تیم فوتبال پرسپولیس شامگاه پنجشنبه 28 اردیبهشتماه قهرمانی خود در بیست و دومین دوره لیگ برتر را مسجل کرد تا برای پانزدهمین بار این عنوان را در لیگهای سراسری ایران از آن خودش کند، در همه این سالها بازیکنهایی از این تیم پا به دنیای سینما و حرفه بازیگری گذاشتند از کاپیتان عزیز اصلی تا علی انصاریان و پژمان جمشیدی که در حال حاضر یکی از محبوبترین و پولسازترین بازیگرهای حال حاضر سینمای ایران است. این گزارش مروری دارد بر عملکرد آنها در عرصه بازیگری.
به گزارش فیلمنیوز، به بهانه قهرمانی پرسپولیس در بیست و دومین دوره لیگ برتر سراغ بازیکنانی از این تیم رفتیم که به نحوی مسیرشان به سمت سینما و دنیای بازیگری کج شد. برخی فعالیتشان به یکی ، دو فیلم محدود شد و برخی دیگر مثل علی انصاریان و پژمان جمشیدی بازیگری را به شکل حرفهای ادامه دادند. در این گزارش مروری داریم بر کارنامه سینمایی پرسپولیسیهایی که بازیگر شدند. البته به این فهرست میشد علی پروین و حمید استیلی را هم اضافه کرد اما از آنجاییکه آنها در فیلم «فوتبالیستها»در نقش خودشان حاضر شدند و فعالیتشان محدود به همین یک فیلم شد، در این گزارش به تشریح فعالیت سینمایی آنها نپرداختیم.
عزیر اصلی | 8 فیلم سینمایی
عزیر اصلی اولین دروازه بان پرسپولیسیها یکی از پیشگامان حضور فوتبالیستها در عرصه بازیگری است. او زمانی که درتیم فوتبال «شاهین» توپ میزد وارد کار بازیگری شد و در سال 1345 اولین فیلم خود را بازی کرد. دروازهبان آن سالهای شاهین در همان سال اول ورودش به سینما با نامدارترین کارگردان سینمای ایران در دهه 40 یعنی ساموئل خاچکیان دو فیلم «خداحافظ تهران» و «بی عشق هرگز» را کار کرد و در کنار آنها در فیلم «مامور دو جانبه» هم به ایفای نقش پرداخت. بعد از بازی در این سه فیلم عزیز اصلی به مدت دوسال بازیگری را کنار گذاشت و از سال 47 درست همزمان با حضور در باشگاه پرسپولیس به عرصه بازیگری بازگشت. او در حدفاصل سالهای 47 تا 50 در 5 فیلم سینمایی دیگر هم به ایفای نقش پرداخت که آخرین کارش با نام «فاتحین صحرا» در سال 1350 روی پرده سینماها رفت. عزیز اصلی بعد از این فیلم ها حرفه بازیگری کنارهگیری کرد.
محراب شاهرخی | 1 فیلم سینمایی
محراب شاهرخی معروف به مروارید سیاه پرسپولیس درسالهایی که فوتبال بازی میکرد، جذب سینما شد. او سال 1354 از پرسپولیس جدا شد و در حالیکه در تیم شاهین توپ میزد توسط فرزان دلجو و محمد مجاهد برای بازی در فیلم «علفهای هرز» دعوت به کار شد. این فیلم اولین و البته آخرین تجربه بازیگری عمو محراب است. او در فیلم «علفهای هرز» با فرزان دلجو، آیلین ویگن و جلال پیشواییان همبازی بود. شاهرخی بعد از بازی در این فیلم از سوی سرمربی تیمش مورد توبیخ قرار گرفت و بعد از آن دیگر به دنیای سینما و بازیگری نزدیک نشد.
احمد رضا عابدزاده | 1 فیلم سینمایی
کاپیتان و دروازهبان محبوب سرخها در دهه هفتاد در اواخر سالهای حضورش درعرصه فوتبال به عنوان بازیکن گریزی به دنیای بازیگری زد که ماحصل این ماجراجویی بازی در فیلمی با نام «ازدواج غیابی» بود . این فیلم به کارگردانی کاظم معصومی وارد مرحله تولید شد، اما در میانه راه تولید معصومی با عابدزاده دچار اختلاف شدید شد. اختلاف آنها به قدری بالا گرفت که معصومی مجبور به کنارهگیری از پروژه شد و سید محسن وزیری تهیهکنده فیلم در نهایت کار را به سرانجام رساند. «ازدواج غیابی» بدون داشتن نام کارگردان در تیتراژ و مواد تبلیغی روی پرده رفت و با وجود اینکه از حضور احمد رضا عابدزاده بهره بوده در گیشه شکست خورد. بعد از این فیلم عابدزاده برای همیشه دور بازیگری را خط کشید.
بهروز رهبری فرد | 1 سریال تلویزیونی و 1 سریال خانگی
بهروز رهبری فرد یکی دیگر از کاپیتانهای پرسپولیس است که پا به دنیای بازیگری گذاشته است. رهبری فرد نخستین بار در سریال «پژمان» کار بازیگری را تجربه کرد. او در این سریال نقش فوتبالیستی به نام «بهروز رهبری فرد» را برعهده داشت. کاپیتان سرخهای در ساهای ابتدایی دهه هشتاد بعد از بازی در سریال «پژمان» برای حضور در فیلم یا سریال دیگری دعوت به کار نشد تا سال 1400 که پیمان قاسمخانی سریال شبکه خانگی «روزی روزگاری مریخ» را جلوی دوربین برد. قاسمخانی که نویسنده سریال پژمان بود در اینجا از رهبری فرد دعوت کرد تا در سریال جدیدش بازی کند. او در این سریال در دو نقش بازی کرد یکی نقش «اسی خالدرا» و دیگری «ادی». رهبریفرد در ایفای هر دو نقش تا حد زیادی موفق بود. تا به اینجا سریالهای «پژمان» و «روزی روزگاری مریخ» تنها تجربههای بازیگری رهبری فرد به حساب میآیند.
علی انصاریان | 19 تله فیلم ، 5 سریال تلویزیونی ، 1 سریال خانگی و 9 فیلم سینمایی
دوره بازیگری علی انصاریان را باید به دو دوره تقسیم کرد. دوره اول به سالهایی برمیگردد که همچنان به عنوان فوتبالیست فعالیت میکرد. او در آن سالها به عنوان بازیگر مهمان در چند کمدی شبانه از جمله «زیر آسمان شهر» و «نقطه چین» بازی کرد. دوره دوم حضور او در عرصه بازیگری به سالهای بعد از بازنشستگیاش برمیگردد. او ابتدا در سالهای پایانی دهه هشتاد در فیلم سینمایی«سکوت» و تله فیلم «انتقال» در نقش خودش بازی کرد. اما فعالیت اصلی اش در بازیگری از اوایل دهه نود شروع شد و به شکل حرفهای وارد این کار شد. انصاریان در سال 93 تله فیلم «کلاف» را تهیه و در آن به ایفای نقش پرداخت. او بعد از این فیلم در 18 تله فیلم دیگر هم بازی کرد و تعدادی از آنها را هم تهیه و تولید کرد. انصاریان آرام آرام جایگاه خودش را در بازیگری تثبیت کرد و در چند سریال تلویزیونی و شبکه خانگی بازی کرد. بازیکن سابق سرخها بازی در چند فیلم سینمایی را هم در کارنامهاش ثبت کرده است. از جمله کارهای سینمایی او میتوان به فیلمهایی چون «بانک زدهها»، «کلوپ همسران»،«رومانتیسم عماد و طوبی»، «کولبرف»، «قطع فوری» و… اشاره کرد.
پژمان جمشیدی | 1 تله فیلم ، 7 سریال تلویزیونی ، 3 سریال خانگی و 28 فیلم سینمایی
شاخص ترین بازیکن پرسپولیس که از دنیای بازیگری سر درآورد پژمان جمشیدی است. او حالا ده سال است که به شکل حرفهای وارد عرصه بازیگری شده و طی این یک دهه توانسته مدراج ترقی را به شکلی باورنکردنی طی کند. او در حال حاضر یکی از مجبوبترین و درعین حال پولساز ترین بازیگرهای سینمای ایران است. جمشیدی به شکل حرفهای با بازی در سریال «پژمان» کار بازیگری را شروع کرد. بعد از آن او در 7 سریال تلویزیونی و 5 سریال شبکه خانگی به ایفای نقش پرداخت. جمشیدی در سینما هم آرام آرام موقعیت خود را تثبیت کرد و مورد اعتماد کارگردانانی مطرحی چون مانی حقیقی، احمد رضا معتمدی، کمال تبریزی، محمد حسین مهدویان قرار گرفت و در آثار آن ها بازی کرد. بازیکن سابق پرسپولیس در این سالها 4 بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین برای بازی در فیلمهای «سوتفاهم»،«شیشلیک»، «علفزار» و «یادگار جنوب» شده که برای فیلم آخری موفق شد دیپلم افتخار بهترین بازیگر مکمل مرد را از آن خودش کند.