امروز از پوستر فیلم جدید سعید سهیلی با نام «پول و پارتی» رونمایی شد؛ این فیلم با بازی ساعد سهیلی، پردیس احمدیه، امیر جعفری، هادی کاظمی و … کمدی رمانتیکی است که از 3 مرداد روی پرده سینماها خواهد رفت. سهیلی از جمله کارگردانهایی است که در آثار کمدیاش با مسائل روز جامعه و سیاست شوخی میکند و از این جهت آثارش با استقبال خوبی روبهرو میشوند. این اواخر با ساخت سهگانه «گشت ارشاد» موفق شد مخاطبان زیادی را به سینماها بیاورد و حالا هم به نظر میرسد «پول و پارتی» در فصل تابستان، به یکی از گزینههای پرفروش سینماها تبدیل شود.
به گزارش فیلمنیوز، درحال حاضر «تمساح خونی» و «تگزاس3» به عنوان پرفروشترین فیلمهای کمدی امسال معرفی شدهاند. حالا با شروع اکران «پول و پارتی» به احتمال زیاد، بخش مهمی از توجهها به سمت این فیلم خواهد رفت و از همین حالا میتوانیم آن را یکی از کمدیهای موفق گیشه در تابستان بدانیم. به بهانه رونمایی از پوستر این فیلم و شروع اکران آن از روز چهارشنبه 3 مرداد، نگاهی داریم به جایگاه اثار کمدی این کارگردان در جدول فروش سینماها.
چارچنگولی | 1387 | جایگاه در جدول اکران : اول
در سال 1387 سهید سهیلی فیلم «چارچنگولی» را با همراهی زوج جواد رضویان و رضا شفیعیجم کارگردانی کرد. داستان موقعیتی عجیب و بامزه را به تصویر میکشید و به این پرسش پاسخ میداد که اگر دو نفر با طرز فکر کاملا متفاوت مجبور باشند مدام کنار هم زندگی کنند چه وضعیتی پیش خواهد آمد. ماجرا درباره برادر دوقلویی بود که از یک دست بهم متصل بودند و افکارشان صدوهشتاددرجه باهم متفاوت بود. آنها ناچار بودند به زندگی کنار هم تن بدهند و به مکانهایی قدم بگذارند که باب طبعشان نیست. این ایده اصلی موقعیتهای جذابی میساخت اما نکته مهم این بود که از سطح یک کمدی سرگرمکننده صرف فراتر میرفت. درواقع روی این مسئله تاکید داشت که عقاید نمیتوانند موروثی منتقل شوند و حتی دو برادر که بهم وصلند هم میتوانند تفکراتی مجزا داشته باشند. این فیلم سال 1387 اکران شد و با متوسط قیمت بلیت هزاروسیصد تومانی توانست پای حدود یک میلیون و 400 مخاطب را به سینماها باز کند. فروش کلی «چارچنگولی» یک میلیارد و 900 میلیون تومان بود و در جدول فروش سال 1387 در جایگاه اول قرار گرفت.
ازدواج در وقت اضافه | 1388 | جایگاه در جدول اکران : بیستم
یک سال پس از موفقیت فیلم «چارچنگولی»، سهیلی تصمیم به ساخت کمدی دیگری به اسم «ازدواج در وقت اضافه» گرفت. جمشید هاشمپور، ماهایا پطروسیان، مجید صالحی، علی صادقی و … از جمله بازیگران این فیلم بودند. با وجود اینکه انتظار میرفت پیرو استقبال از فیلم قبلی، اینبار هم مخاطبان از کمدی سهیلی استقبال کنند اما در زمان اکرانش در سال 1389 موفقیتی به دست نیاورد. این فیلم با متوسط قیمت بلیت 2 هزار تومانی، فقط حدود 200 هزار مخاطب داشت و فروش آن به 406 میلیون تومان رسید. در جدول فروش سال 1389، «ازدواج در وقت اضافه» در رتبه بیستم جدول قرار گرفت.
گشت ارشاد | 1390 | جایگاه در جدول اکران : توقیف در حین نمایش
سعید سهیلی سال 1390 تصمیم گرفت با پدیده گشت ارشاد شوخی کند و این مسئله برای همه عجیب به نظر میرسید. فیلم «گشت ارشاد» داستان سه جوان را روایت میکرد که با استفاده از ماشین گشت، در حال تلکهکردن مردم هستند. یکی از موقعیتهایی که گشت ارشاد را تبدیل به فیلمی محبوب برای برخی مخاطبان کرد، شوخیهای به قاعده بود. قرار گرفتن در لباس گشت ارشاد میتوانست سوژه را لوث کند اما سهیلی تا حد امکان اجازه نداد و فیلمش معقول بود. این فیلم نوروز سال 91 روی پرده رفت و پس از شش روز اکران به دلیل مخالفت انصار حزبالله توقیف شد. پس از مدتی علیرضا سجادپور، مدیر وقت نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد از اکران محدود گشت ارشاد خبر داد. با اینحال کمی بعد گشت ارشاد ابتدا در شهرستانها متوقف شد و نمایش آن در تهران هم پس از چندهفته به پایان رسید. در همین مدت گشت ارشاد بیش از یک میلیارد و 500میلیون تومان فروخت و حدود 80هزار مخاطب داشت.
گشت ارشاد2 | 1395 | جایگاه در جدول اکران : سوم
خاطره تلخی از «گشت ارشاد» در ذهن سعید سهیلی باقی ماند. فیلمش نوروز 91 به پرده آمد اما درحالیکه گیشهاش داغ بود، خیلی زود توقیف شد. بعد از آن سهیلی سراغ فیلم تلخ «کلاشینکف» رفت که به خاطر داشتن رضا عطاران فروش معقولی نصیبش شد. سال 1395 سهیلی مجددا سراغ این سوژه رفت و «گشت 2» را ساخت. «گشت 2» لحنی تند داشت اما قصهاش فاقد یکپارچگی بود و بیشتر تمرکز فیلم روی شوخیهای منشوری بود با این حال به مذاق مخاطبان خوش آمد و در گیشه به آن روی خوش نشان دادند. «گشت 2» ،بیش از 20میلیارد تومان فروخت و تبدیل به یکی از موفقترین فیلمهای سال در گیشه شد. این فیلم بعد از «نهنگ عنبر2» و «آینه بغل»، سومین فیلم پرفروش سینماها بود.
گشت ارشاد 3 |1399 | جایگاه در جدول اکران : دوم
سال 1399 سعید سهیلی سراغ ساخت قسمت سوم «گشت ارشاد» رفت و آبان سال 1400 آن را روی پرده برد. در این فیلم امیر جعفری جایگزین حمید فرخنژاد شد و به طور کلی فضای فیلم با آنچه در دو قسمت قبل شاهد بودیم تفاوتهایی داشت. با این حال کماکان پر از شوخیها و تکههای سیاسی بود و از این جهت مخاطبان استقبال خوبی از قسمت سوم آن کردند. «گشت ارشاد3» با متوسط بلیت 20 هزار تومانی، یک میلیون و 900 هزار تماشاگر داشت. این فیلم نهایتا 42 میلیارد تومان فروخت و در جدول فروش سال 1400 سینماها جایگاه دوم را پس از فیلم کمدی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی به دست آورد. «دینامیت» با 2میلیون و 500 هزار مخاطب، 58 میلیارد تومان فروخته بود.