«قصههای مجید» به کارگردانی کیومرث پوراحمد هنوز هم به عنوان یکی از مهمترین سریالهای کودک و نوجوان ایرانی شناخته میشود و مجموعه داستان «قصههای مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی هم کماکان جزو پرفروشهای نشر است. به بهانه چاپ سیوهشتم این کتاب، نگاهی داریم به این اقتباس موفق و با ارزش.
به گزارش فیلمنیوز، هوشنگ مرادی کرمانی مجموعه «قصههای مجید» را سال 1357 در پنج جلد منتشر کرد و کیومرث پوراحمد سریال «قصههای مجید» را سال 1369 در یازده قسمت ساخت؛ یعنی حدود دوازده سال بعد از اولین چاپ داستانهای مرادی کرمانی.
بیشترین اهمیت «قصههای مجید» به شخصیتپردازی جذاب خود مجید برمیگردد. نوجوانی خوشزبان و تنها که از کودکی نزد مادربزرگش بزرگ شده و وضعیت مالی خوبی ندارد. او عوض هرچیز به شعر علاقهمند است اما هیچکس نمیتواند این علاقه را درک کند و به این جهت مدام سرخورده میشود.
مرادی کرمانی این شخصیت را به عنوان نمونهای از نوجوانان طبقه فرودست جامعه درنظر گرفته بود و به واسطه آن مسائل مبتلابه مردم آن طبقه را به تصویر میکشید. مجیدی که کیومرث پوراحمد با کمک مهدی باقربیگی خلق کرد هم کاملا از دل مردم بیرون آمده بود. آنقدر واقعی بود که نوجوانان آن دوره خیلی راحت میتوانستند با رفتارش، حرکات، احساسات و خلاصه همه کارهایش ارتباط برقرار کنند.
کیومرث پوراحمد بارها دربارهی همراهی هوشنگ مرادی کرمانی برای نگارش فیلمنامه «قصههای مجید» خاطراتی تعریف کرده است. او در مصاحبهای گفته که مرادی کرمانی هیچوقت ایرادی از فیلمنامه نمیگرفته و فقط دربارهی شرایط ساخته شدن سریال توضیح میداده. پوراحمد تعریف کرده: «آن دورهای که فیلمنامههای قصههای مجید را مینوشتم گاهی میشد شب، نصفه شب ذوقزده میشدم از چیزی که در قصهای بود و زنگ میزدم بهش و میگفتم این جوری کنیم، این تغییر را بدهیم، این کار را بکنیم و…و او همیشه با روی باز استقبال میکرد.»
قصههای مجید یکی از مهمترین سریالهای ساخته شده در گروه کودک و نوجوان است و بازپخشهای آن هم کماکان با استقبال زیادی روبهرو میشود. حتی توجه نوجوانان نسل جدید را هم به خودش جلب کرده است. شخصیت مجید با بازی مهدی باقربیگی آنقدر جذاب از آب درآمده که بعید است کسی بتواند راحت از کنارش بگذرد.
سیودو سال بعد از ساخت این سریال، «قصههای مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی توسط انتشارات معین به چاپ سیوهشتم رسیده است.