با انتشار قسمت چهاردهم «جنگل آسفالت» به کارگردانی پژمان تیمورتاش، فصل اول این سریال در نقطهای جذاب و غافلگیرکننده به پایان رسید. حالا عوامل فیلم تصمیم دارند از 10 تیر ضبط فصل دوم را شروع کنند و این پروژه را در قالب یک اثر 25 قسمتی به سرانجام برسانند. «جنگل آسفالت» را میتوانیم یکی از آثار خوشساخت این اواخر بنامیم؛ سریالی برمبنای یک فیلمنامه جذاب، با بازیهای موفق که در نقطه پایان فصل اول توانست مخاطبانش را بهتزده کند.
به گزارش فیلمنیوز، پس از انتشار قسمت دوازدهم «جنگل آسفالت»، مخاطبان در فضای مجازی واکنشهای زیادی نسبت به آن داشتهاند. اکثر واکنشها مثبت است و خیلیها نوشتهاند از همین حالا منتظر ساخته شدن فصل جدید آن هستند. به بهانه پایان فصل یک، نگاهی داریم به ابعاد مختلف این سریال.
کارگردانی | بعد از انتشار قسمت اول «جنگل آسفالت» درباره آن نوشتیم که پژمان تیمورتاش این سریال را با پتانسیل خوبی شروع کرده و ابراز امیدواری کردیم که با همان قدرت پیش برود و در طول مسیر تغییری در استاندارد آن به وجود نیاید. سریال طبق پیشبینی روی یک الگوی مشخص پیش رفت، شخصیتها منطبق با زمینهچینی قبلی، درست و به اندازه معرفی شدند و از انتخاب لوکیشنها گرفته تا طراحی صحنه و گریم شخصیتها همگی در ارتباط با محتوا قرار داشتند. درواقع مجموع شرایط باعث شد در طول این 12 قسمت، با یک کل منسجم روبهرو باشیم که عناصر آن در بهترین حالت، یکدیگر را کامل میکردند. جدای از ماجراهای اصلی، خردهروایتها هم در جهت پیشبرد داستان، به طور منطقی کنار هم قرار گرفته بودند و میتوان از همه این موارد به کارگردانی موفق تیمورتاش در این سریال رسید.
فیلمنامه | در طول این چهارده قسمت، با اینکه همهچیز روندی منطقی داشت اما برخی نکات و رموز باعث میشد حس کنیم مسئلهای در جریان است که از آن بیخبریم. گهگاه بذرهایی در داستان کار گذاشته شده بود که میدانستیم باید در انتها به فاش شدن رازی کمک کند و همین اتفاق هم افتاد. حالا پس از دیدن قسمت پایانی سریال، میتوانیم درباره فیلمنامه آن صحیحتر اظهارنظر کنیم و با استناد به برخی موارد از دلایل موفقیت آن صحبت به میان آوریم. گرچه سریال در قسمتهای میانی تا حدودی از هیجان و جذابیت قسمتهای ابتدایی فاصله میگرفت اما نهایتا به نقطه قابلقبولی رسید. دلیل رفتار برخی شخصیتها در همین قسمت مشخص شد و سریال به نقطهای رسید که میتواند در فصل دوم به سمتوسوی دیگری برود.
بازیها | درباره بازی برخی بازیگران «جنگل آسفالت» بارها نوشتهایم و حتی دلایل موفقیت آنها را در باورپذیری نقشهایشان آنالیز کردهایم. به طور کلی میتوان گفت یکی از مهمترین دلایل موفقیت این سریال به ملموس بودن شخصیتهای آن برمیگردد. فرشته حسینی، امیر جعفری، مریلا زارعی، ریما رامینفر و مجید آقارضایی، بازی درخشانی از خود به نمایش گذاشتند. درباره بازی نوید محمدزاده در نقش پاشا، حالا بعد از تماشای قسمت پایانی بیشتر میشود اظهارنظر کرد. او به عنوان شخصیت اصلی سریال، ابتدا کمرنگ به نظر میرسد و رفتهرفته بیشتر وارد میدان میشود تا جایی که نهایتا به جایی میرسد که میبینیم همه عنان امور به نحوی در دستان اوست. این مرموز بودن و رفتارهای متضاد در نقش او باعث میشد به نسبت سایر بازیگران نتوانیم ارتباط درستی با او برقرار کنیم اما حالا که همهچیز رو شده، میتوانیم دلیل بازی متفاوتش را بفهمیم.
پایانبندی | تیمورتاش در قسمت دوازدهم «جنگل آسفالت» یکمرتبه بازی را برگرداند و به مخاطبانش رودستی اساسی زد. این اتفاق میتوانست باورناپذیر باشد و تمام معادلات را بهم بزند اما تمهیداتی که از پیش برای آن اندیشیده بود باعث شد چنین اتفاقی نیفتد و از مسیر منطق خارج نشود. ایده پایانبندی فصل یک «جنگل آسفالت» قابل تامل بود اما شاید میشد بهتر از این هم رقم بخورد. طبیعتا اگر چرخش داستان به دقیقه نود موکول نمیشد و همهچیز با آرامش بیشتری پیش میرفت، هم اطلاعات دقیقتری در اختیار مخاطبان قرار میگرفت، هم درک آن راحتتر میشد. برخی مخاطبان بعد از این قسمت، با وجود غافلگیری زیاد، نتوانسته بودند مسئله مهم موجود در آن را درک کنند و به طور طبیعی شاید با تأمل بیشتر روی پایانبندی، میشد از این آسیب جلوگیری کرد.
فصل اول «جنگل آسفالت» به کارگردانی پژمان تیمورتاش، جمعهها در پلتفرم نماوا منتشر میشد. فصل دوم سریال از ده تیر مقابل دوربین خواهد رفت.