رونق تولیدات شبکه نمایش خانگی و ساخت سریالهای متنوع در این عرصه موجب شد تا مخاطبانی که سالها پای ماهواره به تماشای سریالهای کلمبیایی و ترکیهای مینشستند، آرام آرام به سمت تولیدات ایرانی متمایل شوند، اتفاق شگرفی که انگار مسولین تصمیم گیرنده شبکه خانگی قدر آن را زیاد نمیدانند چراکه با سنگاندازیهای خود عملا شرایط را برای بازگشت مخاطبان به مسیر قبلی مهیا میکنند ، مثل بزنگاه کنونی که با ایجاد مشکلاتی در سر راه انتشار سریال «تاسیان»، شرایط را برای دیده شدن سریال پر از جعل و تحریف «معاویه» هموار کردهاند.
به گزارش فیلمنیوز، در روزگاری که تلویزیون عملا به خاطر تولیدات ضعیف و اکثر سفارشی توان جذب مخاطب را از دست داده، زیر مجموعه این رسانه یعنی «ساترا» هم با سنگاندازیهای متعدد خود برای تولیدات خانگی عملا در حال تضعیف شبکه خانگی است. در همین زمینه رسانه «فیلیموشات» با انتشار یادداشتی به تحلیل این مساله پرداخته است. در این یادداشت آمده است :
سالهای گذشته، نفوذ فرهنگی با رشد قارچگونه شبکههای ماهوارهای و پخش سریالهای ترکیهای و کلمبیایی به اوج خود رسیده بود. این موج گسترده چنان پیش رفته بود که حتی صدای تولیدکنندگان آن سوی آبها نیز از حجم تولیدات بیدر و پیکر این محتواها بلند شده بود. فیلمها و سریالهایی که هویت ملی، فرهنگ، تاریخ و مذهب ما را نشانه گرفته بودند، در حالی که مدیران، هنرمندان و مسئولان فرهنگی در خوابی عمیق فرو رفته بودند و به تولید سالانه چند فیلم و سریال تلویزیونی دل خوش کرده بودند.

مقابله با چنین هجمهای، که نفوذ آن تا نسلهای آینده نیز امتداد دارد، مستلزم درک ابزارهای جدید و بهرهگیری از تکنولوژی روز است؛ امری که درک آن زمانبر بود. اکنون که ابزارهای لازم فراهم شده و هنرمندان متعهد نیز پای کار آمدهاند، برخی نهادها و مسئولان، با سنگاندازی و تسویهحسابهای حزبی و سیاسی، مانع تولیدات فرهنگی مؤثر میشوند. گویا فراموش کردهاند که با متوقف کردن سریالهایی همچون «تاسیان»، «خاتون»، «جیران» و «آبان»، نمیتوان انتظار داشت که مخاطب با نامههای دستوری پای سریالهای ضعیف تلویزیون بنشیند.اگر تاسیان را از آنها بگیرید باید منتظر باشید تا مخاطب با تماشای سریال پر از جعلیات و سراسر دروغ معاویه وقت خودش را پر کند. انتخاب با مسئولانی است که خودشان را به خواب زدهاند.
سریال «معاویه» یکی از تولیدات کشور عربستان است که با تحریف تاریخ اسلام سعی در نشان دادن چهرهای متفاوت و مثبت از شخصیتی منفور دارد که در طول سالهای عمر خود همواره خیانتهای بسیاری به خاندان اهل بیت کرده و چهره منفوری نزد مسلمانان است. چنین سریالی حالا با تبلیغات گسترده در حالی در حال پخش است که «ساترا» که خود را یک نهاد تنظیمگر میداند، به جای آنکه از تولیدات داخلی حمایت کند و کاری کند که تولیدات فاخری چون «تاسیان» بهراحتی در دسترس قرار بگیرند، با سنگاندازیهای خود راه را برای تماشای این سریال میبندد تا در مقابل، سریال مجعول و بدون هویتی همچون «معاویه» بتواند در داخل نفوذ کند. حال آنکه ساترا حتی با یک نامه دستوری جلوی پخش آن را از سکوهای نمایش خانگی بگیرد. مگر نه آنکه امروز راههای رسیدن به تماشای یک اثر فراتر از پلتفرمهای نمایش خانگی است؟

دیگر دهه شصت نیست که بتوان با یک سریال همچون «سالهای دور از خانه»، توجه کل کشور را جلب کرد. اگر جایگزین مناسبی ارائه نشود، مخاطب به سراغ گزینههای دیگر، حتی آثاری پر از تحریف و جعلیات، خواهد رفت. عدم سرمایهگذاری در تولیدات فرهنگی قوی و جذاب، زمینه را برای ترویج الگوهای نادرست باز خواهد کرد. رسانه، ابزاری قدرتمند در شکلدهی به هویت اجتماعی و فرهنگی یک جامعه است و نادیده گرفتن آن، پیامدهای جبرانناپذیری خواهد داشت.
باید پذیرفت که در دنیای امروز، رقابت فرهنگی بسیار پیچیدهتر از گذشته شده است. مخاطبان دیگر محدود به یک یا دو شبکه ملی نیستند و بهراحتی به محتوای متنوع داخلی و خارجی دسترسی دارند. در چنین فضایی، تولیدات فرهنگی باید هم از لحاظ کیفی و هم محتوایی، در سطحی باشند که بتوانند مخاطب را جذب کرده و او را درگیر کنند. تنها با تکرار الگوهای قدیمی و بدون توجه به تغییرات ذائقه مخاطب، نمیتوان در این میدان رقابت پیروز شد.
انتخاب با مسئولانی است که خود را به خواب زدهاند و از واقعیتهای فرهنگی و رسانهای امروز غافل ماندهاند. اگر امروز در این میدان قدم نگذارند و تولیدات قوی و درخور شأن جامعه را حمایت نکنند، فردا دیگر فرصتی برای اصلاح نخواهند داشت. اگر تاسیان را از آنها بگیرید باید منتظر باشید تا مخاطب با تماشای سریال پر از جعلیات و سراسر دروغ معاویه وقت خودش را پر کند. انتخاب با مسئولانی است که خودشان را به خواب زدهاند.
تو هم از فیلیمو یاد گرفتی بچه؟ برو پی کارت مگه بچه دو ساله هستیم مغالطه میکنی؟!
اگر انصاف داری و شما خودت رو به خواب نزدی،این نظر رو هم منتشر کن
دیدن امثال تاسیان و آبان قطعا از معاویه مخرب تره.. ما هم مشتاقیم این پلتفرم ها یک بار هم که شده آمار بیننده سریال های مکش مرگ ماشون رو اعلام کنند، امری که از سال ۱۴۰۰ اتفاق نیافتاده،بلکه واقعیت معلوم بشه، فعلا تنها آمار قابل استناد آمار مرکز متای دانشگاه امام صادق هست که ماهانه منتشر میشه، طبق این آمار هیچ سریال نمایش خانگی در سالی که گذشت از ۱۷ درصد بیننده فراتر نرفته ضمن اینکه طبق آخرین نظرسنجی همین مرکز، مخاطب ماهواره هم نسبت به سال ۱۴۰۰ ، پنج درصد رشد داشته
بعد مرتب دم از مبارزه با تهاجم فرهنگی کشاندن مردم به رسانهها ی داخلی میزنن
تیتر شما هیچی از بی ارزشی و بی محتوایی تاسیان کم نمی کنه . یک سریال که چیزی جز عادی سازی گناه و روابط و … نداره و کم از سریال دروغ معاویه هم نداره . اینقدر رسانه های تصویری بی درو پیکر شده که هرکسی با یک عده زن بی حجاب و مشروب خوری و پارتی و … هر آشغالی رو به خورد مردم میده . از سریال های ترکی بدتر شدن .
کو گوش شنوا سر خود را زیر برف کرده اند فکر میکنند مثل دهه ۶۰ و مردم نه دسترسی به اینترنت دارن و نه شبکه های مجازی و مردم چشم و گوش بسته هستند هنوز که به هر کاری وادارشان کنن
تصویری که از سریال معاویه گذاشتین تصویر معاویه نیست. بلکه تصویرسازی عربها از امام علی هست
بهتر بود واسه تبلیغ سریال های بومی بقیه رو تخریب نکنیم و مثال نزنیم تا کی حسادت به بقیه سرمون تو کارمون بود وضع این نبود
از دشمنان برند شکایت به دوستان
چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم
اگر رسانه، بخصوص رسانه تصویری را موثر بر فرهنگ جامعه بدانیم، رسالت هنرمند تصحیح اشکالات و تاکید بر داشته های ارزشمند فرهنگی است.
اگر دیگران با جعل تاریخ و تطهیر معاویه قصد شبهه افکنی در اذهان مسلمانان را دارند و با هدف تاثیر فرهنگی بر مخاطب چنین فضایی را ایجاد کرده اند. حریف این شکل دشمنی کیست؟ سریالهای تاسیان دنبال چه هستند؟ و چه تاثیری از آن می توان بر فرهنگ جامعه تصور نمود؟ تطهیر ساواک؟!!! خوب چرا باید از ترس تطهیر معاویه توسط دیگران به چاه تطهیر ساواک توسط دوستان بیفتیم؟
گذشته از این، اصولاً بر اساس چه استدلالی همانگونه که نویسنده متن فوق عنوان نموده دهه شصت نیست که با یک سریال مردم اکتفا کنند، پس این چه استدلالی است که اگر جامعه تاسیان نگاه کرد، سریال معاویه نگاه نخواهد کرد.
واقعاً دردشون چیه؟