علی نصیریان بازیگر قدرتمندی است ،او طی سالها فعالیتش در عرصه بازیگری، شاه نقشهایی را خلق کرده که به جرئت میتوان گفت هیچ بازیگر دیگری نمیتوانست تا این حد قدرتمندانه از پس ایفای آنها بربیاید. این روزها سریال «همسایهها» به کارگردانی محمدحسین لطیفی از شبکه آیفیلم بازپخش میشود؛ سریالی پربازیگر با اپیزودهای خوشساخت که علی نصیریان در آن حضور گرم و بی نظیری دارد .به بهانه بازپخش این سریال مروری داریم بر مهمترین نقشهای این بازیگر محبوب در سریالهای تلویزیونی و شبکه خانگی.
به گزارش فیلمنیوز، قاضی شارع، ابوالفتح خان، حاج یونس فتوحی و بزرگ آقا علاوه بر اینکه در کارنامه علی نصیریان، آثار درخشانی هستند، جزو مهمترین نقشهای خلق شده در سریالهای پس از انقلاب به حساب میآیند.
♦ سربداران| محمدعلی نجفی| 1363
نام کاراکتر: قاضی شارع
ویژگی نقش: یکی از ماندگارترین کاراکترهای سریالهای تلویزیونی بعد از انقلاب، قاضی شارع سریال «سربداران» است. شخصیتی مزور و سیاس که درجهت منافع خود به سمت قدرت متمایل میشود. نصیریان در مصاف با این نقش بسیار موفق عمل کرد. نحوه بیان دیالوگها و لحنی که او برای قاضی انتخاب کرد به طور کامل وجوه شخصیتی این کاراکتر را برای مخاطب هویدا میکند، خطابههای او یکی از نقاط برجسته بازیاش در سربداران است. نصیریان با نگاهش به خوبی توانسته درونیات قاضی شارع را به نمایش بگذارد.
♦ هزاردستان| علی حاتمی| 1366
نام کاراکتر: ابوالفتح
ویژگی نقش: علی حاتمی شخصیت ابوالفتح را با بازی علی نصیریان، نماد مشروطهخواهان وطنپرست قرار داده بود. ابوالفتح صحاف مردی آرام بود که به نظر میرسد در گوشهای از بازار مشغول کار خودش است اما درواقع خود را برای هدفی بزرگتر یعنی همکاری با کمیته مجازات آماده میکرد. سر تراشیده نصیریان در این نقش و لهجه دلنشین آذریاش باعث شد در هزاردستان کاراکتری سمپات شود؛ با آرامش حرف میزد و با خونسردی از انصراف از کمیته خبر میداد.
♦ همسایهها| محمدحسین لطیفی| 1379
نام کاراکتر: آقای فردوس
ویژگی نقش: محور اصلی سریال آقای فردوس است؛ مردی که خارج از ایران زندگی میکند و در غیاب او چند خانواده در آپارتمانش زندگی میکنند. با بازگشت آقای فردوس حالوهوای همسایهها تغییر میکند. آقای فردوس مثل بزرگ یک خانواده رفتار میکند. با هرکس شیوه رفتار متناسب با خودش را پی میگیرد و سعی میکند مشکلات را بدون دردسر حل کند. با این حال شوخطبعیهای خاص خودش را هم دارد و از این جهت حضورش وزن بالایی به سریال داده است.
♦ میوه ممنوعه| حسن فتحی| 1386
نام کاراکتر: حاج یونس فتوحی
ویژگی نقش: علی نصیریان با سریال «میوه ممنوعه» تولدی دوباره داشت؛ سوژه میوه ممنوعه حتی روی کاغذ هم جذاب به نظر میرسید اما کاملا مشخص بود که نصیریان با انرژی بسیار زیاد آن را به نقشی متفاوت بدل کرده است. حاج یونس ناخواسته وارد مسیری میشود که خودش میداند انتهایش تباهی است اما چارهای جز حرکت در این مسیر ندارد. نصیریان شمایلی جذاب از یک پیرمرد عاشق پیش رویمان میگذارد. به نحوی که حتی یک لحظه هم به عنوان مخاطب او را سرزنش نمیکنیم و کاملا با عشقش همراه میشویم. بغض نصیریان حین ابراز تمنای عاشقانه و شرم و پشیمانی در خلوت خود، کاراکتر حاجیونس را همچنان زنده و ملموس نگه داشته است.
♦ شهرزاد| حسن فتحی| 1394
نام کاراکتر: بزرگ آقا
ویژگی نقش: بعد از حاجیونس فتوحی کسی فکرش را نمیکرد نصیریان، مجددا با نقش اثرگذاری در یک سریال ماندگار شود. بزرگ آقای سریال «شهرزاد» بدون شک، یکی از مهمترین کاراکترهای این سریال است. نصیریان با تبحر ویژهاش آن را به بهترین نحو ممکن بازی کرد. بزرگآقا یک پدرخوانده واقعی بود. همان اندازه قدرتمند، همان اندازه ظالم و همان اندازه سیاستمدار. اما ظاهرش را حفظ میکرد و حرف زورش را طوری پیش میبرد که طرف مقابل راهی جز اطاعت پیدا نمیکرد. در عین حال با دخترش به شدت مهربان بود ولی این رابطه عاطفی باعث نمیشد برای اهدافش زندگی او را نشانه نگیرد. نصیریان در سن 81 سالگی در این سریال بازی کرد و تمجید همه را برانگیخت.
♦ برادر جان| محمدرضا آهنج| 1398
نام کاراکتر: کریم بوستان
ویژگی نقش: «برادر جان» سریال متوسطی بود اما یک برگ برنده ویژه داشت و آن هم بازی علی نصیریان در نقش کریم بوستان بود. مردی شکستخورده و تنها بود که از اعتمادش سوء استفاده شده و 15 سال بود نمیتوانست حقش را از وارث شریکش بگیرد. او یک همسر بیمار داشت و وضع مالیاش خوب نبود. نصیریان با طرز صحبت کردن و نگاه و راه رفتنش کاملا توانسته بود موضع مردی شکستخورده را به تصویر بکشد. راه رفتن کریم بوستان با راه رفتن همیشگی نصیریان فرق داشت. او برخلاف همیشه با صلابت راه نمیرفت؛ قوز میکرد و سنگین و آهسته پیش میرفت. جذابیت نقش جایی بود که نصیریان میان دلرحمی کریم بوستان و خشم و عصبانیت چندسالهاش تعادل برقرار میکرد و سعی داشت خودش و دیگران را آرام کند.