تئاتر حماسی-موزیکال «نبرد رستم و سهراب» به کارگردانی حسین پارسایی، اقتباسی جدید از این قصهی مشهور شاهنامه فردوسی به حساب میآید؛ یک پروژه عظیم تئاتری که با حضور ستارههای سینما و موسیقی، احساسات مخاطبانش را برمیانگیزد. امیر آقایی، الناز شاکردوست، بانیپال شومون، پردیس احمدیه، سینا مهراد و … جزو بازیگران اصلی این نمایش عظیم هستند.
به گزارش فیلمنیوز، بخشی از جذابیت نمایش به بازی و اجرای علی زند وکیلی برمیگردد؛ خواننده محبوب پاپ – سنتی که علاوه بر اجرای موسیقی، نقش مهمی را هم در این نمایش به عهده دارد. درباره حضور این خواننده محبوب در نمایش «نبرد رستم و سهراب» به زودی خواهیم نوشت. در این پرونده مروری داریم بر بازی بازیگران اصلی .
امیر آقایی | رستم
امیر آقایی از اواسط دهه هفتاد به عنوان یک بازیگر تئاتر، فعالیت زیادی در این عرصه داشت و تازه سال 1379 با بازی در فیلم «ارتفاع پست» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، برای اولینبار مقابل دوربین رفت. در این سه دهه اثار بسیار مهمی در کارنامهاش برجا گذاشت و حالا در نمایش «نبرد رستم و سهراب»، بار دیگر در نقش رستم، با بازی پرابهت و جسورانهاش، شمایلی باورپذیر و ملموس از این شخصیت مشهور شاهنامه برجا گذاشت. آقایی نقش رستم را در دو مقطع پیش و پس از مرگ سهراب بازی کرد و به طبع آن، در بخش پیش از مرگ سهراب، در جایگاه یک جنگجوی دلیر و نترس قرار گرفت که هیچکس توان مقابله با او را ندارد و در بخش پس از مرگ سهراب، در جدال با درون خودش، مردی درمانده و در خود فرو رفته را به نمایش میگذارد که در مواجهه با عذاب وجدان و روان پلید، نمیتواند قدم از قدم بردارد. بزرگترین ویژگی بازی «آقایی» ارائه تصویری ملموس از جهان پهلوان شاهنامه است. تصویری که مخاطب در هر دو مقطع او را میپذیرد و همگامش میشود.
سینا مهراد | سهراب
سینا مهراد از زمان به شهرت رسیدن تا به امروز توانسته مسیرش را به درستی و هوشمندانه جلو برود از فرصتهایی که به دست میآورد به بهترین شکل ممکن بهره ببرد و خودش را در مرکز توجهها قرار دهد. او در نمایش «نبرد رستم و سهراب»، ایفاگر یکی از محبوبترین کاراکترهای شاهنامه شد و در قامت سهراب روی صحنه رفت. مهراد با اینکه تجربهای در نمایش نداشت اما شمایلی باورپذیر از سهراب پیش رویمان گذاشت. مصاف او با امیر آقایی در صحنه نبرد رستم و سهراب، پرتنش و ملموس پیش رفت و ضعفی در بازی او دیده نمیشد. مهراد در نهایت از پس چالشی که با آن مواجه شده به سلامت بیرون میآید و نشان میدهد که بی جهت به او برای ایفای این نقش اعتماد نشده است. به نظر میرسد با شروع نقشافرینی در تئاتر، حالا دیگر بیشتر از اینها شاهد حضورش در این عرصه باشیم.
بانیپال شومون | آکومنه
یکی از درخشانترین بازیگران نمایش «نبرد رستم و سهراب» بدون شک بانیپال شومون است؛ بازیگری که در تئاتر جایگاهی ویژه دارد و در سالهای اخیر، ایفاگر نقشهای مهمی در سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی شده است. شومون علاوه بر قدرت بازیگری، صدای بسیار رسا و با تحکمی دارد و تبحرش در موسیقی هم به کمکش آمده است تا در این نمایش، اجرای چشمگیری داشته باشد. او نقش «آکومنه» را در شاهنامه دارد و روان پلید و سیاه رستم به حساب میآید. تمام مدت او را به خاطر قتل سهراب، سرزنش میکند و یک لحظه هم آرامش نمیگذارد. برای این آزار و اذیت، یک روش ثابت هم ندارد. حرکتش روی صحنه زیاد است، مدام صدایش را بالا میبرد، غر میزند، دعوا میکند و حتی آواز میخواند. مجموعهی این شرایط باعث میشود به درون ناآرام رستم پی ببریم. شومون سال گذشته در کنسرت نمایش هفت خان اسفندیار هم روی صحنه رفته بود.
پردیس احمدیه | گردآفرید
پردیس احمدیه از دهه نود وارد عرصه بازیگری شد و علاوه بر فیلمهای سینمایی و سریالهای شبکه نمایش خانگی تجربه بازی در نمایشهای «کشتن کفتر چاهی» و «ناتمام» را هم داشت. حالا در نمایش «نبرد رستم و سهراب»، در شمایلی متفاوت روی صحنه حاضر شده است. به نسبت سایرین، نقش پردیس احمدیه کوتاهتر است اما او هم به عنوان بازیگری که تجربه کمی در تئاتر دارد، کاراکتر «گردآفرید» را قدرتنمند روی صحنه برد. او در این نمایش باید دو وجه یک دختر را به درستی ایفا میکرد. یکی وجه سلحشوری و دیگری وجه عاشق پیشگی. احمدیه در اولین رویارویش با مخاطب باید روی سلحشوری و جنگاوری گردآفرید را بازآفرینی میکرد که با یک تحلیل درست و آنالیز دقیق موقعیت کاراکتر از پس این مهم به خوبی برمیآید. در گام بعدی او میبایست وجه دخترانه «گردآفرید» را عیان میکرد. احمدیه در این بخش هم به درستی از این مرز عبور میکند و کاراکتر را در این مقطع از نمایش با مخاطب همراه میکند.
الناز شاکردوست | تهمینه
الناز شاکردوست هم از جمله بازیگرانی است که فعالیتش را از تئاتر شروع کرده و اوایل دهه هشتاد با بازی در فیلم «گل یخ» وارد سینما شد. او به عنوان یکی از بازیگران پرکار سینما، از اوایل دهه نود تا حدی از فضای آثار قبلیاش فاصله گرفت و صرفا مقابل دوربین کارگردانهایی شناختهشده برای ایفای نقشهایی پرچالش رفت. شاکردوست در این مدت یک سیمرغ گرفت و چندبار نامزد دریافت سیمرغ شد. در سالهای اخیر چندباری در عرصه تئاتر فعالیت کرده اما نقش تهمینه در «نبرد رستم و سهراب»، یکی از مهمترین نقشهایی است که در تئاتر از او دیدهایم. با گریم و لباسی متفاوت به میدان میآید و سعی میکند از یک سو در جایگاه همسر رستم، قوی به نظر برسد و از سوی دیگر، برای شکلگیری درست درام، ظرافتهای زنانه و مادرانه را هم به نقشش وارد کند. او در نقطه منتهی به نبرد رستم و سهراب، با لباسی سیاه به میدان میآید و شمایی از سوگواری مادرانه را به نمایش میگذارد.
«نبرد رستم و سهراب» به کارگردانی حسین پارسایی با بازی امیر آقایی، الناز شاکردوست، بانیپال شومون، پردیس احمدیه، سینا مهراد، امیررضا دلاوری، سیامک صفری و … تا پایان شهریور، هرشب ساعت 20:30 در در استادیوم بینالمللی تنیس مجموعه ورزشی انقلاب روی صحنه میرود.