسند، بعضی دیگر در همان سطح باقی ماندند و عدهای هم مجالی برای رسیدن به جایگاههایی بالاتر به دست نیاوردند.
به گزارش فیلمنیوز، این روزها با انتشار اظهارنظرهایی از نصرالله رادش و ارژنگ امیرفضلی، خاطرات شیرین آن دوران برایمان زده شده است. به این بهانه در این پرونده نگاهی داریم به سرنوشت بازیگران مطرح ساعت خوش سیسال بعد از تولید آن.
مهران مدیری | مهران مدیری بعد از «ساعت خوش» به عنوان مهمترین کارگردان مجموعههای کمدی ایرانی فعالیتش را ادامه داد. او برای تلویزیون 16 اثر کمدی تولید کرد و خودش بازیگر اصلی همه آنها بود. در شبکه نمایش خانگی هم 6 سریال ساخت که در آنها هم به عنوان بازیگر حضورش را حفظ کرد. «پاورچین»، «شبهای برره»، «مرد هزارچهره»، «قهوه تلخ» و «هیولا» مهمترین آثار مدیری بعد از «ساعت خوش» بودند و خاطره خوشششان در ذهنها باقی مانده. مدیری کماکان حضورش را به عنوان بازیگر فیلمها و سریالهای مختلف هم حفظ کرد و حتی در آثاری مثل «درخت گردو»، «خاتون» و «پدر گواردیولا» ایفاگر نقشهای جدی هم شد. نوروز 1395 در برنامه «دورهمی» به عرصه اجرا هم قدم گذاشت و بعد از آن با ساخت اولین فیلم سینماییاش «ساعت پنج عصر»، کارگردانی سینما را هم تجربه کرد. فیلم دوم مدیری با نام «ساعت 6 صبح» هم در آستانه اکران قرار دارد. اجرای مسابقه «اسکار» جدیدترین فعالیت او به حساب میآید.
رضا عطاران | عطاران جزو بازیگرانی بود که به واسطه «ساعت خوش» به شهرت رسید. بعد از آن در 9 اثر تلویزیونی به عنوان بازیگر حضور داشت و چند سریال کمدی مهم در تلویزیون کارگردانی کرد؛ سریالهایی که هنوز هم جزو آثار موفق و پرمخاطب به حساب میایند. عطاران از سال 76 به سینما وارد شد و تا الان بیش از 40 فیلم بازی کرده و به عنوان یکی از عوامل موفقیت در فروش فیلمها به حساب میآید. عطاران در سینما سه فیلم سینمایی «خوابم میاد»، «ردکارپت» و «دراکولا» را ساخت؛ آثاری که برخلاف سریالهایش نتوانست مخاطبان زیادی را درگیر کند. او در کنار بازی در نقشهای کمدی، بارها در فیلمهای جدی هم ظاهر شد. «قرنطینه»، «دهلیز»، «آبنبات چوبی» و «روشن» از جمله آثار جدی او بود. عطاران برای بازی در فیلمهای «طبقه حساس» و «روشن» سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را گرفت و برای ساخت «خوابم میاد» هم برنده سیمرغ بهترین کارگردانی فیلم اول شد. او اخیرا با سریال «دفتر یادداشت» بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
نصرالله رادش | از میان بازیگران مجموعه «ساعت خوش»، نصرالله رادش یکی از محبوبترینها بود. بیشتر از همه در مرکز توجهها قرار داشت و عکسش بیشتر از همه روی صفحه اول روزنامهها بود. رادش اواخر دهه هفتاد با سریال «روزگار جوانی» مجددا جایگاه ویژهای به دست آورد و اوایل دهه هشتاد در «زیر آسمان شهر» هم نقشی مهم داشت. بعد از آن درست است که گهگاه با نقشهای مهم در سریالهایی مثل «باغ مظفر»، «مسافران» و «درحاشیه» کماکان با اتفاقهای مهمی در کارنامهاش روبهرو شد اما به نسبت خیلی از بازیگران ساعتخوش زیاد پرکار نبود و بخصوص این اواخر آثار قابل توجهی از خودش به جا نگذاشت. با این حال جزو بازیگرانی است که هنوز هم محبوبیتش را حفظ کرده است.
سعید آقاخانی | آقاخانی هم مثل رضا عطاران، یکی از اعضای تیمی بود که مهران مدیری برای مجموعه کمدی «پرواز 57 » انتخاب کرد و بعدتر با «ساعت خوش» به شهرت رسید. از ابتدای دهه 70 تا همین حالا نزدیک به 30 سریال و تلهفیلم بازی کرده. تا سال 88 حضور فعالی در سینما نداشت اما بعد از «بعدظهر سگی سگی» مصطفی کیایی به سینما بازگشت و تا الان 17 فیلم سینمایی بازی کرده است. کارنامه بازیگری سعید آقاخانی در سینما به قبل و بعد از بازی در فیلم سینمایی »خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد مؤتمن تقسیم میشود. او با ایفای یک نقش جدی مورد توجه قرار گرفت و سیمرغ بهترین بازیگری را به دست آورد. بعد از آن بود که در نقشهای جدی، از جمله «کامیون»، «بنفشه آفریقایی»، «قسم»، «خون شد» و … قدرت بازیگریاش را به نمایش گذاشت. آقاخانی چند سالی است به واسطه کارگردانی سریال کمدی «نون.خ» و نقش نورالدین خانزاده مورد توجه قرار دارد.
نادر سلیمانی | نادر سلیمانی به واسطه آیتم سعید و خاندایی در «ساعت خوش» به شهرت رسید و بعد از آن به عنوان کمدین در «نود شب»، «باغ مظفر»، «مرد هزارچهره» و … با مهران مدیری همکاری کرد و در سریالهای کمدی دیگری هم نقش داشت و حتی مدت زمان زیادی یکی از بازیگران برنامه عموپورنگ بود. سلیمانی در طول سالهای فعالیتش نقشهای جدی مختلفی در آثاری مثل «سنتوری»، «یه بوس کوچولو» و … بازی کرده بود اما تا قبل از اینکه در جشنواره چهلم فیلم فجر با فیلم «ضد» به میدان بیاید آنطور که باید نتوانسته بود توجهها را جلب کند. او در فیلم «ضد» در نقش سرحلقه منافقان به میدان آمد و با گریم و لباسی کاملا متفاوت شمایلی کاملا جدید از خودش به نمایش گذاشت. بازی او در این قالب جدید باعث شد سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در اختیارش قرار بگیرد. او در جشنواره چهلویکم فیلم فجر با فیلم «گلهای باوارده» بار دیگر تجربه جدیدی را تکرار کرد.
حمید لولایی | حمید لولایی هم جزو بازیگرانی بود که به واسطه همکاری با مهران مدیری و با «ساعت خوش» به مخاطبان معرفی شد. او بعدها در سریالهای کمدی مختلفی بازی کرد و با کاراکتر خشایار مستوفی در سریال «زیر آسمان شهر» به کارگردانی مهران غفوریان به شهرتی فراوان رسید. لولایی در سریالهای «خانهبهدوش» و «بزنگاه» به کارگردانی رضا عطاران هم در قالبی دیگر مورد توجه قرار گرفت و به بازیگر پرکاری در کمدیهای تلویزیونی بدل شد. او هنوز هم بازیگر پرکاری است و در شبکه نمایش خانگی هم دحضوری فعال دارد. لولایی در سال 1384 در فیلم «چند میگیری گریه کنی» به کارگردانی شاهد احمدلو نقشی به نسبت جدی بازی کرد که مورد توجه داوران جشنواره سیوچهارم قرار گرفت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نصیبش شد.
ارژنگ امیرفضلی | ارژنگ امیرفضلی علاوه بر اینکه جزو بازیگران «ساعت خوش» بود، یکی از نویسندگان مهم این مجموعه هم به حساب میآمد. حتی مهران مدیری در مصاحبهای که اخیرا مجددا وایرال شده از او به عنوان یکی از عوامل موفقیت «ساعت خوش» نام برده است. امیرفضلی هم بعد از «ساعت خوش» در سینما و تلویزیون ایفاگر نقشهای کمدی مختلفی شد. حتی در مجموعههایی مثل «گلهای 77»، «حرف تو حرف» و «این چند نفر» به کارگردانی مهران غفوریان جزو تیم نویسندگان بود. او از یک جایی به بعد بیشتر به سمتوسوی بازی در کمدیهای تجاری رفت و گرچه آثار موفقی هم در کارنامهاش برجا گذاشت اما به اندازه سایر بازیگران «ساعت خوش» شهرتش را حفظ نکرد. «پیشی میشی»، «لازانیا»، «شکلاتی»، «چهار اصفهانی در بغداد» و … جزو آثاری است که در دهه نود بازی کرده است.
رضا شفیعیجم | رضا شفیعیجم در مجموعه «ساعت خوش» ایفاگر نقش کاراکتر جذاب کارآگاه درک بود و بیشتر به این واسطه در ذهنها ماند. بعد از آن حضورش را در اثار دیگر مدیری از جمله «جایزه بزرگ»، «نقطهچین»، «شبهای برره»، «باغ مظفر» و … حفظ کرد و با نقشهای «قلمراد» و «بامشاد» بسیار مورد توجه قرار گرفت. او در «کوچه اقاقیا» و «ترش و شیرین» هم با رضا عطاران همکاری کرد و باز هم به موفقیت رسید. شفیعیجم تا اواخر دهه هشتاد بازیگر پرکاری در تلویزیون بود اما بعد از آن حضورش در سینما بیشتر شد و بخصوص در فیلمهای کمدی تجاری بازی میکرد. این اواخر در شبکه نمایش خانگی هم بازیگر پرکاری بود. شفیعیجم بازیگر محبوبی است اما خیلی وقتها در آثاری ظاهر شده که چندان موفقیتی برایش در پی نداشتهاند. بازی در «بهشت تبهکاران» مسعود جعفری جوزانی، جدیدترین فعالیت او در سینماست.
زنده یاد پوپک گلدره | پوپک گلدره با «ساعت خوش» به مخاطبان معرفی شد و بعد از آن در سریالهای دیگری مثل «سرزمین سبز»، «مروارید سرخ»، «روح مهربان» و … هم بازی کرد اما به واسطه نقشآفرینی در نقش اصلی سریال «دنیای شیرین دریا» به کارگردانی بهروز بقایی بازیاش بسیار مورد توجه قرار گرفت و در ذهنها ماند. او در سینما هم در فیلم «موج مرده» ابراهیم حاتمیکیا، «آخر بازی» همایون اسعدیان و «سیندرلا» به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام بازی کرد. آخرین فعالیت هنری او بازی در نقش اصلی سریال «نرگس» به کارگردانی سیروس مقدم بود. میشد با این سریال شهرت بسیار زیادی را تجربه کند اما اواسط تولید، براثر تصادف به کما رفت و نهایتا ستاره اسکندری با کسب اجازه از او و خانوادهاش بازی در این نقش را ادامه داد. گلدره فروردین 1385 از دنیا رفت.