جمعه 25 خرداد فصل سوم «زخم کاری» شروع میشود. براساس تیزرهای منتشر شده از این فصل، شاهد جدالی مهم میان مالک و طلوعی خواهیم بود. فصل دوم «زخم کاری: بازگشت» برخلاف فصل اول، نتوانست آنطور که باید انتظارها را برآورده کند اما حالا به نظر میرسد در «زخم کاری: انتقام» شاهد سریالی با کیفیتی مشابه فصل یک خواهیم بود. با حضور پررنگ مالک در این فصل، مواجهه او با سمیرا و طلوعی، باید منتظر اتفاقهایی جدید باشیم.
به گزارش فیلمنیوز، جواد عزتی، رعنا آزادیور، کامبیز دیرباز، الناز ملک، مهراوه شریفینیا، الهه حصاری، مهران غفوریان و سیدجواد هاشمی بازیگران فصل سوم این سریال هستند. به بهانه شروع این فصل از روز جمعه 25 خرداد، نگاهی داریم به اتفاقهای مهم و واکنشهای مخاطبان به هر فصل.
زخم کاری 1 | سال انتشار : 1400
اتفاقها : «زخم کاری» در فصل اول با اقتباس از رمان «بیست زخم کاری» نوشته محمود حسینیزاد تولید شده و اتفاقهای سریال تا حد زیادی پایبند به کتاب بود. شخصیتها درست و منطقی ساخته شده بودند و بخش مهمی از اهمیت سریال به قدرت دو بازیگر اصلی آن در انتقال احساسات و افکارشان برمیگشت. جواد عزتی در نقش مالک، به خوبی توانسته بود حال روحی فردی در ظاهر قدرتمند را که به خاطر مشارکت در قتل چهار نفر از درون درحال فروپاشی است با قدرت به نمایش بگذارد. بازی او در این نقش آنقدر بینقص بود که حتی یک لحظه هم او را مقصر اتفاقهایی که افتاده نمیدانستیم و تمام مدت همراهیاش میکردیم. بازی رعنا آزادیور در نقش سمیرا هم چنین کیفیتی داشت. او موفق شد با کمترین میزان دیالوگ و صرفا با نگاهها و تغییر حالات چهرهاش، آنچه در ذهن دارد را منتقل کند. در این بین بازی سیاوش تهمورث، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان، مهلقا باقری و … هم تا حد زیادی به نفع موفقیت سریال بود
واکنشها : میزان استقبال از فصل یک «زخم کاری» به قدری زیاد بود که چندبار رکوردهای مختلف را در شبکه نمایش خانگی جابهجا کرد. شخصیت مالک به عنوان یکی از مهمترین شخصیتهای سریالهای پلتفرمها با استقبال زیادی روبهرو شد و هر هفته بعد از انتشار هر قسمت، تعریف و تمجیدهای زیادی را شاهد بودیم. این سریال روندی منطقی داشت، در نقطه پایان هم موفق ظاهر شد و در ذهنها باقی ماند. به همین دلیل هم وقتی اعلام شد قرار است فصل دوم این سریال ساخته شود، همه از آن استقبال کردند و منتظر شدند تا اثری قدرتمند مثل فصل یک ببینند.
زخم کاری 2 : بازگشت | سال انتشار : 1402
اتفاقها : «زخم کاری2» در 12 قسمت تولید شد اما نه تنها انتظارات مخاطبان فصل یک را برآورده نکرد که اعتراضهای زیادی به همراه داشت. کمرنگ بودن حضور جواد عزتی، کمجان بودن سوژهها و باورناپذیری برخی اتفاقها از جمله مواردی بود که باعث شد «زخم کاری: بازگشت» نتواند موفقیت فصل قبل را تکرار کند. یکی از دلایل موفقیت فصل یک، حضور پررنگ شخصیت موفق مالک با بازی جواد عزتی بود؛ بازیگری که محور اصلی سریال تعریف میشد و همه چیز پیرامون حضور او شکل میگرفت. در فصل دو، با به حداقل رسیدن حضور این شخصیت، عملا بخش مهمی از جذابیت سریال کاهش پیدا کرد. با حذف مالک و نبودن جایگزین قدرتمند برای او، تمرکز داستان روی شخصیت میثم قرار گرفت؛ شخصیتی که حتی در کنار سمیرا و طلوعی هم نمیتوانست جای خالی مالک را پر کند. مهدویان قصد داشت داستان سریالش را براساس تراژدی «هملت» پیش ببرد و طبیعی بود که نقش مالک کمرنگ تر از قبل باشد و تمرکز اصلی روی پسر مالک قرار بگیرد اما میثم نه به لحاظ انتخاب بازیگر، نه از جهت شخصیتپردازی و نه جنس بازی نمیتوانست مهره مناسبی برای پیشبرد این هدف باشد. گرچه بازی بازیگرانی مثل کامبیز دیرباز، مهران غفوریان، الناز ملک و … اتفاق مهمی برای سریال بود اما درمجموع حضور این بازیگران نتوانست خلاء حضور جواد عزتی را پر کند.
واکنشها : در اکثر کامنتهایی که هر هفته برای سریال منتشر میشد، بخش ثابتی به گلایه از عدم حضور مالک اختصاص داشت. تا جایی که وقتی در قسمت آخر، وقتی فقط در یک سکانس سروکله مالک پیدا شد، خیلیها نوشتند حضور بدون دیالوگ او در نقطه پایانی به اندازه کل فصل دوم میارزد. مسئله بعدی اینکه در فصل یک «زخم کاری» همه چیز براساس روابط علی و معلولی پیش میرفت و منطق خوبی روی تمام اتفاقها و روابط حاکم بود. هر اتفاقی دلیل مشخصی داشت و کم پیش میآمد با موقعیتی مواجه شویم که نتوانیم آن را با دلایل منطقی باور کنیم. در فصل دو اما حساسیتهای قبلی کارگردان روی تلاش برای باورپذیری به اندازه قبل نبود. از انتخاب بازیگران و گریمها و ویژگیهای شخصیتی آنها گرفته تا ماجرای پیدا شدن مالک آنهم با ارسال یک لوکیشن از داخل تابوت و باز شدن ناگهانی و بدون زمینهچینی مشخص برخی گرهها و … همه این موارد باعث شد مخاطبان از یک جایی به بعد ارتباطشان با سریال قطع شود و واکنشهای منفی نسبت به سریال بالا رود.
باید دید اتفاقهای فصل سوم به چه سمتوسویی میرود و واکنشهای مخاطبان به این اتفاقها چه خواهد بود.